Papa bun si Bunatati din natura va invita la concurs

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc la copilarie, inchid ochii si mi se deruleaza-n minte  imagini cu obraji rumeni, priviri senine si  Bistrita frumos curgatoare si simt o adiere calda, cu iz de liliac si iasomie.

Un inceput banal, frecvent folosit, dar daca n-oi fi io indreptatita sa-l folosesc, care calc pe urmele marelui povestitor (spalate de vreme, ce-i drept) apoi nu stiu care o mai fi indreptatit :P.
Miros de fan cosit, fragute coapte, afine imbietoare cu nuanta albastru-violet, alune, mure, zmeura sau merisoare, toate sunt strans legate de anii copilariei mele, cand zburdam pe coclauri, nestiind de grijile lumii, lipsuri sau necazuri, cand ma culcam pe iarba plina de roua si cantam cat ma tinea gura.




De copilarie imi aduc aminte cand rasfoiesc Bunatati din natura, cand privesc borcanasele viu colorate sau citesc randurile scrise cu atata pasiune de Ramona.
In aparenta o afacere, in profunzime - daruire, pasiune, dragoste pentru natura si tot ce ofera ea.
Poate va amintiti aroma de dovleac, din prajitura racoroasa si dulce preparata de curand, Ramona mi-a oferit-o cu drag iar eu am combinat-o cum m-am priceput mai bine.
Atunci cand nu stii despre ce e vorba, nu te poti pronunta, dar cand savurezi incetisor fiecare lingurita, iti permiti sa spui cu incredere - MERITA.

Impreuna cu aceasta fata draga, care prepara cu drag dulceturi si siropuri naturale, ne-am gandit sa va putem oferi si voua ocazia sa gustati ceva natural, cu gust autentic, fara adaosuri, excez de zahar sau conservanti, invitandu-va la un mic concurs.
Daca va doriti un pachet ca cel din imaginea de mai sus, trebuie doar sa urmati cativa pasi, simpli, si va puteti bucura de cele patru feluri de dulceata .
- intrati intre 30 iunie si 10 iulie pe site-ul Bunatati din natura 
- postati, ca si comentariu la acest articol, link-ul cu produsul care va aminteste de copilarie si  argumentati alegerea dumneavoastra - fie cu o fraza, fie cu o mica povestioara, cum doriti, lasand la finalul comentariului o adresa de mail la care sa va pot contacta in cazul in care castigati

Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti cu random.org. si va fi anuntat in data de 11 iulie. Premiul va fi trimis doar pe teritoriul Romaniei. Succes!



edit: vor fi sterse toate comentariile ce nu au legatura cu concursul si nu respecta cerintele. Multumesc pentru intelegere.

edit2.
Dupa cum am promis , pe data de 11 iulie am pus random.org la treabă şi-am ales câştigătorul care-şi va bucura papilele gustative cu minunatele preparate de la Bunatati din natura.
În timp ce-mi savurez cafeaua, anunţ cu încantare că acesta este :




Bravo Cristina - ai fost norocoasă.
Te voi contacta pe mail.

Multumesc tuturor pentru participare.

Concursul s-a încheiat.

30 comentarii:

  1. buna ! http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/gutui-facute-dulceata imi aduc aminte cu drag cand eram copil adoram parfumul dulceti de gutui ,doamne cat asteptam sa scoata mama un borcanel mic si ce ma lingeam pe degetele ,cand era vorba sa le culeg eii acum eram in copac acum eram in la joaca ..

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/zmeura-facuta-dulceata aceasta dulceata imi aduce aminte de copilarie ,mergeam sa strang zmeura cu bunica mea ,din care facea o dulceata delicioasa pe care o savuram cu o cana de lapte fiert.Mail balena_70@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/zmeura-facuta-dulceata . Imi aduc cu mare placere aminte de vremea cand mergeam la zmeura, iar dupa ce o aduceam acasa asteptam cu nerabdare ca mama sa faca dulceata si sa o savurez. Acum aproape nimeni nu mai mergi la cules de zmeura....ame19812000@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/capsuni-facute-dulceata. cea mai buna dulceata pe care o facea mama .carla27carla@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata
    De fiecare data cand merg la piata si vad visinele imi aduc aminte cu drag de copilarie, de momentele in care mama ma ruga sa o ajut la scosul samburilor din visine, urmand ca ea sa le faca dulceata.
    Ma murdaream toata pe maini de la zeama lor, dar adoram sa fac acest lucru...
    Acum nimeni nu mai prea face dulceata, fiind mai usor sa o cumperi.
    Mama inca mai face dulceata de visine, iar eu astept cu nerabdare fiecare borcanel de dulceata si il savurez pana la ultima lingurita.
    flesariu.alexandra@gmail.com
    Multumesc anticipat !!

    RăspundețiȘtergere
  6. serseniuc dican iuliana1 iul. 2012, 00:15:00

    imi aduc cu placere aminte de marmelada din fructe,pe care o gaseai in ladite de lemn in magazine, de laptele in sticle de 1 litru si iaurtul varsat,de multe,multe altele.

    RăspundețiȘtergere
  7. O amintire amuzanta din copilarie erau prunele uscate pe care am aflat la un moment dat ca le putem pastra peste iarna, fara conservant, dar lucru acesta a functionat doar atunci cand am primit reteta, ciudat destul, in anii urmatori prunele nu s-au mai pastrat ... aveam doar amintirea gustul acol prune ... excelente http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/capsuni-facute-dulceata

    multumesc pentru concurs, 2010dsense@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/nuci-facute-dulceata
    Dulceata de nuci verzi imi aduce aminte de Sighisoara, locul natal. De nucul inalt si batran din spatele casei bunicilor, de leaganul de sub nuc, unde ma dadeam cand eram copila si sub care savuram dulceata de nuci verzi pe care o pregatea bunica si din nucile caruia ma innegream toata pe maini cand incercam sa le curat. Amintirile din copilarie nu se uita niciodata!
    Multumiri pentru concurs!!!
    mely_p33@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.bunatatidinnatura.ro/dulceata-de-nuci-verzi.html o dulceata excelenta pe care mama o pregatea cu mult drag pentru noi, copii !
    beatrice_leu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata imi aduce aminte de vacantele de la tara.
    mitinitta@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata
    Am ales aceasta dulceata pentru ca este cea care ma duce cu gandul la copilarie.O pregatea mama la bunici, pe plita din bucataria de vara,in ceaun si in cantitati foarte mari.Statea ore in sir langa ea sa o invarta, sao scada suficient pentru ca iarna noi sa ne bucuram de gustul ei.Si nu mai zic ca in timpul prepararii roiam in jurul ceaunului, ne bagam si noi manutele sa invartim sa zicem ca si noi am participat la pregatirea ei.
    rocsi_1612@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/caise-facute-dulceata
    Dulceata de caise imi aduce aminte de vacantele de vara petrecute in Maramures unde mancam din plin caise direct din gradina si apoi puneam samburii la uscat la soare si mancam miezul. Dulceata facuta de tanti la care stateam e cea mai buna dulceata de caise din cate am mancat.
    email: ildikati@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  13. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/zmeura-facuta-dulceata
    Imi aduce aminte de copilarie cand mergem la rude in Odorheiul Secuiesc si se organizau iesiri la cules de zmeura. Veneam acasa cu 7-8 galeti de zmeura care a doua zi se transforma in dulceata, sirop, gem, si chiar marmelada de zmeura. Frumos era!
    darok_vladimir@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/fragute-cu-visine-facute-dulceata o dulceata care are o aroma incredibila de fragute,in fiecare an mergeam la cules de fragute si desii era o activitate foarte grea merita efortul sunt delicioase.
    esteraf_ro@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  15. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/mure-facute-dulceata
    Copil fiind, in fiecare vara mergeam cu parintii si o intreaga gasca de prieteni, la cules pe mure, din care mama ne pregatea dulceata. Trebuia pazita strajnic pana la final de catre mama sau bunica, ca eu si sora mea sa nu bagam lingura sa furam dulceata! :)
    simona_prahova@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata

    Copil fiind, imi amintesc acele zile cand deschideam usa de la bucatarie si ma imbatam cu aroma clatitelor facute de mama. Clatitele copilariei mele aveau un gust deosebit, specific, pentru ca erau cu dulceata de visine. Mai incerca saraca maica, din cand in cand, sa ne mai schimbe gustul cu alte umpluturi, dar nu reusea niciodata. Clatitele cu dulceata de visisne erau favoritele si devenise un obicei, o ceremonie a familiei ca macar odata pe saptamana sa mancam aceste bunatati. De aceea pot spune cu drag ca "dulceata de visine este un simbol al copilariei mele".

    mamicuta_mihaela29@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata

    Dulceata de visine si nu numai imi aduce aminte de copilarie cand bunica ne rasfata cu bunatati dulci din camara ei. Amintiri de neuitat!
    gabrieladinu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  18. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata
    Dulceata asta imi aminteste de vremurile cand petreceam fiecare vacanta la bunica. Dimineata mancam o felie maaare de paine de casa (facuta tot de bunica) cu dulceata de visine, si apoi mergeam fuga pe camp :)
    Au fost vremuri frumoase, au ramas amintirile la fel de frumoase!
    poliana_me@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/sirop/sirop-natural-din-caise Imi aminteste de zilele petrecute la tara si de siropul de caise ce-l faceam cu apa rece de izvor!!
    lorycarp@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  20. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/mure-facute-dulceata pentru ca imi aminteste de bunica mea. r_cherbel@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere
  21. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/mure-facute-dulceata
    In fiecare an spre sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, mergeam la cules de mure. Dulceata si siropul de mure erau, si inca sunt vedetele din camara noastra.
    cristina_pana33@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  22. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/gutui-facute-dulceata
    Imi aduce aminte de dulceata de gutui facuta de bunica mea,toamna tarziu si de cat de nerabdatoare dadeam tarcoale vasului in care o pregatea,deoarece nu mai aveam rabdare sa o termine de facut,aroma fiind minunata.
    laura.ene@rdslink.ro

    RăspundețiȘtergere
  23. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/zmeura-facuta-dulceata
    Imi aminteste de copilarie cand mergeam cu mama in vizita la o vecina,care toata lumea-i spunea "madam"(fusese cineva),iar mie-mi dadea dulceta de zmeura;eu pe atunci nici nu stiam ce este si cum arata zmeura,acum facand parte din fructele preferate.
    lulucea05@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Coca Gherghescu7 iul. 2012, 11:06:00

    http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/dovleac-facut-dulceata

    Dovleacul copt era ceva care imi placea cand mergeam la bunici. De dulceata nici nu am stiut dar o sa incerc si eu. Arata foarte bine produsele pe acest site, iar faptul ca adaosul de zahar e mai mic reprezinta un avantaj real pentru producator, dar mai ales pentru cumparator.

    cocagh@yahoo.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  25. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/gutui-facute-dulceata

    Doamne cate amintiri , miros de copilarie, mirosul gutuilor si imaginea estompata a bunicii mestecand in ceaunul cu dulceata de parca facea vraji. Bunica s-a dus, s-a dus si copilaria, dar dulceata de gutui a ramas ca un strigat suprem a tot ceea ce a fost !

    vio_dreams2005@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  26. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/cirese-albe-facute-dulceata

    Dulceata asta mi-aduce aminte de borcanasele descoperite de mine,in soba de teracota din dormitorul bunicii! Saraca bunica,spera ca nepoata sa nu-i termine chiar toata dulceata si sa mai ramana vate ceva si pentru timpul iernii...desarte visuri ! Prindeam momentul,cand bunica si mama aveau treaba in curte,iar eu imi faceam "de lucru" prin casa cu lingurita prin vreun borcan cu dulceata !

    car_car85@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  27. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/nuci-facute-dulceata
    imi aduce aminte de copilarie ,cand imi ramaneau mainile negre de la curatat nuci

    RăspundețiȘtergere
  28. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/cirese-albe-facute-dulceata. Acesta dulceata imi aduce aminte de copilarie,pentru ca eram cu mama in bucatarie,pe langa ea si ma delectam cu spuma aceea care se face la un moment dat la dulceata! Este o dulceata fooooooooarte buna!
    marryd10@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  29. http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/visine-facute-dulceata
    Eu sunt destul de in varsta,dar,asta nu inseamna ca am uitat vreodata mirosul dulcetei de visine,pe care-l simteam in fiecare vara intr-o bucatarie de apartament dintr-un mic oras.
    Mama mea,care din pacate nu mai e printre noi,facea in fiecare an tot felul de dulceturi,dar cea de visine era pentru mine cea mai buna.Sigur ca acum fac si eu,in functie de timpul pe care-l am,dar in afara de timp,mai e nevoie si de bani.
    Si-apoi,gustul si mirosul acela...,eu nu-l pot egala.

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes