Daca ati testat "n" si "n" aluaturi si fie v-au incantat, fie nici prea, prea nici foarte , foarte, aluatul de la aceste cornuri este FIX ceea ce cautati. Nu am mancat nimic mai bun , mai pufos si mai gustos. Imi venea sa-l mananc crud, faceam ce faceam si mai ciupeam putin.
Cornurile astea le-am mai facut o data , dar n-au apucat sa vada poza finala desi fotografiasem etapele (acum nu le-am mai fotografiat ca stiam ca le am pe undeva prin calculator), pentru ca dispareau cate 4 , cate 5 :-)) , dar nu m-am putut supara pe ei vazand cu ce pofta papa.
Zilele astea mi-am amintit de ele dar...uitasem cum se numesc. Am incercat multe combinatii de denumiri pana am regasit blogul lui Nico, unde le zarisem si prima oara. Atat de frumos si detaliat explicat incat nu ai cum sa dai gres daca le testezi.
Multumesc mult, Nico! :)
Pentru aluat
600 gr faina
30 gr zahar pudra
20 gr drojdie
200 ml lapte
200 gr unt
putina sare
doua oua
Pentru umplutura
varianta 1.
100 gr nuca macinata
25 gr stafide
coaja rasa de portocale
75 gr zahar pudra
75 ml apa
varianta 2.
100 gr mac
25 gr stafide
coaja rasa portocala
75 gr zahar pudra
75 ml apa
un ou pentru uns
Aluat.
Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute.
Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a fainii se poate modifica usor cantitatea , +/- 50 gr - doar daca mai este nevoie.
Dai aluatul la rece si te ocupi de umputuri.
Pui in doua boluri nuca macinata amestecata cu stafidele si coaja rasa, respectiv macul amestecat cu stafidele si coaja rasa.
Prepari un sirop din 150 ml apa si 150 gr zahar pudra , lasi sa fiarba 2-3 minute si imparti egal, fierbinte, in ambele boluri (nu pune de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si adaugi daca e cazul)
Omogenizeaza.
Scoti aluatul de la rece si il imparti in bucati de 32 gr, din care modelezi bilute.
Iei fiecare biluta, o aplatizezi si ii dai o forma elipsoidala. Pui cate o lingurita de umplutura (eu le-am facut intai pe cele cu nuca), intinzi frumos, rulezi si ii dai forma de potcoava.
Asezi cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu ajutorul unei pensule le ungi cu galbenus de ou si lasi sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le ungi cu albus.
Preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade si introduci tava cu cornuri. Lasi pana se rumenesc frumos.
In cazul cuptorului meu am lasat pe treapta de la mijloc pana au prins putina culoare pe talpa apoi am mutat tava pe treapta superioara.
Incercati-le macar o data!
Cornurile astea le-am mai facut o data , dar n-au apucat sa vada poza finala desi fotografiasem etapele (acum nu le-am mai fotografiat ca stiam ca le am pe undeva prin calculator), pentru ca dispareau cate 4 , cate 5 :-)) , dar nu m-am putut supara pe ei vazand cu ce pofta papa.
Zilele astea mi-am amintit de ele dar...uitasem cum se numesc. Am incercat multe combinatii de denumiri pana am regasit blogul lui Nico, unde le zarisem si prima oara. Atat de frumos si detaliat explicat incat nu ai cum sa dai gres daca le testezi.
Multumesc mult, Nico! :)
Pentru aluat
600 gr faina
30 gr zahar pudra
20 gr drojdie
200 ml lapte
200 gr unt
putina sare
doua oua
Pentru umplutura
varianta 1.
100 gr nuca macinata
25 gr stafide
coaja rasa de portocale
75 gr zahar pudra
75 ml apa
varianta 2.
100 gr mac
25 gr stafide
coaja rasa portocala
75 gr zahar pudra
75 ml apa
un ou pentru uns
Aluat.
Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute.
Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a fainii se poate modifica usor cantitatea , +/- 50 gr - doar daca mai este nevoie.
Dai aluatul la rece si te ocupi de umputuri.
Pui in doua boluri nuca macinata amestecata cu stafidele si coaja rasa, respectiv macul amestecat cu stafidele si coaja rasa.
Prepari un sirop din 150 ml apa si 150 gr zahar pudra , lasi sa fiarba 2-3 minute si imparti egal, fierbinte, in ambele boluri (nu pune de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si adaugi daca e cazul)
Omogenizeaza.
Scoti aluatul de la rece si il imparti in bucati de 32 gr, din care modelezi bilute.
Iei fiecare biluta, o aplatizezi si ii dai o forma elipsoidala. Pui cate o lingurita de umplutura (eu le-am facut intai pe cele cu nuca), intinzi frumos, rulezi si ii dai forma de potcoava.
Asezi cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu ajutorul unei pensule le ungi cu galbenus de ou si lasi sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le ungi cu albus.
Preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade si introduci tava cu cornuri. Lasi pana se rumenesc frumos.
In cazul cuptorului meu am lasat pe treapta de la mijloc pana au prins putina culoare pe talpa apoi am mutat tava pe treapta superioara.
Incercati-le macar o data!
Daca au nuca sunt cele mai grozave pentru mine.Bravo.Pup!
RăspundețiȘtergereTare pufoase si rumenite, arata apetisat, Gaby :) Un week-end plin de bunatati!
RăspundețiȘtergereMmm, ce mult imi plac!Arata minunat!Servesc unul cu mare placere:)Pup!
RăspundețiȘtergereStiu ca nu dai, asa ca am salvat reteta sa-mi fac si eu!! :))
RăspundețiȘtergereFoarte faine sunt!! Pupici
Buni si pufosi. Pup si week-end placut!
RăspundețiȘtergereTrebuie incercate,neaparat!
RăspundețiȘtergereCta de bine arata! Superbe! Si eu vreau!!
RăspundețiȘtergereCe pufosenii delicioase si aromate!
RăspundețiȘtergereIa sa le fac si eu... Da' nu acu, poate maine... :))
RăspundețiȘtergerePfiu arata fantastic, perfecte la mic dejun si nu numai.....!
RăspundețiȘtergereFelicitari Gabi! Sunt asa frumoase in fotografii de parca ar fi reale. Nici nu stii cata bucurie mi-ai facut, nu multi incearca retete de la noi. Sa fii sanatoasa. Cu drag, Nico
RăspundețiȘtergereda' ce pofta mi-ai facut!!!! reaooooo
RăspundețiȘtergerepup scumpa
Chifli astia sunt moartea oricarei diete .
RăspundețiȘtergereCand ii vad ,uit de mine .:)
Au iesit minunati. Au o culoare de milioane
RăspundețiȘtergereHei,am ajuns si eu acum cateva secunde la tine in vizita, dar nu stiu cand plec, pentru ca ai o multime de bunatati si deliciosenii!!! Felicitari pentru tot ceea ce faci! Te imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergereOOO, daaaa, renumitele Pozsonyi Kifli, am si eu reteta direct din Ungaria, intr-adevar sunt foaaaarteee bune :)
RăspundețiȘtergerePupici
Sorry this is in English, but I love this post! On Fridays, I share my favorite food finds in a series called Food Fetish Friday - and I love this post so I'm featuring it as part of the roundup (with a link-back and attribution). I hope you have no objections and I always love dropping by to see what you've created...
RăspundețiȘtergereis ok
RăspundețiȘtergerethx.
Ai dreptate, e fantastic aluatul. Si eu il fac sistematic, an de an, de Craciun. Cornuletele tale auniesit minunate, imbie sa le musti! 10 + !!
RăspundețiȘtergereLa cat de bine arata in poze , imi vine sa intind mana si sa ma servesc !!! Sunt sigura ca sunt grozav de bune !!
RăspundețiȘtergereWow cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereArata senzational de bine, si sunt si mai bune pentru ca sunt facute in casa de mana ta
RăspundețiȘtergereSalut, as vrea sa incerc reteta ta, mi se pare foarte apetisanta, am insa o intrebare: cand spui ca aluatul trebuie sa stea la rece inseamna ca il las in frigider? si pentru cat timp? felicitari pentru reteta!
RăspundețiȘtergereBuna seara! Multumesc!
ȘtergereExact, la frigider.
Lasi cat timp prepari umpluturile.
Spor si te astept cu impresii ;;)