Am promis ca vin cu tort. Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi ani sarbatoritilor zilei. La multi ani noua!
Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.
Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.
Tapetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.
Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).
Lasam la racit.
Cremele le facem toate odata.
Procedam asa:
- pregatim 3 craticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-n a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.
Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.
Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.
Lasam cel putin 5 minute la hidratat.
Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.
Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.
Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).
Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor .
Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.
Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.
Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.
Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .
Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.
Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.
Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.
Ingrediente
Blat
Blat.- 2 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- un strop esenta migdale
- un vf cutit praf copt
- un vf cutit sare
- o lingura cacao
- capuccino preparat -pentru insiropat
- 350 ml frisca
- 200 gr ciocolata alba
- un plic gelatina
- 350 ml frisca
- 200 gr ciocolata cu lapte
- un plic gelatina
- 350 ml frisca
- o ciocolata amaruie (100 gr)
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 2 plicuri capuccino
- un plic gelatina
- 150 gr ciocolata amaruie
- 125 ml frisca lichida
- o lingurita unt
Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.
Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.
Tapetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.
Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).
Lasam la racit.
Cremele le facem toate odata.
Procedam asa:
- pregatim 3 craticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-n a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.
Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.
Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.
Lasam cel putin 5 minute la hidratat.
Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.
Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.
Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).
Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor .
Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.
Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.
Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.
Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .
Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.
Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.
Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.
Tortul acesta este preferatul meu!...Deja...simt cum......mmmmmm.....Delicios!!!
RăspundețiȘtergerearata extra formidabil de delicios :)
RăspundețiȘtergerefrumos decorat si atat de cicolatos, exact pe gustul meu :*
sa ne traiesti fericita si multumita, cu zambetul pe buze tot timpul! La multi ani sanatosi! :*
La multi ani! Arata tare apetisant tortul tau, m-as servi si eu cu o feliuta!
RăspundețiȘtergereCiocolata este preferata mea.Un tort buuuun.Pupici!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Un tort ciocolatos si super delicios:D
RăspundețiȘtergereLa multi ani!Tare frumusel tortul!
RăspundețiȘtergereLa multi multi ani iubi!!!! sa fii sanatoasa, iubita si tot ce va doriti! si multi ani lui Cezar.. cu impliniri!! despre tort sa zic ceva: E urat foc!!!!!;)) Abia astept sa te vad!!
RăspundețiȘtergerela multi ani dragilor! pupicei
RăspundețiȘtergereLa multi ani !!! sa fiti fericiti si sa va iubiti toata viata, tortul este superb gabytzo!!!!va pupacim dulce :*
RăspundețiȘtergereSa ai o zi de nume spectaculoasa! Multe bucurii si sanatate. si sa-ti traiasca si sotul! :)
RăspundețiȘtergereSuperb si delicios!!!La multi ani!Pupici!
RăspundețiȘtergereLa multi ani tie. La multi ani lui Cezar! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti mereu ca in prima zi. ;)
RăspundețiȘtergereLa multi ani voua!
RăspundețiȘtergereTortul minunat!
La multi ani fericiti si impliniri pe toate planurile. Sanatate multa iti doresc!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!!!!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!! Superb tort!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si tie si lui Cezar si numai fericire!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!!si multumesc pentru tort!!Arata super!!Pupici !!Mihaela
RăspundețiȘtergereLa multi ani la amandoi! Sa fiti fericiti multi ani de acum inainte. Tortul e bestiat... ce ma fac ca esti departe ca sa dau o fuga. Pupicuri dulci!
RăspundețiȘtergereArata deosebit.
RăspundețiȘtergereSi bun,bun,bun.
Elena ,multumesc mult.
RăspundețiȘtergereEmily, multumesc tare mult. Vesela si optimista sa fii si tu mereu.
RăspundețiȘtergereLivia, cu mare drag. E tare bun si pufos. Multumesc.
RăspundețiȘtergereDiamar, pup si eu si multumesc.
RăspundețiȘtergereNaty, asa a fost.
RăspundețiȘtergereTeo, multumesc mult. Pup.
RăspundețiȘtergereAnto, eu stiam asta, nu trebuie sa ma ranesti si tu:(
RăspundețiȘtergere:))).
Multumim mult!
ALICE, iti multumim si te imbratisam cu drag.
RăspundețiȘtergereAlinutzica, multumesc mult.
RăspundețiȘtergereDanutzo, te pup cu drag si-ti multumesc.
RăspundețiȘtergereBrandusa, multumesc. Si eu vreau sa-mi traiasca, mult si frumos.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Licutza, multumesc.
RăspundețiȘtergereZi minunata sa ai!
Miha, de cate ori sa-ti spun ca-n prima zi nu ne-am iubit??
RăspundețiȘtergere:)))))))
pup.
Maria, multumesc si pentru urare si pentru apreciere.Pupici.
RăspundețiȘtergereIepuras, la fel si tie. Multumesc.
RăspundețiȘtergeremykyduta- sarumana!
RăspundețiȘtergereAndreea, iti multumesc!
RăspundețiȘtergereAlexandrina,multumesc mult! Pup.
RăspundețiȘtergereAncutza, si tie si familiei tale, la fel.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Mihaela, la multi ani si tie!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
Sara si Miki, multi si frumosi si voua!
RăspundețiȘtergereVa imbratisez tare, tare!
Bucate apetisante, sarumana!
RăspundețiȘtergereZi faina sa ai!
M-ai innebunit e putin spus :)) cat de bine arata, si combinatiile alea cu ciocolata alba, neagra si alune: YUM! La multi ani de Sf. Mihail si Gavril, cu mica intarziere :)
RăspundețiȘtergereBunaciune si eleganta!
RăspundețiȘtergereLa multi ani,Gaby!
La multi ani,Cezar!
Combinatie fericita. Un deliciu. Felicitari.
RăspundețiȘtergerearata super!!sa fii sanatoasa sa mai faci!
RăspundețiȘtergereBuna...La multi ani!!!
RăspundețiȘtergereAm o nelamurire si te rog daca poti sa imi raspunzi: daca fac tortul intr-o tava mai mare..24 sau 26 cm cremele vor fi prea subtiri? Nu as vrea sa imi iasa foarte inalt.
Multumes frumos!!
Buna, Tatiana.La multi ani!
RăspundețiȘtergereNu, nu cred ca vor fi prea subtiri, mai ales ca sunt 3 eu zic ca e oke, fa-l fara grija.
Te pup, sa-mi zici cum a iesit ;).
Rezultatul a fost pe masura asteptarilor ,delicios tort, mai ales ca nu e foarte dulce...multumesc pt reteta , care de altfel nu e complicata deloc...cu siguranta o sa-l mai fac(mi s-a cerut expres asta)....Te pup si eu,pa pa!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul !!!
RăspundețiȘtergerearata super!dar petele alea de la glazura care arata atat de bine le-atzi facu intentionat?sau asa a ieshit?
RăspundețiȘtergereraluca, dupa ce am glazurat m-am spalat pe maini si cand sa ma sterg a "picat" o picatura de apa :))).
RăspundețiȘtergereMi-a placut ce a iesit :D si am inceput sa-l stropesc :)).
Fara cuvinte !Excelent !!!!:)
RăspundețiȘtergereVai Gabitzu...este mortal! nu ai idee ce informatii imi transmite creierul in burtica :)))) alerta,alerta, deliciosenie la orizont :P felicitari pentru asa bunatate!
RăspundețiȘtergerepare delicios...
RăspundețiȘtergere