prajitura cu crema ganache si glazura amaruie




blat
5oua
5linguri de zahar
3linguri de cafea
o lingurita praf copt
o lingura apa
o lingura ulei
5-6linguri faina
un varf de cutit sare

-bati spuma albusurile
-galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul
-in albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor
-adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare
-pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt
-coci la foc potrivit aprox 30min

cand e rece,tai blatul in doua


CREMA
200ML frisca lichida
200gr ciocolata cu lapte
o lingura miere

-ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron
-frisca se infierbanta bine(nu se fierbe)
-se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere
-se baga la frigider pt cel putin 3-4ore

-se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata
(e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)

se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea

- preparam glazura

intr-un castron topim la bain marine 100gr ciocolata amaruie,4linguri zahar, 120gr unt
(nu-l topiti complet,
sa nu fie moale tare,ci doar atat cat sa poata fi mixat)
se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul
iese o glazura pufoasa si buna
asezati frumos peste prajiturica.
pofta buna!

5 comentarii:

  1. hai ca m-ai innebunit iar. o sa-ti dau bataitza :) cand s-o mai fac si pe asta? daca ar fi dupa tine, ar trebui sa stau toata ziua in bucatarie :))) doamne, gabitzo, de unde stii atatea?

    RăspundețiȘtergere
  2. salut copila cuminte!:d
    mai Shanti draga,aici am combinat asa:blatul de la amandina,putin modificat(am pus cafea si mai putina apa si ulei),crema o vazusem de mult pe net dar n-o incercasem niciodata,iar glazura este de la ultima prajitura/tort incercat/a si prima oara nu mi-a iesit.
    acolo in reteta scria "topiti toate"-pai..eu le-am lasat la foc pana au fost fleasca:)));de unde si ce sa mai mixez?:)))
    asa c-am testat-o iar,dupa ce mi-am dat seama unde am gresit,si-a iesit super.
    e buna tare,tare prajitura!!!
    mamaaa,cat mai vorbesc:))))

    Duminica frumoasa,fata draga!>:d<

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi Gaby,

    am crezut cä am fost pe la Präjiturica asta si ma-m delectat..
    Cum se vede la Bätrinete....
    Da acuma: super feinä si super delicoasä ti-a iesit.Compliment !
    N-ai mai trebuit insiropat Blatul??
    Eu intreb de aia cä sint cam bätrin si la mine nu merge asa usor in jos, stii Tu ??
    Ganache ai fäcut-o super.

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  4. buna Jacob!
    :)))))la tine,batranete?:)))
    cat ziceai ca ai? 72 parca
    nu?:P
    :)))))
    nu,nu am insiropat blatul si a fost super buna asa.
    nu este necesar dar daca totusi le preferi insiropate nu cred ca are cu ce-i schimba gustul,doar consistenta.
    ganache,a devenit una dintre favorite
    e atat de pufoasa si fina incat o voi repeta de multe ori;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabita,draga mea,super prajitura!
    Un premiu oferit cu mare drag,asteapta sa-l ridici!Te pup!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes