Brownies cappucino

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita.
Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (asta chiar m-a cucerit!) cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.


blat
120 gr ciocolata amaruie
o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
80 gr unt
100 gr zahar
1/2 cana faina
1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
putina sare


crema
160 gr branza Philadelphia (sau Almette)
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
o lingurita ness
40 gr unt

glazura
80 gr ciocolata amaruie
50 gr frisca lichida
20 gr unt
2 lingurite ness

Blat.
Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul.
Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul.
Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor.
Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.


Crema.
Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute.
Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort.

Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos.
Dam prajitura la rece pentru ora.


Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele.
Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita.

Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.



Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.


Sfaturi

-Nu uitati de dimensiunea tavii!! Cantitatile sunt pentru o tava mica! 18/20. Prima oara cand am incercat-o am facut blatul intr-o tava mare tocmai pentru ca nu era specificat :).
- La crema eu as mari cantitatile cu inca 1/2 din fiecare pentru ca e un strat destul de subtire.
- glazura eu am facut-o cu ciocolata cu lapte dar nu am mai amestecat ness-ul cu apa ci l-am pus direct in amestec si nu s-a intarit foarte tare.
Chiar daca  as face-o cu ciocolata amaruie as pune 80 gr ciocolata,20 gr unt, 30 gr frisca si ness-ul amestecat cu apa.



Sursa de inspiratie

68 comentarii:

  1. Buna dimineata!
    Tocmai imi beau cafeaua. Dai o bucatica de praji??? :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Are doua ingrediente care mie imi plac foarte mult:nuca si ness!Refuz sa imi imaginez ce gust are pana nu incerc!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaai ma innebunesti !! Astea merg perfect cu a mea cafeluta. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie nu-mi trebuie decat farfuriuta aia cu trei bucatele :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aleeeeeeeeeeeeeeeeeeei , ce misto-i Gabytooooooo ...
    Diana (nu-mi fct contul pe animalul ala de goagal)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm o praji pe gustul meu, vai ce bine arata! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Combinatia de nuca si nes... un deliciu, nu se poate refuza macar o bucata. Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe gustul meu,minunata prajitura!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu-mi plac de loc:-)))))
    sä-ti bati toti Copii care-i ai !!!
    Beton din äla care nu se sparge nici cu Atombombe....

    RăspundețiȘtergere
  10. heiiii...bre gaby...am primit o scrisoari din brosteni, uăiiii :))
    draga mea...sincer, dar sincer...incerc sa nu te dezamagesc..am ales deja doar 2 retete pe care sa ti le plasez la inaintare :P
    ramane doar sa ma duc sa cumpar niste prune, bre, ca acelea di la mini din copaci..inca nu-s gata coapte...hai ti pup, uai :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata excelent!Îmi plac dulciurile cu textura asta densa de care vorbesti!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Aratat ff bine, asa ca voi salva reteta! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Apetisant si aspect delicios!
    O seara foarte placuta.

    RăspundețiȘtergere
  14. ce bine arata...execelnta prajitura.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu ma multumesc si cu firmiturile numai sa-mi dai acolo ceva...desert adictiv,nu altceva!

    RăspundețiȘtergere
  16. WOW! Prajiturica asta chiar e un must do!!!Tare tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ancutzo, te sfatuiesc s-o incerci :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Alina da, au mers perfect la cafelutza:D.
    Pu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Alexandrina, esti tu dragutza. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sara si Miki, e foarte, foarte buna si cu un gust special.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  21. Prietene, vai de capul copiilor mei de cate ori ma pui tu sa ii bat :)))))))
    Pup si zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  22. Alice,pup si te astept cu o cafea si clatite :D
    Zi minunata!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Maya, cu siguranta nu va fi prima si ultima oara cand o fac.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cristina, astept pareri. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  25. Gratiela, multumesc.
    Zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  26. Bianca, multumesc. Chiar merita testata. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  27. Betty,chiar a fost laudata :)
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ioi Gaby cum arata....am salvat-o sa o fac ...dupa ce termin dieta :)) !
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  29. Vaaai, ce pofta am!!! Arata asa de bine, as manca tot ecranul:))

    RăspundețiȘtergere
  30. Irina, are o consistenta diferita fata de o prajiturica obisnuita.
    Foarte buna a fost.

