O prajiturica simpla si buna care merge de minune alaturi de cafea sau ca desert la pranz.
Ingrediente
Blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- o cana faina
- 2 lg ulei
- 2 lg apa
- un plic praf copt
- 100 gr nuca macinata
- sare
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 50 ml cafea preparata concentrata
- 2 linguri cacao neagra
- un praf de sare
- 250 gr unt
Blat
Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.
Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.
Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.
Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.
Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.
Crema.
Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.
Freaca untul spuma.
Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.
Taie blatul rece in doua, pe orizontala.
Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.
Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .
Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.
Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.
Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.
Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.
Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.
Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.
Crema.
Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.
Freaca untul spuma.
Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.
Taie blatul rece in doua, pe orizontala.
Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.
Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .
Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.
Super buna prajitura. Imi place mult combinatia de nuca si cafea. :*
RăspundețiȘtergereCe bunatate!! Nuca si cafea...pentru mine e super ;)
RăspundețiȘtergereprajitura din vremea copilariei mele....yammy!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place prajitura ta cu nuca si cafea! Interesanta crema cu oua, cacao si cafea. De retinut!
RăspundețiȘtergereCafea si nuca, combinatia perfecta!!
RăspundețiȘtergerePapa bun! asa cum numai la tine poti gasi:)
RăspundețiȘtergeresuper prajitura, nuca/cafea e combinatie delicioasa!
RăspundețiȘtergereArata minunat, dupa ingrediente e un deliciu. Pup!
RăspundețiȘtergerefelicidades por la receta y por el blog, esta genial, asi que con tu permiso me quedo mirando cosas ricas por aqui, saludossss
RăspundețiȘtergereMa uitam cu Sormea pe la tine prin retete si asta ne-a atras atentia. O sa incercam sa vedem daca ne iese pentru masa de Craciun.
RăspundețiȘtergerecind am timp o so fac arata fffffff bine
RăspundețiȘtergere