Tarta cu lamaie si bezea.



Crusta
300 gr faina
100 gr unt
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
50 ml apa rece


Crema
4 galbenusuri
o cana zahar
2 linguri amidon
80 gr unt
zeama si coaja de la doua lamai


Bezea
4 albusuri
6 linguri zahar
o lingurita amidon


Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.


Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.


Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.

                                                                        Pofta buna!

32 comentarii:

  1. arata super bine! am facut si eu genul asta de tarta, e nemaipomenita

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!O combinatie reusita,pupicei,o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu refuz o feliuta!!! Arata prea bine!...

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa umila mea parere cea mai buna tarta e cu lamaie.valabil si pt chec:D.
    eiii daca ii mai pui si bezea tartei deja este desert de vis.tare frumoasa ti-a iesit.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa spun decat :

    Of mama meaaaaaa ! :)

    Dacati-ti bate cineva la usa,deschide repede ca io-s . :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. o sa fac si eu tarta cu lamiie...ma gandeam mereu ca trebuie sa fie prea acra? :P deci nu e, nu? pupicei

    RăspundețiȘtergere
  7. inca ceva..coaja aia de la lamii se pune rasa, nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca as fi mai aproape, dupa Lia la usa sunt eu! :)) imi place mult cu bezea si a ta arata asa bine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna dimineata!
    Criss, mi-a placut si mie, mult.
    E diferita fata de restul deserturilor mele, dulci rau :))
    Crema de lamaie nu facusem niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Flory, multumesc frumos. Zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Licutza, inca mai este.Pup fata priceputa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Adela, iti multumesc.Ma straduiesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si io, Dana. Sa faci si tu, macar crema s-o pui la ceva.

    RăspundețiȘtergere
  14. NADINA, tie ti-am zis, doar la schimb :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Sarah, eu prefer ducliurile duuuulci, ciocolata, frisca, creme cu unt, inghetata cremoasa.
    Asta nu inseamna ca nu mi-a placut tare mult si asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Lia, sa zici din timp, sa apuc sa dau cu aspiratorul :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Alice, pe unde am gasit reteta scria 4 lamai.
    Io zic ca e prea mult dar numai! pentru gustul meu, nu ca si chestie universal valabila.

    Coaja, da, rasa. Am scris in modul de preparare :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Mihaela, multumesc.
    Sa venit o data , amandoua, sa nu aspir de doua ori =))
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  19. Faina tarta! ;) Am salivat instant! :))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Triplu Tränznet !!!
    Presentare, Compositie si iaräsi Forma aia nebunä.....

    RăspundețiȘtergere
  21. Tarta cu bezea! ASa ceva nu as refuza niciodata :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Prieene, da' nebuna ca stapana :)))))

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte bine arata,ca de altfel tot ce faci ... mi-e pofta de dulce si n-ar trebui :)..mama ei de dieta
    pup

    RăspundețiȘtergere
  24. :)))si eu zic c-o sa tin dar nu ma lasa dulciurile:(

    RăspundețiȘtergere
  25. Candva, anul trecut am facut si eu asa ceva si tare mi-a placut! Nu stiu de ce nu mai facui de atunci :S

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes