Am zis ca azi nu postez, ca nu am facut nimic deosebit, special, nemaivazut
dar imi e mila sa va las nemancati
.
Azi am avut un meniu pe cat de simplu, pe atat de bun. Doamne ce mi-a placut ciorbita! E perfecta pentru vara, racoritoare si aromata.
Ingrediente simple, la indemana oricui, pot face un meniu complet delicios.
Pentru ciorbita de cartofi cu legume
1/2 kg cartofi (zic si io..ca doar nu i-am cantarit )
un ardei gras galben (sau rosu)
o bucata pastarnac
2 morcovi
o ceapa mare
putina varza verde
bors de putina (nu mult; eu nu acresc prea tare ciorbele, cred ca nu pun mai mult de-o ceasca)
3-4 linguri pasta de rosii (sau rosii proaspete, tocate, sau o lingura de bulion)
o lingura pasta ardei capia cu gogosar (asta doar daca sunteti harnici si puneti pe iarna, daca n-o aveti, nu puneti )
patrunjel
marar
leustean
tarhon
sare
piper
o lingura ulei
Curatam cartofii. Ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in 3-4 litri apa rece.
Lasam sa dea cateva clocote . Curatam spuma apoi adaugam morcovul, pe care l-am taiat fasii lungi apoi le-am feliat destul de fin, si uleiul. Taiem si ceapa si ardeiul, tot cubulete, si le adaugam dupa 5 minute . Lasam la fiert la foc mic. Adaugam varza taiata fidelutza. Nu multa...acolo...o manutza.
Dupa aproximativ 25-30 minute (toate fiind proaspete, cartofii noi, fierb foarte repede) adaugam pasta de rosii, pasta de gogosar si borsul de putina.
Lasam sa dea cateva clocote.
Spalam bine toata verdeata, o tocam pe un fund de lemn si o adaugam cand ciorbita e aproape gata. Mai lasam sa dea un singur clocot, potrivim gustul de sare si piper si oprim focul.
E minunata!!!! O pupeti papa adaugand smantana, eu n-am vrut s-o stric cu nimic
Pentru felul principal taiem doua pulpe in doua (erau mari, puii mei nu pot papa una intraga ),le crestam usor si le punem in apa rece, la foc mic si le lasam cam 10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.
Le scurgem bine . Incingem ulei intr-o tigaie. Condimentam pulpele cu sare si piper si le plonjam in uleiul incins. Le vor tine companie 3 catei de usturoi necuratati, doar zdrobiti, o foaie de dafin si 50 ml din supa in care au fiert pulpele..
Le lasam la foc mediu, invartindu-le , pana ce toata zeama scade si carnea se rumeneste frumos.
Am fiert cativa cartofi noi, taiati inestetic
, in apa cu putina sare si un fir de leustean . Mah..ala parca nu-i fir..ca prea gros e
Voi aveti idee ce gust da leusteanul cartofilor fierti?
Nu aveeeeti!
I-am scurs si in fiecare farfurie peste cartofi am pus cate un cubulet de unt.
A fost tare, tare, bun.
dar imi e mila sa va las nemancati
.
Azi am avut un meniu pe cat de simplu, pe atat de bun. Doamne ce mi-a placut ciorbita! E perfecta pentru vara, racoritoare si aromata.
Ingrediente simple, la indemana oricui, pot face un meniu complet delicios.
Pentru ciorbita de cartofi cu legume
1/2 kg cartofi (zic si io..ca doar nu i-am cantarit )
un ardei gras galben (sau rosu)
o bucata pastarnac
2 morcovi
o ceapa mare
putina varza verde
bors de putina (nu mult; eu nu acresc prea tare ciorbele, cred ca nu pun mai mult de-o ceasca)
3-4 linguri pasta de rosii (sau rosii proaspete, tocate, sau o lingura de bulion)
o lingura pasta ardei capia cu gogosar (asta doar daca sunteti harnici si puneti pe iarna, daca n-o aveti, nu puneti )
patrunjel
marar
leustean
tarhon
sare
piper
o lingura ulei
Curatam cartofii. Ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in 3-4 litri apa rece.
Lasam sa dea cateva clocote . Curatam spuma apoi adaugam morcovul, pe care l-am taiat fasii lungi apoi le-am feliat destul de fin, si uleiul. Taiem si ceapa si ardeiul, tot cubulete, si le adaugam dupa 5 minute . Lasam la fiert la foc mic. Adaugam varza taiata fidelutza. Nu multa...acolo...o manutza.
Dupa aproximativ 25-30 minute (toate fiind proaspete, cartofii noi, fierb foarte repede) adaugam pasta de rosii, pasta de gogosar si borsul de putina.
Lasam sa dea cateva clocote.
Spalam bine toata verdeata, o tocam pe un fund de lemn si o adaugam cand ciorbita e aproape gata. Mai lasam sa dea un singur clocot, potrivim gustul de sare si piper si oprim focul.
E minunata!!!! O pupeti papa adaugand smantana, eu n-am vrut s-o stric cu nimic
Pentru felul principal taiem doua pulpe in doua (erau mari, puii mei nu pot papa una intraga ),le crestam usor si le punem in apa rece, la foc mic si le lasam cam 10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.
Le scurgem bine . Incingem ulei intr-o tigaie. Condimentam pulpele cu sare si piper si le plonjam in uleiul incins. Le vor tine companie 3 catei de usturoi necuratati, doar zdrobiti, o foaie de dafin si 50 ml din supa in care au fiert pulpele..
Le lasam la foc mediu, invartindu-le , pana ce toata zeama scade si carnea se rumeneste frumos.
Am fiert cativa cartofi noi, taiati inestetic
, in apa cu putina sare si un fir de leustean . Mah..ala parca nu-i fir..ca prea gros e
Voi aveti idee ce gust da leusteanul cartofilor fierti?
Nu aveeeeti!
I-am scurs si in fiecare farfurie peste cartofi am pus cate un cubulet de unt.
A fost tare, tare, bun.
Iubesc ciorba de cartofi cu tarhon si leustean.
RăspundețiȘtergereTare bun meniul de azi, dar nu ne-ai prezentat salata :)))). Nu da tare!!! :D
o zi faina!
:)))))))))
RăspundețiȘtergereSalata e doar rosii cu marar.
Doar n-avea s-o complic la cat de simplu e meniul:))))
Pup tare, Ancutz.
Eu ma inscriu la pulpite si la salata! :))
RăspundețiȘtergereHa !!!
RăspundețiȘtergereIar ai pus Märar:-))))))
Mincarea este chiar dacä des fäcutä , minunatä.
Existä Mincäruri care le avem toti in Repertoaire si de aia le si avem acolom cä sint bune, bune...
Super, super...
:)))))))
RăspundețiȘtergere:-*
e hai ca arata chiar apetisant :D
RăspundețiȘtergereceva discret de vara
Buna dimineata!
RăspundețiȘtergereDa, Octavian...ceva discret..asa ca mine :D :))))
Da, de multe ori cele mai simple mancaruri sunt cele mai bune ;)