Sorbet de caise

14 caise
100 ml vin spumant
o cana zahar
100 ml apa
2 albusuri+ 2 linguri zahar
zeama de la jumatate de lamaie


Spalati bine caisele.
Curatati-le de samburi.
Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine.

Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Raciti.
Adaugati peste caise.
Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati.

Bateti albusurile spuma adaugand si zaharul.

Puneti peste amestecul de caise si incorporati usor.

Bagati vasul la congelator.
Scoateti si reamestecati peste o ora apoi peste doua ore.

Dupa 3 ore scoateti iar si bagati blenderul.
Lasati in congelator peste noapte.

Cu 20 min inaintea servirii puneti vasul in frigider .

15 comentarii:

  1. Ce bine arata!Am avut si eu o tentativa sa fac sorbet dar am facut inghetata pana la urma.Oricum next on the list sorbet de piersici,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ideea cu vin spumant, buna de retinut! parca imi imaginez gustul fructelor cu putin vin cu bule :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am facut sorbet cu mango dar sigur incerc si cu caise si cu piersici.tare bun e.yummy.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. no, apai bine ca ai pus si textul de data asta, sa vaz si io si sa ma minunez.
    no apai ce frumusete de sorbet din asta ai facut!
    numai bunatatiuri faceti toate :)) pup iu

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Doamnä , si eu zic cä faci numai Bunätäti...
    Super fein

    RăspundețiȘtergere
  6. Am mancat vreo patru inghetate pana acum...dar nu refuz inca una. Mai ales ca e cu caise!!!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Simplu si foarte bun !!! imi place mult :)
    Eu am facut doar din pepene galben dar am sa o incerc si pe asta!!
    pup:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Superb sorbet.
    Imi imaginez aroma .

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce vad eu aici????????????Daca are caise,hop si eu.Bantui de multa vreme in blogosfera,dar abia acum mi-a creat cineva un blog.Eu nu ma prea pricep,dar sper sa invat.Daca vrei sa mi te alaturi,iti multumesc mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Diamar, cu ce te pot ajuta?
    Sa te trec in lista de blogroll?

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc pentru ca m-ai trecut la tine in lista.Sper sa ma urmaresti si pe mai departe.Eu abia am postat cateva retete fara poze,dar sper sa reusesc sa invat tot.Multumesc pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  12. In fine o reteta "in firea ei". Adica se potriveste fantastic cu caldurile astea. Ca, din ce am mai vazut pe alte site-uri foarte multa carne de porc si cartofi la cuptor. E cald!!! Mancati sorbet!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Diamar, multumesc.Cum merge treaba?

    RăspundețiȘtergere
  14. Culinara, neatza buna.
    Azi trag un mousse de choco, ca prea mor de pofta :))

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes