Blat
4 oua mari
un pahar zahar
un pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare
o lingurita praf de copt
100 gr nuca macinata
Crema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
2 linguri lapte
200 gr unt
3 plicuri cappuccino
in plus100 gr nuca prajita, tocata
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.
Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.
Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.
4 oua mari
un pahar zahar
un pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare
o lingurita praf de copt
100 gr nuca macinata
Crema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
2 linguri lapte
200 gr unt
3 plicuri cappuccino
in plus100 gr nuca prajita, tocata
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.
Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.
Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.
Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!
RăspundețiȘtergereE grozava la cafea! ;;)
ȘtergereAsta cred ca-i pe gustul meu! ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur, Miha >:d<
ȘtergereCu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am...O bunatate!
RăspundețiȘtergereTare buna a fost, Rocs. Te pup!
ȘtergereCe bine arata!!!
RăspundețiȘtergere