Ingrediente
600-700 gr smantana pentru frisca
7-8 linguri zahar daca nu e deja indulcita frisca sau deloc daca e deja dulce
4 galbenusuri + 4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 gr cirese
4 buc kiwi
3 linguri sirop menta
Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.
Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de zahar. Le lasam putin apoi scurgem zeama si le pasam cu blenderul.
Fructele de kiwi le curatam si le pasam cu o furculita.Scurgem din sucul lasat si adaugam siropul de menta.
Amestecam frisca batuta cu galbenusurile reci si omogenizam.
Impartim amestecul in 3. Punem 1/3 peste cirese, 1/3 peste kiwi iar in cea ramasa adaugam zaharul vanilat.
Omogenizam toate trei compozitiile.
Pregatim paharele de unica folosinta.
Impartim compozitia cu cirese in cate inghetate dorim sa facem. Eu am pus in 10.
Dam la congelator pentru 20 minute apoi scoatem si punem compozitia cu kiwi.
Dupa alte 20 minute adaugam si cea de vanilie.
Mai lasam sa inghete si bagam usor betisoarele.
Lasam la congelator pentru cel putin 3-4 ore.
Cand le scoatem taiem cu o forfecuta paharul apoi tragem usor si-l desprindem complet.
Are menta? Daaa!
Are cirese? Daaa!
Antonina, o noua "replica" la provocarea ta.
Ideea cu paharelele e preluata de la Corina. Multumesc!
600-700 gr smantana pentru frisca
7-8 linguri zahar daca nu e deja indulcita frisca sau deloc daca e deja dulce
4 galbenusuri + 4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 gr cirese
4 buc kiwi
3 linguri sirop menta
Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.
Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de zahar. Le lasam putin apoi scurgem zeama si le pasam cu blenderul.
Fructele de kiwi le curatam si le pasam cu o furculita.Scurgem din sucul lasat si adaugam siropul de menta.
Amestecam frisca batuta cu galbenusurile reci si omogenizam.
Impartim amestecul in 3. Punem 1/3 peste cirese, 1/3 peste kiwi iar in cea ramasa adaugam zaharul vanilat.
Omogenizam toate trei compozitiile.
Pregatim paharele de unica folosinta.
Impartim compozitia cu cirese in cate inghetate dorim sa facem. Eu am pus in 10.
Dam la congelator pentru 20 minute apoi scoatem si punem compozitia cu kiwi.
Dupa alte 20 minute adaugam si cea de vanilie.
Mai lasam sa inghete si bagam usor betisoarele.
Lasam la congelator pentru cel putin 3-4 ore.
Cand le scoatem taiem cu o forfecuta paharul apoi tragem usor si-l desprindem complet.
Are menta? Daaa!
Are cirese? Daaa!
Antonina, o noua "replica" la provocarea ta.
Ideea cu paharelele e preluata de la Corina. Multumesc!
vai cat de dulci sunt puii!!!!lasa retele ca ne doare burta de la ele :)):)) pup puii mici :*:*:*:*
RăspundețiȘtergereSa-ti traiasca mai Gabyta!! Ai copii tare frumosi!!! pe mine nu ma doare inca burta :)) asa ca astept si reteta ;)0 Pupici
RăspundețiȘtergereVrei sa fii mamica mea ? :)))
RăspundețiȘtergereBuna dimineata!
RăspundețiȘtergereDana>:d<
Antonina, am pus reteta si ti-am dat si pe mail
RăspundețiȘtergereSurprise!!!!! :))))
Lia, da, dar tu sa fii tot asa mare si sa speli vasele :-)))))
RăspundețiȘtergereAuzi,cred ca nu vrei tu,ca tare mai tip :D :))
La ce canicula se anunta astazi, servesc cu placere o inghetata...Delicioasa!
RăspundețiȘtergereAm si eu de kiiiiiiiiwiiiiiiiiii!:D
RăspundețiȘtergereUfff... ai tai cum de stiu sa pape asa frumos fara sa se mozoleasca? :))
RăspundețiȘtergereBuna inghetata. Dai si mie ca sa nu mai fac un drum la congelator? :)))
Una mai am.
RăspundețiȘtergereNu stiu...ca io mozoliti ii voiam :))
Tare feinä Realizarea...
RăspundețiȘtergereAsa-i ca da? :D :))))
RăspundețiȘtergereSuch beautiful popsicles & cute kids :)
RăspundețiȘtergereMarla, thanks.
RăspundețiȘtergereKisses.
:)
RăspundețiȘtergeresarut'mana, Gabi!
mmmmmmmmmmmm mi-ai facut o pofta de ingehtata de-mi vine sa fug de la munca!
Arata foarte apetisant inghetata ta.
Plus ca ne-ai dat o idee geniala in privinta formei.
Mandra mea facea inghetata si o punea in castronele mici.
Sarut'mana.
Sa ai o saptamana plina de inspiratie pentru a beneficia si noi... gurmanzii!
:))
Salut, Andrusca!
RăspundețiȘtergereAzi am facut iar , ca cer puii ;))
Ma bucura vizita ta >:D<
Zi la mandra ta (ce dulce i-ai zis :)))) ) ca-i taaare simpla "miscarea" asta :))
Seara faina sa aveti.
Mai Gabyta m-ai lucrat sub acoperire... mai intai pozele.. apoi reteta !! deci m-ai facut clar !! sarumana mult pentru participare...cu niste retete excelente !!! vreau si eu.. mai eeee??? pupici multi
RăspundețiȘtergereSi io, Antonina draga!
RăspundețiȘtergereCe idee faina!Pupici pe obrajorii pofticiosi!
RăspundețiȘtergereMercic, Maya.
RăspundețiȘtergereIdeea nu-mi apartine. Hai ca pun sursa :)))
Zi faina!
Superbe popsicles-urile tale Gaby!!! si ai niste copii draguti foc :) Chiar ma gandeam pana imi iau molds de popsicles sa folosesc pahare, arata foarte bine ale tale! trebuie sa vin mai des pe la tine, ca totul arata mega delicios :) Weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alina!
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa!Pupici.
Nice funny ice cream. Great pics!
RăspundețiȘtergereLizon, multumesc frumos.
RăspundețiȘtergere