Blat
Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la
supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de
mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.
Am luat cutia si cand am citit pe ea numa' de plicuri, pudre, etc...am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))
Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua "executare"voi aduce modificari.
In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).
Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.
Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.
Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.
Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.
Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp...spala vasele :-)))
Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.
Pune crema peste banane.
Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.
Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.
Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 7 linguri faina grau
- 3 linguri cacao neagra
- un plic praf de copt
- un varf cutit sare
- o lingurita esenta de rom
- 30 ml ulei
- 30 ml apa
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 500 ml smantana pentru gatit
- 4 linguri zahar pudra
- o pastaie vanilie
- 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
- 50 gr ciocolata tocata
- o lingurita cacao pt pudrat
- 4-5 banane
Am luat cutia si cand am citit pe ea numa' de plicuri, pudre, etc...am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))
Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua "executare"voi aduce modificari.
In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).
Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.
Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.
Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.
Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.
Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp...spala vasele :-)))
Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.
Pune crema peste banane.
Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.
Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.
Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))
Ce bine arata ! :)
RăspundețiȘtergereVai, Mirela! tu vorbesti?:))Eu salivez la toate prajiturile tale!
Ștergerete pup!!
Imi place si mi-ai facut pofta! Pup!
RăspundețiȘtergereVa imbratisez cu drag!!
ȘtergereArata demential!!! :D
RăspundețiȘtergerePresimt ca o sa ma ingras :D
:)))
ȘtergerePlace tare musuroiul!! :)
RăspundețiȘtergereda?:))))
Ștergere>:d<
Fain Gaby,e fain de tot!Si in plus e bio... e de casa!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Apetisant rau,imi place mult cum arata sectiunea!Pupici multi!
RăspundețiȘtergerebun rau de tot! Nu am mai mancat de vreo 5 ani cred :) dar trebuie refacut urgent! Te pup
RăspundețiȘtergere