O mancare de post delicioasa , perfecta atunci cand aveti musafiri la masa (dar nu numai).
Ingrediente
7-8 ardei capia mari
o cana si jumatate orez
400 gr ciuperci
o ceapa
un morcov
3 catei usturoi
cimbru
patrunjel
o cana suc rosii
2 linguri pasta tomate
150-200 ml vin alb
sare
piper
boia
o lingura zahar
100 gr masline
faina alba
Mod de preparareIngrediente
7-8 ardei capia mari
o cana si jumatate orez
400 gr ciuperci
o ceapa
un morcov
3 catei usturoi
cimbru
patrunjel
o cana suc rosii
2 linguri pasta tomate
150-200 ml vin alb
sare
piper
boia
o lingura zahar
100 gr masline
faina alba
Curatam ardeii de codite si cotoare.
Ii spalam bine si-i oparim pt un minut in apa clocotita.
II lasam cu gura-n jos, la scurs.
Spalam orezul.
Il punem intr-o craticioara si adaugam apa cat sa-l cuprinda apoi il punem la foc mic. Lasam pana se umfla si scade apa.(amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei)
Adaugam sare, piper, cimbru, putina boia.
Curatam ceapa si morcovul.
Ceapa o tocam fin iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem putin ulei la incins si calim usor ceapa si morcovul (2-3 minute)
Adaugam ciupercile (fierte) tocate .
Mai lasam la foc mic 5 minute, amestecand.
Oprim focul.
Lasam sa se raceasca dupa care amestecam orezul, amestecul cu ciuperci, 50 ml ulei, pasta de tomate, sare si piper daca mai este nevoie.
Adaugam o lingura faina alba si omogenizam.
Umplem ardeii cu acest amestec dupa care trecem partea cu umplutura "la vedere" prin faina alba.
Ii asezam intr-o tava pentru cuptor.
Turnam 2 - 3 cani de apa, acoperim vasul si dam pentru 35-40 minute la cuptor la foc mediu.
Scoatem tava, cu o lingura invartim ardeii pe cealalta parte, adaugam sucul de rosii amestecat cu putina sare si piper, vinul si zaharul ,apoi maslinele si usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.
Bagam tava la cuptor si mai lasam pentru 35-40 minute.
Trebuie ca sosul sa fie scazut si gros, iar ardeii si umplutura fierte bine.
Asezonam cu patrunjel verde, tocat.
Arata foarte bine!!! Cred ca sunt grozavi de gustosi!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereoh my God! de unde ai atata lumina Gabyta?? pune intr-un sac si pentru mine si trimite-mi !! arata minunat pozele!! super!! pupici
RăspundețiȘtergerece bine arata! mi-ai facut pofta ;)
RăspundețiȘtergereNiste lumina as vrea si eu daca se poate! :))
RăspundețiȘtergereVai ce foame mi se facu :((
RăspundețiȘtergereThese look very delicious, I love stuffed peppers
RăspundețiȘtergereMinunati,pe gustul Deei,ii prefera fara carne,pupici!
RăspundețiȘtergereBei Gaby , nu sunt eu fan ardei cu legume , dar ai tai m-au facut sa ma limbaresc toataaaa .Onesta
RăspundețiȘtergereCa se vorbea de lumina, eu ultimele poze am incept sa le fac in geam, deschid geamul si amplasez acolo un mic studio. :) Eu lumina as avea dar aparatul nu e prea grozav si cere mai multe lumina decat cred ca ar putea fi.
RăspundețiȘtergereGaby, super buni ardeii, nu au cum sa fie altfel.
Si eu mi-am propus mai demult sa fac asa cu ciuperci dar pana acum am uitat complet de reteta asta de post.
O zi faina!
Minunate pozele, minunata reteta. Pupici!
RăspundețiȘtergereFantastico fabulouso! So enticingly mouth watery stuffed thing you've got. Does anyone got a champagne?
RăspundețiȘtergereAratä bestial si asa färä Carne este tare feinä Idea..
RăspundețiȘtergereRespect !!!
Prietene, si mie-mi plac fara carne.
RăspundețiȘtergereO sa incerc s-o reduc, cel putin in ce priveste meniul meu.
Oliooo, aici n-am raspuns ??
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de tot, tuturor!!!
VA PUP si va las ceva drag sufletului meu
http://www.youtube.com/watch?v=QO8iCwMi3kI
arata super bine
RăspundețiȘtergere