Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.

Blat
4 oua
150 gr zahar
5 linguri faina
2 linguri amidon
2 linguri apa
2 linguri ulei
o lingurita praf copt
un vf. cutit sare

Crema
3 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
50 ml smantana
150 ml apa calda sau lapte
200 gr ciocolata alba
doua plicuri gelatina
650 gr frisca indulcita
un compot de fructe asortate (600 gr)
doua plicuri zahar vanilat

400 gr frisca + 250 gr smantana + 2 linguri zahar pudra cu vanilie - pentru ornat
80 gr ciocolata + o lingura unt pentru glazura
+ sirop de zahar ars
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma si adauga treptat, in cateva randuri, zaharul, mixand pana la diluarea completa.
Freaca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le peste albusuri odata cu faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt si sarea.
Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 24-26 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza si coace in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.
Lasa la racit.
Crema.
Mixeaza frisca.
Pune gelatina la hidratat in 50 ml zeama de la compot.
Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si faina si amesteca.
Adauga smantana si, treptat, cate putina apa si omogenizeaza. Pune vasul la foc mic la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa compozitia.
Da deoparte si adauga ciocolata cubulete si amesteca pana se topeste.
Adauga gelatina in compozitia fierbinte sau lasa compozitia sa se raceasca si dilueaza gelatina pe baie de abur. Ambele variante sunt ok, eu am procedat dupa a doua varianta.
Daca adaugi in compozitia fierbinte omogenizeaza si lasa la racit, daca o diluezi pe baie de abur o adaugi in crema usor calduta.
Cand amestecul e complet racit adauga fructele din compot, scurse , si frisca.
Omogenizeaza amestecand usor.
Asamblare.
Taie blatul in doua pe orizontala.
Aseaza un blat pe platou, insiropeaza  si apoi aseaza inelul de tort in jurul lui.
Toarna crema, niveleaza si aseaza al doilea blat.Insiropeaza.
Da totul la rece peste noapte sau cateva ore,( 4-5).
Cu un cutit subtire desprinde crema de peretii vasului si scoate inelul.


Imbraca tortul in frisca mixata cu smantana si zaharul pudra.
Smantana trebuie sa fie cu cel putin 25 % grasime.
Pentru glazura de pe laterale topeste ciocolata impreuna cu untul si lasa sa se racoreasca destul de bine apoi cu o lingura ia cate putin si lasa sa curga doar pe laterale.
Pofta buna!


11 comentarii:

  1. Bravo Gabitzule! Din nou un tort minunat! Aspect si gust super!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb tortul, felicitari si din partea mea!
    Weekend placut, pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce draguttttt....cred ca si tare delicios

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, o bunatate de tort!!! Imi place cum curge ciocolata pe margini!

    RăspundețiȘtergere
  5. Magnifique gâteau, très belle réalisation, bravo

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super. Sa ne arati si o sectiune, te rugam !

    Ela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, nu am.
      L-am dus la restaurant de ziua baietelului meu si s-a mancat tot.

      Ștergere
  7. superb tort si sa fie sanatos sa i se inplineasca dorintele cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate torturile tale sunt aratoase , dar cu siguranta si delicioase !!! Bravoo!!!
    PS.Eu sunt praf la capitolul torturi !! :((

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes