Se spune ca "cea mai simpla cale de a ceda ispitei, e sa-i cedezi":)).
Cam asa e. Acum sunt mult mai linistita decat ieri si de cat multe dintre zilele trecute in care ma bantuia ispita provocata de tarta lui Adi Hadean
Simteam ca chocholiticul din mine ar fi satul, ca si-ar stapani pentru o vreme pofta nestavilita de CIOCOLATAAAAAA.
Si asa si este.
Azi dimineata la cafea(deja de la ora 6 jumatate nu mai puteam dormi cu gandul la ea :)))) ), mi-am servit prima felie de tarta.
Am mai mancat cam jumatate din a doua si am simtit ca pofta de ciocolata e sub control:)).
Da, chiar nu e desertul din care pot manca o data jumatate de tava asa cum mi se intampla deseori :)).
Cu siguranta ziua nu se va rezuma la atat dar! sincer! ciocoliticilor, n-o ratati!
Ingrediente tarta:
2 galbenusuri
3 linguri zahar
2/3 pachet unt
o cana si 1/2 faina alba
Ingrediente umplutura
200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte)
2 galbenusuri
460 gr smantana dulce
Tarta:
Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina.
Adaugam faina si omogenizam.
Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider.
Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si intindem foaia cu sucitorul apoi o punem in tava.
Daca il intindem acum,, el e moale si-l putem intinde cu mana, ridicandu-l si pe peretii tavii.
Dam tava cu totul la rece pentru 30 minute.
O scoatem si o intepam cu furculita apoi punem deasupra o bucata hartie pentru copt (ca in foto) si o dam in cuptorul preincalzit la 185-190 grade pana se coace.
Cred ca 20 minute a durat ; verificam cu ochiul liber :)).
In timp ce se coace preparam umplutura.
Punem intr-un vas cu fund dublu smantana dulce cu ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand, pana ce ciocolata se topeste in smantana (nu o fierbeti).
Luam amestecul de pe foc si adaugam galbenusurile omogenizand.
Cand blatul de tarta e copt, il scoatem si turnam umplutura.
Micsoram flacara cuptorului la 175-180 grade si coacem 15 minute apoi dam la foc mic si mai lasam 5 minute.
Eu...n-am putut-o scoate din tava intreaga:)), pentru ca peretii tavii sunt mai inalti decat tarta si riscam s-o rup.
Anto, asa-i ca-mi cumperi tava ?:))))))
Cam asa e. Acum sunt mult mai linistita decat ieri si de cat multe dintre zilele trecute in care ma bantuia ispita provocata de tarta lui Adi Hadean
Simteam ca chocholiticul din mine ar fi satul, ca si-ar stapani pentru o vreme pofta nestavilita de CIOCOLATAAAAAA.
Si asa si este.
Azi dimineata la cafea(deja de la ora 6 jumatate nu mai puteam dormi cu gandul la ea :)))) ), mi-am servit prima felie de tarta.
Am mai mancat cam jumatate din a doua si am simtit ca pofta de ciocolata e sub control:)).
Da, chiar nu e desertul din care pot manca o data jumatate de tava asa cum mi se intampla deseori :)).
Cu siguranta ziua nu se va rezuma la atat dar! sincer! ciocoliticilor, n-o ratati!
Ingrediente tarta:
2 galbenusuri
3 linguri zahar
2/3 pachet unt
o cana si 1/2 faina alba
Ingrediente umplutura
200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte)
2 galbenusuri
460 gr smantana dulce
Tarta:
Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina.
Adaugam faina si omogenizam.
Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider.
Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si intindem foaia cu sucitorul apoi o punem in tava.
Daca il intindem acum,, el e moale si-l putem intinde cu mana, ridicandu-l si pe peretii tavii.
Dam tava cu totul la rece pentru 30 minute.
O scoatem si o intepam cu furculita apoi punem deasupra o bucata hartie pentru copt (ca in foto) si o dam in cuptorul preincalzit la 185-190 grade pana se coace.
Cred ca 20 minute a durat ; verificam cu ochiul liber :)).
In timp ce se coace preparam umplutura.
Punem intr-un vas cu fund dublu smantana dulce cu ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand, pana ce ciocolata se topeste in smantana (nu o fierbeti).
Luam amestecul de pe foc si adaugam galbenusurile omogenizand.
Cand blatul de tarta e copt, il scoatem si turnam umplutura.
Micsoram flacara cuptorului la 175-180 grade si coacem 15 minute apoi dam la foc mic si mai lasam 5 minute.
Eu...n-am putut-o scoate din tava intreaga:)), pentru ca peretii tavii sunt mai inalti decat tarta si riscam s-o rup.
Anto, asa-i ca-mi cumperi tava ?:))))))
La 6.30 dimineata??? Trebuie sa ne luam de mana...hi,hi! Adevarul e ca am mancat ciocolata la 4 dimineata, o felie de tarta cu ciocolata as manca oricand, e de nerefuzat!!! puup
RăspundețiȘtergereFoarte frumos.
RăspundețiȘtergerePozele cu Farfuria albä au iesit mai fäinute ca alealalte..
Perfect de-acord.
RăspundețiȘtergerePrivindu-le mi-am dat seama ca, nu se merita sa ma "complic". Tot alb si curat e mai frumos :)
Sau..nu zic ca nu ar fi si-ntr-un decor potrivit, insa atunci cand lucrezi intr-un spatiu de 50/60 cm:)) cu multe improviatii, e greau sa realizezi ceva spectaculos :).
Liana :)), la 4:))
RăspundețiȘtergerePupici.
Week-end frumos!
felicitari pentru premiu
RăspundețiȘtergerebafta in continuare
daca faci cu drag un lucru, ies lucruri bune...
si Mioara te pupa...
RăspundețiȘtergereMultumesc tare tare mult!!!
RăspundețiȘtergereVa pup cu mare drag si eu.
La ciocolata sunt prima...dar m-am trezit cam tarziu...Delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Licuta.
RăspundețiȘtergereNoapte buna.
'Neaţaaa, Găbiţuuu! :)
RăspundețiȘtergereMmmmm, buuun, bunuuuţ! :))
Ciocolata mea preferată e cea cu rom, aşa că la mine nu lipseşte din compoziţie acest ingredient - de regulă un strop de rom...beţiv :)), mai rar esenţa de rom!
Am probat nu demult şi cu puţin lichior bun de ciocolată plus un pic de lichior de cafea. Mmmmmm! :))
Mi-am tot propus să încerc să fac şi eu vreun sortiment de ciocolată (tot sub formă de cremă) cu...mentă. Mă atrage mult ideea asta.
Dar pentru o tartă nu cred că s-ar "asorta" tocmai bine, nu? :)
Astăzi cred că o să rămân ceva vreme prin bucătăria ta.:) Mai ales că aştept cu nerăbdare îngheţata promisă! :))
Până e gata însă, vreau să văd ce bunătăţi ai mai preparat tu până acum şi, eventual, să-ţi povestesc şi ce giumbuşlucuri am executat la rândul meu în cazul unor reţete experimentate de tine :)
PS Şi Adi Hădean este unul dintre cei care mă inspiră adesea în aventurile mele culinare :)
Pup şi îmbrăţişare maaareee!
BUCURIE să-ţi fie ziulica! :)
Bau !:)))
RăspundețiȘtergereAlessia, iubeeeeeesc ciocolata cu menta .
Am doua combinatii pe blog, dar preferata este asta:
http://gabyd2.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-menta-si-mascarpone.html
Am savurat lingurita cu lingurita :))) impreuna cu Mona, Danut nu se da in vant dupa combinatia asta :D.
Abia astept sa-mi povestesti, ca scrii asa de frumooos [blush].
>:d<
Pup mare!
Minunata tarta! Sa mai faci cand ma inviti la tine. :)))
RăspundețiȘtergere:))))))) Ce tare esti Gabyta !!!! Dar las nitel gluma la urma... si-ti zic ca-mi place tare tarta asta... Si eu am executat-o saptamana trecuta, cu niste imbunatatiri/improvizatii pe ici pe colo... dar ii buna rau !!
RăspundețiȘtergereAsa, cu tava acuma... ofc ca o cumpar ! desi tare mi-ar place sa-ti mistu tu funduletul in B sa te vaza omu la fata si sa stam la o gura de cico... dar de, vine muntele la Mahomed... adica vine tava la tine ;)))) Se rezolva saptamana asta !! pentru aditudine si nu numai (stim noi) pink :))) Pupici multi multi
Alessia.. e minunata combinatia cu menta ;)) despre astfel de improvizatii/ retusuri spuneam ... Eu am pregatit 2.. una cu frunze de menta blenduite bine.... care a ajuns direct la cosul de gunoi....e cea mai horible tarta ever.:))))). si una cu sirop concentrat de menta, care e tare gustoasa....cu ciocolata amara (jumate din cantitate)... Poate incerci asa...
RăspundețiȘtergereMi-am facut si eeeeuuu! Cu 3 feluri de ciocoooo!:))
RăspundețiȘtergereAntonina dragă, MULŢUMESC! Voi încerca neapărat! :)
RăspundețiȘtergereM-ai dat gata cu îngheţata ta cu mentă şi afine!!!
http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/inghetata-cu-sirop-de-menta-si-afine.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DulcegariiCulinare+%28dulcegarii+culinare%29
Mă ai pe conştiinţă acum, NA! :))
Găbiţule, inspirată de ideea lui Andrei :), o să fac tarta aceasta a ta şi voi pune alături o porţie zdravănă din îngheţata Antoninei! :)
Deşi cred că iese bestial şi prăjitura ta cu mentă şi mascarpone!
Ufff, cum să se mai descurce omul cu minunăţiile voastre culinare! :))
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere