Cantitatile retetei sunt relative, in functie
de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de
legumele folosite.
Ingrediente
- carne de vita
- ceapa
- morcov
- porumb fiert
- mazare (de data asta nu am pus)
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri pasta tomate
- 150 ml supa de legume
- cartofi
- galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
- unt
- lapte
- branza rasa
- sare
- piper
Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.
Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.
Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.
Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.
Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.
Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.
Eu o cunosc sub denumirea de "Shepherds pie" :) dar oricum s-ar numi tot buna este! :)
RăspundețiȘtergereImi place cum ai ornat cu cartofii ;)
Foarte buna si gustoasa.Bravo fata harnicuta!
RăspundețiȘtergereArata minunat!
RăspundețiȘtergereWaw ce da bine arata...
RăspundețiȘtergerearata bine
RăspundețiȘtergere