Tarta cu urda si mazare

Ingrediente

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )

  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat.
Te joci cu ingredientele :))

Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina (untul). Framanti pana ce amestecul devine faramicios.
Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare :))

O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.
Intre timp prepari umplutura.
Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper. Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.
Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita.
Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.
Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare.
Noi am servit cu iaurt.
Bun, bun, bun!

ps.e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

7 comentarii:

  1. Ha !!!!
    Iar ai pus Märar:-)))))))
    Urdä cu Märar este total fein.....

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))))), m-am setat pe marar :))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte faina. dar zi-mi te rog, pt ce e praful de copt?

    RăspundețiȘtergere
  4. Alice, in coca, o fragezeste, iar in umplutura o face sa creasca usor, o .."aereaza"
    Nu e neaparat dar...initial am zis ca adaug ouale neseparate (albusul de galbenus )si am amestecat deja faina cu praful de copt. Mai apoi..m-am razgandit :)) si am batut albusul spuma.
    Odata ce albusul era spuma, nu ar mai fi fost necesar praful de copt..:), asa e:)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu pricepusem exact ce si cum...is mai gre di cap..deh..batrinetili...=))

    RăspundețiȘtergere
  6. =p~ nu mai ai, stiu! Ma duc sa-mi fac!:)) Ti pup, ti pup!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes