Am cumparat intr-o zi foi de napolitana cu gandul sa fac ciocolata de
casa. Cand am vazut ca o cutie de lapte praf costa 17 ron, am facut eu
un calcul simplu :))) + unt, zahar, cacao si arome si-am zis ca ies mai
echitabil sa-mi cumpar 3 milka d-alea de 300 gr cu biscuit:)))) si nici
nu mai muncesc eu :)))). Asa ca avand cumparate foile am dat o cautare
pe site-ul nostru drag si m-am oprit la prajitura Stefaniei. A iesit un
deliciu!ps. dupa cum se vede...:))))
Ingrediente
- foi de napolitana (5 foi mici am pus eu)
- 2 cani zahar
- 4 oua
- 2 linguri cacao
- un pachet margarina/unt
- o esenta de rom
- 150 g nuci prajite si tocate marunt
Se freaca o cana de zahar cu 2 oua si 2 galbenusuri.
O cana de zahar se pune intr-un vas la foc mic si se caramelizeaza. Cand a capatat culoarea chihlimbarului se ia de pe foc, se adauga amestecul de oua si se omogenizeaza.
Se pune inapoi pe foc, se adauga untul/margarina, cacaua si se omogenizeaza.
Se fierbe pana ce caramelul e complet topit .Se amesteca continuu. Se ia de pe foc si se adauga nuca.
Crema se pune calda intre foi iar deasupra se aseaza ceva greu pentru a presa foile.
Se da prajitura la rece.
Sursa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu