Am cumparat mai demult o crema de vanilie sa fac prajitura krem a krem dar nu i-a mai venit randul.
Asa ca zarind-o in dulap la bucatarie am zis s-o furisez printr-un desert. Asa s-a nascut acest chec fin, o bunatate frageda si pufoasa cu aroma de vanilie.
3 oua
50 gr unt
250 ml apa
150-175 gr faina
o lingurita praf copt
un plic crema vanilie dr oetker.
100 gr zahar
o cana lapte praf(120 gr)
un plic zahar vanilat
un vf cutit sare
Intr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine.
Adaugam galbenusurile si untul la temperatura camerei si omogenizam.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.Trebuie sa avem o consistenta ca la un chec obisnuit, ca o smantana groasa. Daca e cazul mai puneti putina faina.
Albusurile le batem spuma cu sarea.Adaugam treptatzaharul mixand in continuare. Le adaugam peste amestecul de gabenusuri.
Ungem forma cu unt si turnam compozitia.
Coacem la 165-170 grade timp de...aprox 35-40 min.(facem testul cu scobitoarea)
Cand s-a racit, pudram cu 2 linguri lapte praf.
Delicios.
ps . nu am pus coloranti!!!
chiar m-a deranjat un comentariu care a sugerat asta.
locuiesc la munte, intr-un loc destul de mic unde gasesc foarte usor oua de casa, de asta e asa galben, eu nu folosesc coloranti.
Asa ca zarind-o in dulap la bucatarie am zis s-o furisez printr-un desert. Asa s-a nascut acest chec fin, o bunatate frageda si pufoasa cu aroma de vanilie.
3 oua
50 gr unt
250 ml apa
150-175 gr faina
o lingurita praf copt
un plic crema vanilie dr oetker.
100 gr zahar
o cana lapte praf(120 gr)
un plic zahar vanilat
un vf cutit sare
Intr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine.
Adaugam galbenusurile si untul la temperatura camerei si omogenizam.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.Trebuie sa avem o consistenta ca la un chec obisnuit, ca o smantana groasa. Daca e cazul mai puneti putina faina.
Albusurile le batem spuma cu sarea.Adaugam treptatzaharul mixand in continuare. Le adaugam peste amestecul de gabenusuri.
Ungem forma cu unt si turnam compozitia.
Coacem la 165-170 grade timp de...aprox 35-40 min.(facem testul cu scobitoarea)
Cand s-a racit, pudram cu 2 linguri lapte praf.
Delicios.
ps . nu am pus coloranti!!!
chiar m-a deranjat un comentariu care a sugerat asta.
locuiesc la munte, intr-un loc destul de mic unde gasesc foarte usor oua de casa, de asta e asa galben, eu nu folosesc coloranti.
Foarte frumusel checul tau!Cu lapte praf înca nu am facut niciodata.O sa probez si eu.Multumesc :)
RăspundețiȘtergereMultumesc,Maya.
RăspundețiȘtergereNici eu nu facusem ;initial am bagat o cautare pe google sa vad daca este vreo reteta :D, apoi am pus ce am considerat c-ar merge.
Cred ca acea crema de vanilie se poate inlocui punand mai multa faina si esenta de vanilie.
Pup.
Week-end frumos.
Waw... ce bine arata, imi place foarte mult culoarea care o are.
RăspundețiȘtergereAi folosit cumva oua de tara?
Altfel nu-mi explic... parca are dovleac in el.
Iti doresc numai bine.
Daniela, am scris un ps la sfarsitul postarii .
RăspundețiȘtergerePupici.
Gaby arata super! chiar super arata!
RăspundețiȘtergereCred ca e si foarte foarte bun, altfel...pare in orice caz foarte untos.:D
Ce culoare fabuloasa! Arata minunat checul! Cred ca e taaaare bun!
RăspundețiȘtergereAlinutz, nu e untos ca nu sunt decat 50gr.
RăspundețiȘtergereE tare bun.
Nati, traiasca gospodarii cu gaini :)))
RăspundețiȘtergerePup.
Laptele praf da o textura farte fina prajiturilor,mama folosea intr-un timp pentru prepararea cozonacilor ies pufosi si fini.
RăspundețiȘtergereUntos adica eu prin untos inteleg ca are o textura care aluneca usor pe gat, nu e uscat adica oricum in poza asa pare , e cel mai fain chec (in poza cel putin) ce l-am vazut io vreodata haha.
RăspundețiȘtergereEu nu am lapte praf deci nu am cum sa-l incerc, ti-am zis ca am luat o data o cutie de "mancare pt sugari" dar neeee, nu se poate numi lapte praf.
Daaaa, nu e sec deloc, ai dreptate!
RăspundețiȘtergerepupici.
Craita, asa este.
RăspundețiȘtergerepup.
Acum inteleg, este logic sa fie mai galben folosind asa oua.
RăspundețiȘtergereNu mi-a trecut prin cap ca ar avea colorant...
Nuuu, nu tu ai zis.Imi comentase o tipa un comment genul"oua de casa si putin colorant":d :))
RăspundețiȘtergerepupici, o saptamana buna!
Pot sa-mi fac si eu? :))
RăspundețiȘtergerecrema de vanilie de la dr oetker are colorant
RăspundețiȘtergereAnonim, crema de vanilie de la dr oetker este exact aceeasi crema care se foloseste la prajitura Krem a la krem .Fotografia mea de la acea prajitura nu e de o calitate grozava dar voi alege una, clara, de pe net sa-mi zici daca vezi tu ca ii da culoarea galben cremei :)
RăspundețiȘtergerehttp://www.bucataras.ro/uploads/modules/news/552/471x318_DSC05007.JPG
Nu m-am dat io aia care nu foloseste prafuri din comert pentru ca insasi crema..ce e altceva decat un praf? Insa culoarea checului e data de ouale de casa.
Draga Gabi , eu nu vreau sa intru intr-o polemica despre prafurile din comert si colorantii alimentari. Checul tau arata foarte bine, si eu mai folosesc acele prafuri de budinca din comert. Eu am vrut doar sa mentionez ca budinca de la dr oetker contine colorant alimentar, si anume betacaroten, care ii confere culoarea galbena. Nu am spus ca din cauza asta checul tau e asa frumos, sunt sigura ca se datoreaza si oulelor.
RăspundețiȘtergerePai nici eu nu-mi doresc polemica de care zici, insa odata ce ai lasat un comentariu, mai ales sub anonimat, nestiind ce anume sugerezi m-am simtit datoare sa dau un raspuns, atata tot.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Superb checul!!! Mi-ai facut pofta ...
RăspundețiȘtergerenu e cu oua de casa :)) e cu oua eco :))
RăspundețiȘtergeredin astea eco folosesc si eu de la soacra din ograda.
fain checul...mi-emi place forma foarte tare si cel mai mult imi place ca esti super-ingenioasa..bravo moldoveanco :))
Cristina, multumesc si pentru vizita si pentru apreciere.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Alice, ahaaa, de la eco e galben :)))))
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult.
Multa bataie de cap mi-a dat postarea asta:)))
Miha, tie nu ti-am raspuns?
RăspundețiȘtergereSpor!
:))))
am uitat sa intreb...
RăspundețiȘtergerepot sa fur si io reteta lu' matale?
si apropo...acolo la voi la Brosteni tot asa fain e? n-am mai fost decind stateam la mama acasa, la Falticeni :))
poti sa "furi" ce vrei :))
RăspundețiȘtergereBrosteniul e superb ca si natura; ca si "oras" nu. e...din pacate :(
Ce culoare frumoasa are Gabyta! Lasa PS-ul ca nu te cred ;)) Glumesc. Arata exceptional ! Pupici
RăspundețiȘtergereAha, am retinut ........lapte praf......o sa folosesc si eu ca fac si eu din cand in cand cate un chec.
RăspundețiȘtergere:))))
RăspundețiȘtergerepup,medi.
Ceau, Anto.
Dap...sunt o mica mincinoasa:))):P
pup.
Hai mai Gabitule, ca toata lumea stie ca la tine acolo e fabrica de coloranti. Si mai esti si zgarcita, nu vrei sa dai la nimeni! :)))))))))))))
RăspundețiȘtergereDe unde-ti veni fata draga ideea cu laptele praf in chec, ca e super. Bravo. Pup
Aveam lapte praf si era punga pe jumatate. Deci, de-o ciocolata nu aveam ca era prea putin :))) si voiam sa-l bag in ceva si nu stiam in ce:))).Am bagat pe google"chec cu lapte praf" si daca nu e..inventam :)))
RăspundețiȘtergerenu e bun de nimic chiar azi am facut si lam aruncat la gunoi
RăspundețiȘtergereAnonim.
RăspundețiȘtergere1. Nu odata mi s-a intamplat ca atunci cand am preparat o prajitura sau orice alta mancare sa nu-mi iasa, sa nu-mi placa, sa nu se lege, nimeni nu se naste expert.
Ma uit si la tv la emisiuni cu mari bucatari care dau gres in ce priveste anumite retete; de aceea iti spun ca nu e vina mea ca nu ti-a iesit tie.
2. ce anume nu a iesit? De ce l-ai aruncat.
Eu am scris aici exact cum l-am facut si l-am mancat pana la utima firimitura.
Arata super checul,mmmmmm ce gustos ar trebui sa fie......bravo!
RăspundețiȘtergerezaharul? cand?
RăspundețiȘtergereAnonim,la albusuri. Completez acum, multumesc :)
RăspundețiȘtergere