Placinta cu nuca si visine

Dupa cum am mai scris si-n alte postari, m-am indragostit de aluatul de l placinta cu mere  si-l prepar de cate ori am ocazia.
M-am bucurat de curand de doua borcanase cu fructe coapte si aromate de la Bunatati din natura pe care am incercat sa le combin cum am considerat mai bine.Daca unul  l-am papat cu totii cu orez cu lapte, pe-al doilea l-am tot ascuns pe rafturi prin frigider cu gandul la placintica asta calda si rumena pe care-am devorat-o cu piticii.
Cosul e gata, plecam la bunica? :P



Aluat
550-600 gr faina
100 gr unt
250 ml lapte
un ou
sare
3 linguri zahar
drojdie 25 gr
2 lg ulei
coaja rasa de portocale- o lingurita
sare
Umplutura
200 gr nuca macinata
50 gr unt
visine facute dulceata  (sau visine proaspete)
o lingura zahar pudra
un ou pentru uns


































Aluat.
Punem intr-un vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina , apoi punem zaharul, coaja de portocala, oul usor batut si putina sare mare.
Intr-un ibric punem laptele in care punem untul taiat cubulete.
Punem ibricul la foc si incalzim usor. (nu il infierbantati, veti opari faina si drojdia si nu va mai creste aluatul, trebuie sa fie doar caldut).
Incepem sa adaugam putin cate putin peste faina, omogenizand. Framantam aluatul timp de 10 minute.
In functie de tipul de faina folosit mai adaugam dupa caz lapte caldut sau faina pana obtinem un aluat potrivit de tare, usor maleabil si nelipicios.
In timp ce framantam adaugam si uleiul.
Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim bolul cu-n servet curat si il lasam la loc caldut pentru cel putin o ora.

Amestecam nuca macinata cu untul si zaharul pudra, cu mana.

 Impartim aluatul in doua. La fel si umplutura .
Pe blatul de lucru infainat intindem aluatul in forma de dreptunghi.(de 4-5 mm grosime)
Ochiometric il impartim in trei pe lungime (fara a-l taia)
Partile laterale le crestam (din centimetru in centimetru) .
Punem pe partea din mijloc umplutura ,visine din dulceata, apoi incepem sa trecem fasiile de pe laterale peste umplutura, in forma de x alternand fasiile, odata din stanga, odata din dreapta.

La final ungem cu ou batut, le mutam in tava tapetata cu hartie pentru copt si le mai lasam 30 min. la loc cald.


Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta pana se rumeneste frumos.
In cuptorul meu "buclucas" o las la mijloc pana ce creste si prinde usor culoare pe laterale apoi o mut pe treapta de sus a aragazului si-o las pana se rumenesc placintele.


21 comentarii:

  1. of ce bunatate imi areti la ora asta. Mor de pofta cand vad aluaturi, din astea dulci mai ales cu nuca <3.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, o combinatie cu adevarat delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat! iar umplutura...imi lasa gura apa ;) probabil ca nu ne ramane decat sa ne facem :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Super bunatate..As servi macar o feliuta ca e prea delicioasa.Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata!
    Sti ca am sa fac si eu nu-i asa?
    Umplutura inca nu stiu cu ceva va fi,dar rezultatul va fi grozav!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata tare bine impletita asta.

    Sticla aia e tot pentru bunica? :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Am venit de indata ce am vazut ca e vorba de nuca si visine.Nu puteam lipsi de la un asa rasfat.
    Intr-adevar aluatul acesta e super fain, l-am incercat si eu in placinta cu mere, dupa ce am vazut-o la tine.N-am rezistat sa nu-l fac. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare bun, iar cosul e tare tentant! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce de bunatati ai tu acolo,vreau si eu o feliuta din placinta asta delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata tare bine!! Cosuletul ala sigur nu pentru mine l-ai pregatit? :) Te pup!!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes