Chec cu lapte praf

Am cumparat mai demult o crema de vanilie sa fac prajitura krem a krem dar nu i-a mai venit randul.
Asa ca zarind-o in dulap la bucatarie am zis s-o furisez printr-un desert. Asa s-a nascut acest chec fin, o bunatate frageda si pufoasa cu aroma de vanilie.

3 oua
50 gr unt
250 ml apa
150-175 gr faina
o lingurita praf copt
un plic crema vanilie dr oetker.
100 gr zahar
o cana lapte praf(120 gr)
un plic zahar vanilat
un vf cutit sare



Intr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine.
Adaugam galbenusurile si untul la temperatura camerei si omogenizam.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.Trebuie sa avem o consistenta ca la un chec obisnuit, ca o smantana groasa. Daca e cazul mai puneti putina faina.

Albusurile le batem spuma cu sarea.Adaugam treptatzaharul mixand in continuare. Le adaugam peste amestecul de gabenusuri.
Ungem forma cu unt si turnam compozitia.
Coacem la 165-170 grade timp de...aprox 35-40 min.(facem testul cu scobitoarea)

Cand s-a racit, pudram cu 2 linguri lapte praf.
Delicios.

ps . nu am pus coloranti!!!
chiar m-a deranjat un comentariu care a sugerat asta.
locuiesc la munte, intr-un loc destul de mic unde gasesc foarte usor oua de casa, de asta e asa galben, eu nu folosesc coloranti.

36 comentarii:

  1. Foarte frumusel checul tau!Cu lapte praf înca nu am facut niciodata.O sa probez si eu.Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Maya.
    Nici eu nu facusem ;initial am bagat o cautare pe google sa vad daca este vreo reteta :D, apoi am pus ce am considerat c-ar merge.
    Cred ca acea crema de vanilie se poate inlocui punand mai multa faina si esenta de vanilie.
    Pup.
    Week-end frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw... ce bine arata, imi place foarte mult culoarea care o are.
    Ai folosit cumva oua de tara?
    Altfel nu-mi explic... parca are dovleac in el.
    Iti doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela, am scris un ps la sfarsitul postarii .
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gaby arata super! chiar super arata!
    Cred ca e si foarte foarte bun, altfel...pare in orice caz foarte untos.:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce culoare fabuloasa! Arata minunat checul! Cred ca e taaaare bun!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alinutz, nu e untos ca nu sunt decat 50gr.
    E tare bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nati, traiasca gospodarii cu gaini :)))
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Laptele praf da o textura farte fina prajiturilor,mama folosea intr-un timp pentru prepararea cozonacilor ies pufosi si fini.

    RăspundețiȘtergere
  10. Untos adica eu prin untos inteleg ca are o textura care aluneca usor pe gat, nu e uscat adica oricum in poza asa pare , e cel mai fain chec (in poza cel putin) ce l-am vazut io vreodata haha.
    Eu nu am lapte praf deci nu am cum sa-l incerc, ti-am zis ca am luat o data o cutie de "mancare pt sugari" dar neeee, nu se poate numi lapte praf.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daaaa, nu e sec deloc, ai dreptate!
    pupici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum inteleg, este logic sa fie mai galben folosind asa oua.
    Nu mi-a trecut prin cap ca ar avea colorant...

    RăspundețiȘtergere
  13. Nuuu, nu tu ai zis.Imi comentase o tipa un comment genul"oua de casa si putin colorant":d :))
    pupici, o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  14. crema de vanilie de la dr oetker are colorant

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim, crema de vanilie de la dr oetker este exact aceeasi crema care se foloseste la prajitura Krem a la krem .Fotografia mea de la acea prajitura nu e de o calitate grozava dar voi alege una, clara, de pe net sa-mi zici daca vezi tu ca ii da culoarea galben cremei :)

    http://www.bucataras.ro/uploads/modules/news/552/471x318_DSC05007.JPG

    Nu m-am dat io aia care nu foloseste prafuri din comert pentru ca insasi crema..ce e altceva decat un praf? Insa culoarea checului e data de ouale de casa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Gabi , eu nu vreau sa intru intr-o polemica despre prafurile din comert si colorantii alimentari. Checul tau arata foarte bine, si eu mai folosesc acele prafuri de budinca din comert. Eu am vrut doar sa mentionez ca budinca de la dr oetker contine colorant alimentar, si anume betacaroten, care ii confere culoarea galbena. Nu am spus ca din cauza asta checul tau e asa frumos, sunt sigura ca se datoreaza si oulelor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai nici eu nu-mi doresc polemica de care zici, insa odata ce ai lasat un comentariu, mai ales sub anonimat, nestiind ce anume sugerezi m-am simtit datoare sa dau un raspuns, atata tot.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  18. Superb checul!!! Mi-ai facut pofta ...

    RăspundețiȘtergere
  19. nu e cu oua de casa :)) e cu oua eco :))
    din astea eco folosesc si eu de la soacra din ograda.
    fain checul...mi-emi place forma foarte tare si cel mai mult imi place ca esti super-ingenioasa..bravo moldoveanco :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristina, multumesc si pentru vizita si pentru apreciere.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  21. Alice, ahaaa, de la eco e galben :)))))
    Multumesc tare mult.
    Multa bataie de cap mi-a dat postarea asta:)))

    RăspundețiȘtergere
  22. Miha, tie nu ti-am raspuns?
    Spor!
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  23. am uitat sa intreb...
    pot sa fur si io reteta lu' matale?
    si apropo...acolo la voi la Brosteni tot asa fain e? n-am mai fost decind stateam la mama acasa, la Falticeni :))

    RăspundețiȘtergere
  24. poti sa "furi" ce vrei :))
    Brosteniul e superb ca si natura; ca si "oras" nu. e...din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce culoare frumoasa are Gabyta! Lasa PS-ul ca nu te cred ;)) Glumesc. Arata exceptional ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. Aha, am retinut ........lapte praf......o sa folosesc si eu ca fac si eu din cand in cand cate un chec.

    RăspundețiȘtergere
  27. :))))
    pup,medi.


    Ceau, Anto.
    Dap...sunt o mica mincinoasa:))):P
    pup.

    RăspundețiȘtergere
  28. Hai mai Gabitule, ca toata lumea stie ca la tine acolo e fabrica de coloranti. Si mai esti si zgarcita, nu vrei sa dai la nimeni! :)))))))))))))
    De unde-ti veni fata draga ideea cu laptele praf in chec, ca e super. Bravo. Pup

    RăspundețiȘtergere
  29. Aveam lapte praf si era punga pe jumatate. Deci, de-o ciocolata nu aveam ca era prea putin :))) si voiam sa-l bag in ceva si nu stiam in ce:))).Am bagat pe google"chec cu lapte praf" si daca nu e..inventam :)))

    RăspundețiȘtergere
  30. nu e bun de nimic chiar azi am facut si lam aruncat la gunoi

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim.
    1. Nu odata mi s-a intamplat ca atunci cand am preparat o prajitura sau orice alta mancare sa nu-mi iasa, sa nu-mi placa, sa nu se lege, nimeni nu se naste expert.
    Ma uit si la tv la emisiuni cu mari bucatari care dau gres in ce priveste anumite retete; de aceea iti spun ca nu e vina mea ca nu ti-a iesit tie.
    2. ce anume nu a iesit? De ce l-ai aruncat.
    Eu am scris aici exact cum l-am facut si l-am mancat pana la utima firimitura.

    RăspundețiȘtergere
  32. Arata super checul,mmmmmm ce gustos ar trebui sa fie......bravo!

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim,la albusuri. Completez acum, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes