O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce.
Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:d<), un mot de frisca, si gata toata treaba.
Si pentru ca reteta contine CACAO unul dintre ingredientele propuse de Paula, una dintre preferatele mele din blogosfera culinara, in cadrul unuia dintre cele mai frumoase proiecte culinare, initiat de Mihaela Pesa, voi directiona postarea catre -
Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
3 linguri apa
un vf. cutit sare
un plic praf de copt
Sos de cafea
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingura unt
100 gr ciocolata
2 linguri cafea macinata
Frisca
200 ml frisca
2-3 linguri smantana pentru gatit
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa .Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet.
Adauga galbenusurile , faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.
Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar "decupeaza" cerculete.
Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)).
Daca doriti mai multe bucati lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.Asa nu veti risipi deloc din blat.
Preparati sosul.
Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele . Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.
Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat.
Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.
Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma.
Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.
Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:d<), un mot de frisca, si gata toata treaba.
Si pentru ca reteta contine CACAO unul dintre ingredientele propuse de Paula, una dintre preferatele mele din blogosfera culinara, in cadrul unuia dintre cele mai frumoase proiecte culinare, initiat de Mihaela Pesa, voi directiona postarea catre -
"Dulce Romanie" -Provocarea lunii martie 2013, pe care o gazduieste.
Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
3 linguri apa
un vf. cutit sare
un plic praf de copt
Sos de cafea
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingura unt
100 gr ciocolata
2 linguri cafea macinata
Frisca
200 ml frisca
2-3 linguri smantana pentru gatit
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa .Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet.
Adauga galbenusurile , faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.
Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar "decupeaza" cerculete.
Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)).
Daca doriti mai multe bucati lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.Asa nu veti risipi deloc din blat.
Preparati sosul.
Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele . Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.
Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat.
Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.
Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma.
Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.
Cat o fi de la Pitesti pana la tine? [bs:20]
RăspundețiȘtergereMuuuuuuuult!! stai acasa :))))
RăspundețiȘtergereCe inceput de dimineata frumos cu un desert asa bun..Pup si o zi placuta!
RăspundețiȘtergereLa fel, Rocs >:d<
ȘtergereTot nu mi-am baut cafeaua astazi! Mai ai o portie si pentru mine? Ma multumesc si cu resturile de blat nefolosit...
RăspundețiȘtergere:)))))) ce simpatica esti :)))
RăspundețiȘtergerela ce bunatati faci tu...hai sa bagam un schimb :))
Delicioase sunt prajiturile astea. Trebuia sa specifici clar ca sunt doar pentru mine ca sa nu mai ceara lumea :)))) Te pup si-ti multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergere:))))) cu mare drag!
RăspundețiȘtergereo prajitura pe gustul meu!!:)
RăspundețiȘtergereCred ca are un gust minunat,ca aspectul e de nota 10!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna >:D<
RăspundețiȘtergereFoarte dragute prajiturele. Potrivite pentru parada lunii. :)
RăspundețiȘtergere