blat
5oua
5linguri de zahar
3linguri de cafea
o lingurita praf copt
o lingura apa
o lingura ulei
5-6linguri faina
un varf de cutit sare
-bati spuma albusurile
-galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul
-in albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor
-adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare
-pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt
-coci la foc potrivit aprox 30min
cand e rece,tai blatul in doua
CREMA
200ML frisca lichida
200gr ciocolata cu lapte
o lingura miere
-ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron
-frisca se infierbanta bine(nu se fierbe)
-se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere
-se baga la frigider pt cel putin 3-4ore
-se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata
(e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)
se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea
- preparam glazura
intr-un castron topim la bain marine 100gr ciocolata amaruie,4linguri zahar, 120gr unt
(nu-l topiti complet,
sa nu fie moale tare,ci doar atat cat sa poata fi mixat)
se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul
iese o glazura pufoasa si buna
asezati frumos peste prajiturica.
pofta buna!
prajitura cu crema ganache si glazura amaruie
gaby_d
●
sâmbătă, 10 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
PENTRU IEPURASI AM FOLOSIT: oua fierte tari cuisoare pentru ochisori boabe de piper pentru nasuc castraveti pt urechiuse marar pentru mustat...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
Astazi , piticul meu implineste 6 anisori. Dar pentru ca azi e zi de gradi si zi de lucru:)), l-am sarbatorit ieri. Sa ni-l t...
-
Bunatati din Natura suntem noi, o familie formata din 3 generatii cu spirit practic si initiativa. Si cu dragoste de viata si de tot ce...
-
Sau unul dintre cele mai simple deserturi. Mi se intampla uneori chiar sambata sa nu am chef sa fac ceva dulce. ...
-
Pe Ramona o stiu de ceva timp. "Conexiunea" dintre noi a fost perfectă de la primele conversaţii. Parcă ne ştiam de-o viaţă! ...
-
O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a plac...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
hai ca m-ai innebunit iar. o sa-ti dau bataitza :) cand s-o mai fac si pe asta? daca ar fi dupa tine, ar trebui sa stau toata ziua in bucatarie :))) doamne, gabitzo, de unde stii atatea?
RăspundețiȘtergeresalut copila cuminte!:d
RăspundețiȘtergeremai Shanti draga,aici am combinat asa:blatul de la amandina,putin modificat(am pus cafea si mai putina apa si ulei),crema o vazusem de mult pe net dar n-o incercasem niciodata,iar glazura este de la ultima prajitura/tort incercat/a si prima oara nu mi-a iesit.
acolo in reteta scria "topiti toate"-pai..eu le-am lasat la foc pana au fost fleasca:)));de unde si ce sa mai mixez?:)))
asa c-am testat-o iar,dupa ce mi-am dat seama unde am gresit,si-a iesit super.
e buna tare,tare prajitura!!!
mamaaa,cat mai vorbesc:))))
Duminica frumoasa,fata draga!>:d<
Hi Gaby,
RăspundețiȘtergeream crezut cä am fost pe la Präjiturica asta si ma-m delectat..
Cum se vede la Bätrinete....
Da acuma: super feinä si super delicoasä ti-a iesit.Compliment !
N-ai mai trebuit insiropat Blatul??
Eu intreb de aia cä sint cam bätrin si la mine nu merge asa usor in jos, stii Tu ??
Ganache ai fäcut-o super.
Salutäri Jacob
buna Jacob!
RăspundețiȘtergere:)))))la tine,batranete?:)))
cat ziceai ca ai? 72 parca
nu?:P
:)))))
nu,nu am insiropat blatul si a fost super buna asa.
nu este necesar dar daca totusi le preferi insiropate nu cred ca are cu ce-i schimba gustul,doar consistenta.
ganache,a devenit una dintre favorite
e atat de pufoasa si fina incat o voi repeta de multe ori;)
Gabita,draga mea,super prajitura!
RăspundețiȘtergereUn premiu oferit cu mare drag,asteapta sa-l ridici!Te pup!