    RăspundețiȘtergere
  31. Frumoase poze iti ies in ultima vreme, mai Gabi! Cafeaua aia merge la fix cu prajitura asta!
    Cit despre dimensiunea tavii, nu stiu de unde ai reteta, la mine mereu a fost specificat ce tava trebuie. ;) :p pentru cantitati mai mari intr-adevar trebuie o tava mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Multumesc frumos, Nati.
    Da, stiu, tu esti "vinovata!":))) de drept pentru reteta.
    Prima data o luasem de la Miha, de pe bucataras, si nu era specificat.Acum tot de la Miha, dar de pe blog si am gasit specificat de Oana (tot pe bucataras) ca sunt cantitati pentru tava mica.
    Hai ca acu' n-o fac vinovata :)), ca si eu mai uit sa trec, dar imi era ciuda pentru toate ingredientele :)).
    Multumesc >:d<

    RăspundețiȘtergere
  33. De acum inainte o sa vizitez blogul tau doar dimineata, pentru ca acum.... o sa visez brownies la noapte!!! Excelent arata, mi s-a facut o poftaaaa :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Ce bunatate, ce fain, ce bine ca specifici dimensiunea tavii, un secret pt deserturi care trebuie mereu divulgat, asa m-a invatat profa de l. practice pe vremea mea, cand faceam ore de gospodarie si eram initiate in tainele bucataritului. Pozele sunt faine de tot.

    RăspundețiȘtergere
  35. ....si era sa uit, oblu pe gustul meu si cu ness si cu nuca, mmmmmmmmm!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Delicioasă. Mai ai? Sau iar am ajuns prea târziu?

    RăspundețiȘtergere
  37. Andrusca:)) asa sa faci.
    Apropo, nu vii la provocare?:D

    RăspundețiȘtergere
  38. MARIA, Multumesc frumos de vizita si de apreciere .

    RăspundețiȘtergere
  39. Claudiu, cum sa mai am dupa atatea zile?
    Dar fac alta, nah, ce nu fac eu pentru tine?:d :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  40. Mai, Gabytzule 3 ore la rece?pai si eu ce sa fac in astea 3 ore,sa salivez?................minunata prezentare , minunata prajiturica.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  41. vai ce bineeeeeeeeeeeee arata si ce prezentare extraordinara i-ai facut !!! vreau si eu, vin la tine !!! :))))

    RăspundețiȘtergere
  42. asta da prajituricaaaaaa...!!!!!!nici nu sti cat am inghitit in sec......de atata privit..!!!!cu siguranta ramane pe lista de preparari...pupici

    RăspundețiȘtergere
  43. Maria, sarumana!

    Sylvia,cand vii?:)))

    Me and you, toti care au gustat au laudat-o ;)

    pupici.

    RăspundețiȘtergere
  44. Delicioasa. Eu in blat am pus si alune de padure. In tava de 20/30 blatul iese subtire. Si cred ca la crema trebuie cantitate dubla, sa fie uns strat mai gros.

    RăspundețiȘtergere
  45. Ceau, Anonim.
    Am specificat la final si de tava si de crema.
    Ma bucur ca ti-a placut. Si eu o s-o mai fac ca mi-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
  46. la aceasta prajitura as dubla toate cantitatile,arata foarte bine felicitari

    RăspundețiȘtergere
  47. multumesc frumos
    o s-o repet ca tare mi-a placut si mie.

    RăspundețiȘtergere
  48. Arata grozav prajitura ta.Am facut-o si eu de cateva ori si e printre preferate. La glazura folosesc ciocolata amaruie si nu pun intotdeauna ness.Mie nu imi iese prea dulce prajitura, cred ca din cauza ciocolatei amarui.

    RăspundețiȘtergere
  49. arata superb prajitura!!!
    maine o incerc si eu...sper sa-mi iasa:D
    Sarbaatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Anonim, ma bucur mult. Sarbatori frumoase!!!

    RăspundețiȘtergere
  51. iana, sarbatori fericite.
    O sa fie oke daca tii cont si de sfaturi.
    Te pup si spor ;)

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes