Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac

Intr-o seara rece de iarna, mail-ul Irinei de la Mixtopia.ro. mi-a picat asa de fain, cam ca un ceai cu miere si lamaie in fatza unui foc trosnind, cu flacari aramii si calde.
Glumesc, mai, dar grimasa pe care-am facut-o cand am citit mailul chiar m-a onorat si m-a facut sa ma simt bine.
Imi place Mixtopia, imi place ce si pe cine gasesc acolo, asa ca am acceptat cu drag sa raspund catorva intrebari din cadrul unui interviu simpatic care doreste a contura profilul blogosferei culinare. 

Aceasta rulada am preparat-o cu aceasta ocazie.

un piept de pui dezosat (500 gr)
150 gr spanac
o ceapa
2 catei usturoi
50 gr.branza framantata (sau cascaval, feta)
un ou
nucsoara
o lingura sos de soia
o lingurita otet balsamic
o lingurita ulei masline cu busuioc
60 ml ulei masline
50 ml vin alb
putina apa
sare
piper































Taie pieptul de pui in doua, pe mijoc.
Pe fiecare bucata pune   folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime.
Prepara un amestec din sosul de soia, otetul balsamic si uleiul cu busuioc.
Unge bucatiile de carne, acopera-le cu folie alimentara si da-le la rece pentru o ora.
Intre timp ocupa-te de umplutura. Daca ai spanac proaspat opareste-l cateva minute in apa clocotita apoi pune-l la scurs. Cand s-a racorit, toaca-l marunt.
Daca ai congelat , gata tocat, e mai simplu.
Intr-o cratita incalzeste 30 ml ulei de masline.
Curata ceapa si apoi o tai in 4. Curata usturoiul.
Pune-le in uleiul incins si lasa-le sa se rumeneasca frumos.
Scoate-le din cratita si adauga spanacul tocat. Lasa-l la foc mediu pana se evapora complet lichidul.
Lasa-l sa se raceasca si adauga branza, oul, sare, piper si nucsoara.
Scoate carnea de la frigider si intinde peste ea, uniform, umplutura cu spanac.
Ruleaza usor feliile de carne si leaga-le sau prinde-le cu scobitori.
Aseaza-le intr-un vas termorezistent in care ai  adaugat restul de ulei si putina apa.
Da vasul la cuptor pentru 35-40 minute.
La jumatatea timpului de copt invarte usor ruladele si adauga vinul.
Lasa-le la cuptor pana prind o culoare frumoasa, rumena.
Serveste-le calde cu legume si un sos care-ti place, sau reci, frumos feliate, la micul dejun sau gustare la pachetel.
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Arata foarte bine, asa as putea manca si eu spanac :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Gaby trimite caserola cu totul la mine!!!!Salivez de pofta caci arata foarte bine!!!!
    Felicitari fata draga,sa sti ca si io's mandra de tine!!!
    Abia astept sa vad ce ai scris in interviu:-)
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. superb si delicios
    te pup scumpa mea! seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine.Am vazut intr-o revista o reteta asemanatoare si am zis ca o sa ii pregatesc mamei dupa post.Bravo...

    RăspundețiȘtergere
  5. Fericita as fi de-ar manca si ai mei asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gaby, imi place mult combinatia, asa ca retin reteta, e pe gustul meu. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Prezentarea de nota 10 ca de obicei!Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciun fericit, sanatate, bucurii si liniste, alaturi de familie si de cei dragi ! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Fie ca Mosul sa vina incarcat cu fericire, caldura si bucurie, iar Anul Nou sa te gaseasca alaturi de cei dragi.

    Colindele sa-ti mangaie sufletele si lumina sarbatorilor sa-ti calauzeasca pasii spre implinirea viselor.

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes