O prajiturica buna si frageda, care dupa doua,trei zile efectiv ti se topeste in gura.
Ingrediente
Foi (3 buc)
o lingura untura
o lingura unt
2 linguri smantana
100 ml lapte
o lingura cacao neagra
un galbenus
pf copt - un plic
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde
Crema
400 gr smantana pentru frisca
350 gr mascarpone
doua plicuri zahar vanilat
4-5 linguri zahar pudra
nuca macinata
Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.
Dati aluatul pentru 30 minute la rece.
Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.
Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.
Crema
Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .
Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.
Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.
Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.
Presarati nuca macinata sau...sau nu :)))
O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile ;) , apoi serviti.
Ingrediente
Foi (3 buc)
o lingura untura
o lingura unt
2 linguri smantana
100 ml lapte
o lingura cacao neagra
un galbenus
pf copt - un plic
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde
Crema
400 gr smantana pentru frisca
350 gr mascarpone
doua plicuri zahar vanilat
4-5 linguri zahar pudra
nuca macinata
Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.
Dati aluatul pentru 30 minute la rece.
Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.
Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.
Crema
Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .
Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.
Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.
Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.
Presarati nuca macinata sau...sau nu :)))
O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile ;) , apoi serviti.
Servesc o prajitura si-ti urez Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergerePupicuri de la amandoi!
Servesc si eu o bucatica, este grozava !
RăspundețiȘtergereUn An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !
La multi ani!!! 2013 sa fie exact asa cum ti-l doresti!
RăspundețiȘtergereExact pe placul meu! Sa ai un an nou minunat Gaby draga! Pup
RăspundețiȘtergereLa multi ani tie si celor dragi ! Fericire, sanatate sa ne vedem cu bine!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!
RăspundețiȘtergereLA MULŢI ANI cu BUCURIE! :)
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani fericiti si plini de realizari!!!
RăspundețiȘtergerePtr ca mor de pofta decate ori vin la tine, si ptr ca toate retetele tale mi-au reusit, te-am nominalizat ptr blogul anului 2012. Te astept la mine sa vezi despre ce-i vb :)
Pupici
Gabitzu, ai o noua nominalizare pentru blogul anului 2012 si din partea mea ! Te pup!
RăspundețiȘtergereMmm,se vede cum se topesc in gura aceste foi!!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI draga mea;sa fii sanatoasa,fericita si sa ne incanti cu cat mai multe delicatese!!