A doua reteta cu care particip la "Provocarea lunii august, Dulce Romanie 2011", a proiectului intiat de Mihaela, este aceasta reteta care mi-a placut foarte mult si pe care cu siguranta o voi repeta.
Ingrediente:
in plus pentru ca voiam si fara carne:
o foaie foietaj
o vanata
felii de mozarella (eu am pus de aia pentru pizza)
ou
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se curata de piele.
Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne.
Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel .
Impartim amestecul in 3 si umplem buzunarasele formate in pieptul de pui.
Intindem foaia de foietaj rece, asezam feliile de bacon de-a lungul foii apoi bucatile de piept de pui, una in continuarea celeilalte.
Batem un ou cu putina sare si cu ajutorul unei pensule ungem marginile foii. Oul va fi un fel de lipici pentru atunci cand vom impaturi foaia.
Trecem o parte laterala a foii peste umplutura, apoi trecem capetele deasupra ei urmand sa trecem deasupra lor laterala ramasa libera.
Cu o miscare rapida invartim rulada si o transferam intr-o tava pentru cuptor in care am pus hartie pentru copt.
Ungem toata suprafata cu ou, presaram susan si o bagam in cuptorul preincalzit la aproximativ 170 grade.
O lasam pana se rumeneste frumos , asta depinde de cuptorul fiecaruia.
La final, ajutandu-ma de hartia pentru copt am invartit rulada si pe laterale, (pentru 5 minute pe fiecare ), pentru a fi singura ca se coace bine.
Servim calda, rece, ca aperitiv sau alaturi de cartofi copti sau chiar si numai o salata.
Din restul ingredientelor am mai facut o rulada, cu deosebirea ca in interiorul foii am pus un rand de felii vinete usor calite pe ambele parti peste care am pus felii de mozarella.
Am uitat sa mai fotografiez interiorul si la a doua rulada :D.
Sursa de inspiratie
Ingrediente:
- 3 jumatati piept pui
- o foaie foietaj
- 200 gr bacon feliat fin
- 100 gr Philadelphia (o crema de branza cu smantana, nu e neaparat marca asta)
- un catel usturoi
- o jumatate ceapa
- o frunza busuioc
- o mana patrunjel verde
- un ou
- susan
in plus pentru ca voiam si fara carne:
o foaie foietaj
o vanata
felii de mozarella (eu am pus de aia pentru pizza)
ou
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se curata de piele.
Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne.
Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel .
Impartim amestecul in 3 si umplem buzunarasele formate in pieptul de pui.
Intindem foaia de foietaj rece, asezam feliile de bacon de-a lungul foii apoi bucatile de piept de pui, una in continuarea celeilalte.
Batem un ou cu putina sare si cu ajutorul unei pensule ungem marginile foii. Oul va fi un fel de lipici pentru atunci cand vom impaturi foaia.
Trecem o parte laterala a foii peste umplutura, apoi trecem capetele deasupra ei urmand sa trecem deasupra lor laterala ramasa libera.
Cu o miscare rapida invartim rulada si o transferam intr-o tava pentru cuptor in care am pus hartie pentru copt.
Ungem toata suprafata cu ou, presaram susan si o bagam in cuptorul preincalzit la aproximativ 170 grade.
O lasam pana se rumeneste frumos , asta depinde de cuptorul fiecaruia.
La final, ajutandu-ma de hartia pentru copt am invartit rulada si pe laterale, (pentru 5 minute pe fiecare ), pentru a fi singura ca se coace bine.
Servim calda, rece, ca aperitiv sau alaturi de cartofi copti sau chiar si numai o salata.
Din restul ingredientelor am mai facut o rulada, cu deosebirea ca in interiorul foii am pus un rand de felii vinete usor calite pe ambele parti peste care am pus felii de mozarella.
Am uitat sa mai fotografiez interiorul si la a doua rulada :D.
Sursa de inspiratie
Ce reteta minunata, cred ca-i un deliciu. Nu am trimis inca mail ca sa pot sa ti le trimit pe toate odata. Pupici!
RăspundețiȘtergereO bunatate, arata tare apetisant! Ai primit mailul , mai trimit unul , nu m-am gandit ca voi mai face , sory :) iti dam de lucru:) puup!
RăspundețiȘtergereVaaai cat de bine arata!!!
RăspundețiȘtergereSara si Miki ,multumesc . Cum vrei tu.
RăspundețiȘtergerePupici.
Adela , m-am intristat foarte tare :(
RăspundețiȘtergereNu am niciun mail de la tine. Exact de acest lucru ma temeam cel mai mult :( ca vor fi mail-uri care nu vor ajunge :(
Uite mi-ai zis acum si te-am vizitat si am vazut placinta dar in mail nu am nimic trimis de tine:(.
Si gandeste-te ca poate nu esti singura. :(
Ancuta. mie mi-a placut mult.
RăspundețiȘtergereSi cealalta e ft buna.
Gabyta te simt ca esti stresata ;) Relax! eu am voie sa ma stresez ca uite inca n-am facut nimic ! dar fac sigur.. promit!! cat despre mail.. eu iti propun sa mai pui si-n postarea asta adresa de mail.. ca sa o repereze si cei din urma ;) Puiutul arata minunat!! Pupici Gabyta...
RăspundețiȘtergereAntonina, e usor de zis.
RăspundețiȘtergereLa fel cum au aparut discutii in ce priveste predarea stafetei (tot problema mail-ului)la fel pot aparea acum (dovada ca n-am primit mail-ul Adelei ) si crede-ma ca tare mi-as dori sa NU.:)
Faina de tot rulada ta . Apropos de mail , am mai trimis si eu ceva pentru provocare , tot o rulada de pui , ai primit?
RăspundețiȘtergereDorina, da, am primit
RăspundețiȘtergereTi-am si raspuns
nu ai primit?:(
Am raspuns tuturor acelora care au trimis, de fiecare data cand au trimis.
Buna idee,Gaby cu aluatul asta la cuptor!Cred ca a fost grozava!Te pup!
RăspundețiȘtergereTeo, ti-am scris ceva pe mail. Ai primit?
RăspundețiȘtergereNu am primit decat la reteta cu prune , dar pe mine nu ma mira nimic legat de internet . Pupici.
RăspundețiȘtergereDorina, pe mine da, ca nu inteleg.
RăspundețiȘtergereLasa..o sa fie bine, daca este ceva ce nu ajunge, pun dupa.
Pup si eu cu drag.
Super idee, delicios.
RăspundețiȘtergerevai-vai-vai ce pofta mi-e !!!! abia astept sa vina un pic de racoare, sa fac si eu ! :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, imi place ideea ta!
RăspundețiȘtergerevaaaaai, am uitat sa pun sursaaa
RăspundețiȘtergerenu e ideea mea [blush]
Am "furat" deja reteta! Foarte bine arata! Pupici
RăspundețiȘtergereSuper tare , si tare finutä Mincare ai träznit aicia......Respect ..
RăspundețiȘtergereAcpectoasä oricum , aproape cä nu mai trebuie amintit...
Moamaaa, sa treaca odata zapusala asta si de-abia astept sa incing cuptorul...minunata!
RăspundețiȘtergereCe deliciu,ador foietaul iar combinatia este minunata!pupici!
RăspundețiȘtergereM-am servi deja,sa stii.Pupici!
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!! O idee grozava pentru aperitiv! Pupici!
RăspundețiȘtergereM-ai pus pe ganduri Gabito ..ti-am trimis 3 mailuri si de primit raspuns am primut doar la primul..sa nu le fi primit pe ultimele doua?
RăspundețiȘtergereDaca e cazul le mai trimit o data doar sa-mi spui :)
Cat despre reteta .. se va proba in zile mai racoroase :)
pupici
Acum m-am uitat,ai dreptate, o singura data ti-am raspuns tie desi am 3 retete primite.
RăspundețiȘtergereImi cer scuze c-am zis ca la toate, ma ierti?mai gresesc si eu [blush] :))
Pup.
Somn bun sa ai.
Gaby , am trimis iar, 3 de data aceasta sper ca ai primit , daca nu, chiar nu stiu ce se intampla! Puup!
RăspundețiȘtergereAdela, nu am niciun mail
RăspundețiȘtergereesti singura ca ai scris bine mail=ul?
gabyd0609@yahoo.com
Ai schimbat mail-ul sau cum de acum au ajuns?
RăspundețiȘtergerepup,Adela.
Superba si delicioasa!!!!!!!!am primit e mail-ul,multumesc,pup o seara linistita!!!
RăspundețiȘtergereInghit in sec! Am plecat! Pa! :))))
RăspundețiȘtergereGaby am schimbat mailul se pare ca nu am vazut bine sau ce stiu, am scris 609 in loc de 0609, cred ca oboseala isi spune cuvantul, :( Puup!
RăspundețiȘtergereNu-i nimic, pui. Se intampla; la fel am gresit si eu ca am zis c-am raspuns la toti.
RăspundețiȘtergereEu zic ca , daca unele retete nu ajung, sa scrie toata lumea in comentarii si le adaug imediat.
Pup tare, zi frumoasa!
Uite, asta e o reteta de facut la o ocazie festiva. Arata foarte bine si sigur este si foarte buna, felicitari!
RăspundețiȘtergereNu stiu cum s-a intamplat...dar abia acum am vazut ca nu te aveam in lista de blogroll. Asa ca te-am trecut, Gabitza
RăspundețiȘtergerePe asta am sa o fac in curand. :D
RăspundețiȘtergereCe fel de foietaj e din acela mai gros care e in comert sau cum sunt foile de placinta, subtire ?
RăspundețiȘtergereDa, din ala gros este.Tine cont si de ce am scris aici "La final, ajutandu-ma de hartia pentru copt am invartit rulada si pe laterale, (pentru 5 minute pe fiecare ), pentru a fi singura ca se coace bine."
RăspundețiȘtergereSpor si revino cu impresii daca vrei ;).
arata foarte bine reteta abia astept sa o fac
RăspundețiȘtergere