- 400 gr faina alba
- 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
- 50 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
- 250 ml bere
- 400-500 gr carne vita tocata
- un ou
- 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
- o ceapa tocata marunt
- o lingurita praf usturoi
- sare
- piper
- 2 felii slanina afumata, tocata
Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.
Aluat.
Amesteca faina cu drojdia.
Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.
Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.
Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.
Strangi marginile aluatului ca o "bocelutza" :)) apoi aplatizezi usor.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.
Le lasi la loc cald 15-30 minute.
Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).
Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).
Ce bine arata si ce idee interesanta. Felicitari maxime :)
RăspundețiȘtergereCe idee super!! Merg de minune ptr pachetel!
RăspundețiȘtergerePup
Deocamdata tot privesc la ele pana fac si eu.bravo.O duminica placuta...
RăspundețiȘtergerePrimiti in vizita? Uite ca daca nu am mai trecut pe aici am mai ratat una alta. Interesanta ideea!
RăspundețiȘtergereberea este cu sau fara alcool?
RăspundețiȘtergereexcelent arata!
RăspundețiȘtergereSuper gabytzo, cred ca le voi face zilele astea, de mult le-am ochit, te pup si-ti doresc bafta la concurs <3
RăspundețiȘtergereMi-a placut mult reteta, drept urmare ,am votat-o.
RăspundețiȘtergereSucces la concurs !
Multumesc frumos, Emilia!
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere