Ingrediente
- un blat de pandispan facut din 3-4 oua dupa reteta de aici; Se coace intr-o tava de maxim 20/30 cm
- 900 gr frisca indulcita + 50 ml
- 400 gr capsuni
- 2 plicuri gelatina (de 7 grame)
- 60 ml Amaretto
- 80 gr ciocolata amaruie
- 2 lingurite ness
- 3-4 linguri zahar
Mod de preparare
O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.Se mixeaza cele 900 gr frisca.
Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:
Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)
Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.
Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.
Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.
Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.
Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.
Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.
Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.
Amestecam.
Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.
Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.
Asezam usor, deasupra, blatul .
Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.
Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.
Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.
Dam la rece.
Este minunata!!! Va spun pe cuvant :P
Ce prezentare frumoasa.Din prajitura gust cand vin la tine.............hihihi.
RăspundețiȘtergerePup si o zi frumoasa!
Grozav arata prajitura asta,cred ca e super delicioasa!pupici!
RăspundețiȘtergereiamiiiiiiii,cum arata!!!!!
RăspundețiȘtergereMaria,Flory, Mimmi, va multumesc.
RăspundețiȘtergereNu stiu ce are blogger-ul ca am incarcat pozele si am dat save si acum nu ma lasa sa scriu reteta, nu se incarca :(
Aoleu! Ce bine poate sa arate prajitura! Reteta nu ne-o pui?
RăspundețiȘtergereCe minunat arata... cand te lasa Blogger-ul sa ne spui reteta. Pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereEi, daca tot nu te lasa sa pui reteta mai bine ne trimiti cate o portie sa incercam "pe gustate" asa o minunatie !
RăspundețiȘtergereGabyta e minunata prajitura!! si pozele de vis!! asteptam reteta !
RăspundețiȘtergereSuperba prajitura! Astept reteta, si la mine blogger-ul e putin in vacanta, eu cred ca pot scrie retete, dar poze nu am cum sa incarc :))
RăspundețiȘtergereWaw ce fain arata...si aromele...astept si eu reteta sa o salvesc la favo!
RăspundețiȘtergerePupicei!
Vai cum arata gabytzo!!!!
RăspundețiȘtergereminunat!
te pup :*
Arata de vis
RăspundețiȘtergereNici nui bunä si aratä tare urit:-))))))
RăspundețiȘtergereSä-tzi bati Copii !!!!
nu pot posta reteta :((( nu ma lasa sa editez :(((
RăspundețiȘtergereAratab splendid..abia astept reteta...cand ne-o lasa bloggerul sa ne manifestam :((
RăspundețiȘtergereImi pare asa de rau ca nu ma lasa sa pun reteta :(
RăspundețiȘtergereAm scris-o pe Bucataras.
La ora asta sigur mai gasesc decat vase de spalat:)Da'nici nu e buna:)Pup
RăspundețiȘtergereHi hi hi...acu' nu ne mai dai nici reteta ,d'apoi sa-ti cerem prajitura.Dia of course...
RăspundețiȘtergerePrezentare de nota 10 si prajitura pe masura!
RăspundețiȘtergerePapile înviorate la maxim!
Pupici!
Yumi, yumi, arata intrun mare fel...inghit in sec si fug rapid de pe aici ca- i ispita curata.
RăspundețiȘtergerePupici Gabitu-le si o seara faina !
Grozav arata prajitura ta.Am patit si eu ca tine,nu puteam posta nimic,acum am reusit.O seara buna iti doresc.
RăspundețiȘtergereO bunatate prajiturica!!! Asteptam reteta! Pupici!
RăspundețiȘtergereArata grozav, draga mea!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cre ca-mi place, dar tre sa-mi trimiti ca sa ma conving. :)) La o adica poti sa-mi trimiti numa sticla de Amaretto, ca-mi fac singura. :))))
RăspundețiȘtergereArata in asa un fel, ca imi vine sa musc monitorul :))
RăspundețiȘtergereBuna!arata super prajiturica!imi spuneti va rog exact ce frisca ati folosit?
RăspundețiȘtergereAti scris ca cioc se topeste cu restul de frisca..restul din 900-300g folosite la mousseul de capsuni?
RăspundețiȘtergereva rog sa-mi spuneti ciocolata cu ce cantitate de frisca o topim?Va multumesc mult
RăspundețiȘtergereBuna seara! Frisca este Hulala.
RăspundețiȘtergereStati ca ma uit acum peste reteta sa vad ce nu intelegeti.
Deci:
RăspundețiȘtergere- 300 ml frisca batuta se pun in mousse-ul de capsuni
- 300 ml frisca batuta in mousse-ul de ciocolata
- 300 ml frisca batuta se pun deasupra
cu ciocolata topiti doar cei 50 ml care sunt in plus.
Va multunmesc enorm doamna ca mi-ati raspunspt ca vreau sa fac prajiturikA arata minunat!
RăspundețiȘtergeren-ai idee ce pofta mi s-a facut si mie recitind-o :)).
Ștergerespor!
akuma am terminat-o de facut prajiturica.Doar ca in loc de capsuni am pus zmeura ca zmeura mai aveam.
RăspundețiȘtergereSi cum e? ;;)
RăspundețiȘtergerehai zi!:)))
azi am degustat-o:d e superbaaaaaaaa e foarte bunaaaaa!!!!!!!!Mami a zis ca asta musai sa o refac si cu alte ocazii ...akuma orikum next e prajiturika aceea care ati zis ca deriva de la prajitura snickers:P
RăspundețiȘtergereSalut, Raluca.
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
Toate-s bune. Nu postez niciodata ceva ce nu mi-a placut.
Te pup, o zi frumoasa!