Desi am concluzionat de nenumarate ori ca retetele simple sunt cele mai grozave (nici nu te retin mult :)) ) si ies si fain, ma incapatzanez sa stau cate juma' de zi in bucatarie si sa o umplu de vase murdare :)).
Tarta aceasta cu mure este exact contrariul: rapid, delicios!
Dupa o plimbare cu barca si vreo ora juma' de colindat padurea , ne-am intors aseara acasa pe la ora 9, dar nu cu mana goala.
C-o cutiutza de mure coapte, negre si aromate.
La ora aia tarzie, Mona striga sa fac pizza :)) iar Danutzu' voia tarta cu mure.
Cum pentru pizza deja era tarziu tinand cont ca ar fi trebuit sa fac aluat dospit, ideea cu tarta..recunosc ca-mi suradea si mie :D :))
Asa ca la 9 juma' eu bagam blatul in cuptor.
Un blat de pandispan , subtire, mure dulci innecate intr-un sirop de zahar cu iz de scortisoara, frisca, si gata un desert delicios care..din pacate..nu ne-a ajuns :))
Blat
4 albusuri
2 galbenusuri
100 gr zahar
2/3 cana faina
o lingurita unt topit si racit
un varf cutit sare
100 GR apa
100 gr zahar
400 gr mure
1/3 lingurita scortisoara
150 gr frisca lichida
100 gr smantana
o lingura zahar
Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.
Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile, faina, iar la final untul si sarea.
Am uns forma cu unt, am presarat faina si am turnat amestecul.
Am preincalzit cuptorul si am bagat tava, cocand blatul pt aprox 20-25. min, la foc mic (faceti testul cu scobitoarea)
Intre timp am fiert un sirop din apa si zahar adaugand si 1/3 lingurita scortisoara.
Am facut proba picaturii in apa rece (o picatura de sirop lasata sa cada intr-o ceasca cu apa rece, nu trebuie sa se imprastie), iar cand siropul a fost aproape legat am adaugat murele , jumatate din cantitate pasate, jumatate intregi.
Am mai lasat la fiert cam 5 minute.
Nu voiam un sirop inghegat prea tare, ca as fi facut dulceata :)).
Scoateti cu o lingurita pe o farfurie si opriti focul atunci cand ajunge la consistenta legata,nici tare, nici lichida.
Cand se raceste blatul turnati deasupra murele si nivelati.Nu puneti tot, opriti pentru pus deasupra in momentul servirii.
Mixati frisca impreuna cu smantana si zaharul.
Puneti peste mure si nivelati.
Cred ca ar mai trebui sa fac de cel putin 3 ori , sa ma satur :))
Nota: puteti folosi si alte fructe, cum ar fi zmeura, fragi, capsuni.
Tarta aceasta cu mure este exact contrariul: rapid, delicios!
Dupa o plimbare cu barca si vreo ora juma' de colindat padurea , ne-am intors aseara acasa pe la ora 9, dar nu cu mana goala.
C-o cutiutza de mure coapte, negre si aromate.
La ora aia tarzie, Mona striga sa fac pizza :)) iar Danutzu' voia tarta cu mure.
Cum pentru pizza deja era tarziu tinand cont ca ar fi trebuit sa fac aluat dospit, ideea cu tarta..recunosc ca-mi suradea si mie :D :))
Asa ca la 9 juma' eu bagam blatul in cuptor.
Un blat de pandispan , subtire, mure dulci innecate intr-un sirop de zahar cu iz de scortisoara, frisca, si gata un desert delicios care..din pacate..nu ne-a ajuns :))
Blat
4 albusuri
2 galbenusuri
100 gr zahar
2/3 cana faina
o lingurita unt topit si racit
un varf cutit sare
100 GR apa
100 gr zahar
400 gr mure
1/3 lingurita scortisoara
150 gr frisca lichida
100 gr smantana
o lingura zahar
Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.
Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile, faina, iar la final untul si sarea.
Am uns forma cu unt, am presarat faina si am turnat amestecul.
Am preincalzit cuptorul si am bagat tava, cocand blatul pt aprox 20-25. min, la foc mic (faceti testul cu scobitoarea)
Intre timp am fiert un sirop din apa si zahar adaugand si 1/3 lingurita scortisoara.
Am facut proba picaturii in apa rece (o picatura de sirop lasata sa cada intr-o ceasca cu apa rece, nu trebuie sa se imprastie), iar cand siropul a fost aproape legat am adaugat murele , jumatate din cantitate pasate, jumatate intregi.
Am mai lasat la fiert cam 5 minute.
Nu voiam un sirop inghegat prea tare, ca as fi facut dulceata :)).
Scoateti cu o lingurita pe o farfurie si opriti focul atunci cand ajunge la consistenta legata,nici tare, nici lichida.
Cand se raceste blatul turnati deasupra murele si nivelati.Nu puneti tot, opriti pentru pus deasupra in momentul servirii.
Mixati frisca impreuna cu smantana si zaharul.
Puneti peste mure si nivelati.
Cred ca ar mai trebui sa fac de cel putin 3 ori , sa ma satur :))
Nota: puteti folosi si alte fructe, cum ar fi zmeura, fragi, capsuni.
Foarte frumoasa prezentarea!Pupici!
RăspundețiȘtergereCat de bine poate sa arate!! mai ai si pentru mine o feliuta?? pupici
RăspundețiȘtergeresi mie imi place prezentarea !!!!
RăspundețiȘtergereastept sa se faca murele si la noi ....
E superba!!
RăspundețiȘtergereCe bunatate trebuie sa fie!!!!!
RăspundețiȘtergerePupici !!!
Stii ca eu n-as rezista la asa ceva,doar e cu mure!Delicioasa!Te pup Gabita!
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte buna.
RăspundețiȘtergereSi cand ma gandesc ca simbata auzeam pe sub geamuri..Muuureeeeeee..Muuureeeeeee :))
Dar mi-a fo' prea lene sa cobor :))
M-ai ametit cu aroma murelor în varianta curgatoare!Cînd vad...ceea ce vad,nu pot decît sa întind mîna si sa cer!Arata fantastic!
RăspundețiȘtergereO saptamîna minunata si pupici ploiosi,ca soare n-am! :D
Arata extraordinar de bine ! Nu ma dau inlatur de la o feliuta !
RăspundețiȘtergerePupici!
Cum zicea Unchiul O Piaträ ( Einstein) " in Simplitate stä Perfectiunea !!!!!!
RăspundețiȘtergeremai ce urit aratä Traba asta a ta :-))))
Sä-ti bati Copii......
Nu te hotarai pe care farfurie sa faci poza de prezentare? Si ai facut pe amandoua? :)
RăspundețiȘtergerePS: Nu ma mai satur de salivat in fata tartei tale cu mure ...
Ce mi-as mai infinge....lingurita in feliuta aia :)
RăspundețiȘtergereDoamne ce am ras cu farfuriile :)))))))))))))))))))
RăspundețiȘtergerehahahahaha:)))))
revin imediat cu raspuns pentru toti dar m-a amuzat teribil constatarea :)))))))
ps.si eu as manca inca doua zile la rand dar inca nu am mai strans mure si-n plus zic de..juma de an ca dau si eu 3-4 kg jos
murele-s de vine, nu io:))))
Teo, pupici si de la mine si multumesc.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata, iar gustul sunt sigura, grozav!
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Anto, cu regret, nu :(
RăspundețiȘtergere:)).pup si mai fac.
catkitchen , sa faci si tu ca e grozav de simpla si buna.
RăspundețiȘtergereAlexandrina, iti multumesc.
RăspundețiȘtergerePetronela, chiar a fost.
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Flory, stiu ca iubesti aroma fructelor de padure ;)
RăspundețiȘtergerePupici si seara faina.
Alice, cumpara-mi mie :)))
RăspundețiȘtergereCu ploaie am avut, Maya. Ai si alte oferte?:))
RăspundețiȘtergerePup.
Mimii, nici eu nu m-am dat [blush] :)))
RăspundețiȘtergerePup.
Prietene, eu cred ca tu vrei sa sesizeze vecinii mei protectia copilului :)))))
RăspundețiȘtergerePup.
O delicatese. Asi servi o felie si eu. Pup si o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereCu mure.............mmm............un deliciu.
RăspundețiȘtergereSara si Miki, multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereZile frumoase si voua!
Medi, de unde stii?
RăspundețiȘtergere:)))
>:d<
Arata minunat!! Super aromata si delicioasa!...Pupici!
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie, mai ales cu murele culese de tine :) O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereSuperba!
RăspundețiȘtergereArata super !
RăspundețiȘtergere