Azi am fost doar noi, fetele, acasa, asa ca n-am gatit mult.
Doar asa cat sa mai pun un colacel, o falcutza ...ceva acolo :)))
2 pulpe
3 cartofi
80 gr maioneza
doua lingurite busuioc
o lingura unt
sare mare
piper
4-5 catei usturoi
Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.
Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am pierdut intre ele 3 catei de usturoi zdrobiti usor si le acoperim cu hartie pentru copt unsa cu ulei
Le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade, pentru 10 minute.
Reducem apoi la temperatura de 175 grade si le mai lasam 40 minute dupa care luam hartia si le lasam sa se rumeneasca frumos.
Tot in aceeasi tava am pus si cartofii. Spalati, curatati si feliati (nu total; ii "feliem" cu cutitul dar nu asa incat sa ii taiem total ci trebuie sa obtinem un aspect de acordeon, se vede in poze).
Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat am facut un amestec cu care am uns bine cartofii .
I-am pus langa pulpite si au avut aceeasi soarta ...caldura mare..mon cher :)))
Cu reteta asta voi raspunde provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, "Dulce Romanie 2011" ce are ca ingrrediente propuse busuiocul si fructele de padure.
Sursa
Frumos , frumos si gustos , gustos.....
RăspundețiȘtergereSunt prima , ma pot servi?Delicios si frumos.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Am crezut ca sunt prima dar se pare ca un admirator din umbra mi-a luat-o inainte............hihihi.
RăspundețiȘtergerearata foarte bine.
RăspundețiȘtergereeu cind intru la tine pe blog, nu vad textul retetei...hmmm..
doar pozele...
nu prea pricep
:)))))))
RăspundețiȘtergereCe dulce esti,
Nu e text ca nu am pus :))))
Abia am pus pozele, textul cand mi-o veni @:))))
Astept textul, pana atunci ma delectez cu fotografiile acestea minunate!
RăspundețiȘtergeres-a gatat?daca vin pana acolo primesc o pulpa...macar un cartof?!?o sa incerc marinata ta cu maioneza.ca sa impac si capra si varza o sa pun si niste fulgi de chilli langa busioc.tare apetisanta ste prima poza,nu ca celelalte n-ar fi :D
RăspundețiȘtergerepupicei
Minunat arata,am venit la o portie!pupicei!
RăspundețiȘtergerePapa bun ai facut azi! ;)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!!! Un cartofior, un osisor, mai ai si pentru noi?...
RăspundețiȘtergereAsta da rasfat pentru voi fetele. Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata,si eu am la cuptor pulpele deci as da gata un cartofior de'al tau !
RăspundețiȘtergerePupici !
Da, Medi, numa' admiratori comenteaza pe blogurile culinare :))))
RăspundețiȘtergere:P:P:P
Prietene, bun a fost:D.
RăspundețiȘtergereAlexandrina, multumesc. Gata si textu'.Pupici.
RăspundețiȘtergereSarah :)), nu, nimic nu mai e :)).
RăspundețiȘtergereFlory, pupici si eu. Sper ca a ajuns mail-ul.
RăspundețiȘtergereMiha, in ton cu titlul :))
RăspundețiȘtergereNu mai e, Licutzo. nik nik...
RăspundețiȘtergere:)))
Ancutzo, fac si pentru baieti, cand apar >:D<
RăspundețiȘtergereMimmi, crima curata pe caldura asta :)), dar a meritat :D.
RăspundețiȘtergereHmmmmm astea-s pulpele mele, sau ale tale???? hihihi ;)) stii tu ;)) platesc scump.. !! ;)) Bune rau iubita!! pup
RăspundețiȘtergereSalivez, la ce bine arata?!
RăspundețiȘtergereChiar ma intrebam daca la tine nu-i asa de cald ca pe-aici? dar am inteles din raspunsuri ca ai suferit putin , dar cred ca a meritat! :)
RăspundețiȘtergereDoamne da' bine mai arata pulpele tale :)..si cartofii la fel
RăspundețiȘtergereliana, foarte bun a fost, da, a meritat
RăspundețiȘtergereGospo', multumesc.Sper ca te referi la alea din farfurie :)))))))
Ce bunatateeee!
RăspundețiȘtergere