Aragaz de Bucuresti



Multe m-au lasat, mai mult sau mai putin, cu gura cascata de-a lungul timpului. Adica, da, e fain, da' de ce? Si ca sa nu intind prea mult momentul de tensiune, pentru a nu vedea cum neuronii se lungesc  de prea multa curiozitate, o sa spun despre ce e vorba: sesiunea de gatit Electrolux. Intr-un cadru mirific, in Incinta Clubului Cortina ,intr-o companie extrem de placuta, intr-un mediu familiar, cu sotzul din “dotare”, alaturi de cele mai bune prietene, Mihaela (prietena si colega de pe Bucataras.ro) si Angelica Nistor de la Ardei Iute, in 21 nov, ne-am apucat de gatit.

Si nu oricum, ci sub ochiul vigilent a lui Catalin Voicu. Aici e aici!  Fac o maaare paranteza tinand sa specific ce “aparat” avea baiatu' asta…. las condeiul jos, stau pe coate si incerc sa ma imaginez manevrandu-l pe langa fripturile mele pana ar aparea instant si garnitura :)). Nu ca n-ar fi fost frumusel si priceput el, da' n-am voie sa scriu asta pentru ca: 1, e articol culinar si 2, e Cezar langa mine si-mi da peste degete. J) Asa ca sterg repede cu radiera (PS: v-am pacalit, nu sterg nimic, l-am trimis sa duca gunoiul. :))

Revenind, in prezenta plina de firesc si jovialitate a fetelor de la Good Food, asistenta distinsa, plina de viata (si pofta de bucate, hihihi :)), a doamnei Carmen Georgescu (tot respectul pentru ceea ce sunteti), compania extrem de amabila si dulce a fetelor de la Golin Harris, plus cineva frumos si drag, Loredana de la Bucatarese Vesele... invitata Angelicai, am incercat sa dam fiecare ce avem mai bun, cu emotiile de rigoare.


Cand am pasit in sala de gatit m-am visat intr-o sala de bal. In pasi de vals butonam comenzile plitei cu inductie, la fel imi preparam cafeaua la primii zori ai diminetii, pentru ca, mai apoi sa poftesc la placintele rumene din cuptorul super destept pus la dispozitie... Bing! M-am trezit realizand ca nu e casa mea si nici sculele mele :((( ci sunt acolo pentru a va demostra eficacitatea, eleganta si profesionalismul lor.

Cu buna dispozitie si incredere m-am apucat sa prepar caramelul. Da, da, reteta aceea foaaaarte grea, extraordinar de sofisticata, in care caramelizezi zahar si pui frisca. Greu dom’ne..ca s-a branzit! :))) De emotie, maybe. A caramelului, nu a mea, hihi! Sfaturile primite instant: fa asa, pune asa, fa altul, nu m-au doborat. Io, mandra si incapatzanata am cerut doar… rabdare! :)) Asa ca… dupa testul picaturii, am transferat vasul intr-unul cu apa rece si amestecand cu incantatii si descantece (in gand), tacticos, c-o lingura de lemn, bingo! S-a reparat caramelul.


Da, stiu, nu ma suduiti ca dau din casa:))), ca dau numa' despre mine:))), dar o fac pentru ca orice gospodinuta speriata de acest mic "esec" sa stea linitita si sa fure pontul.

Mi-am vazut apoi linistita de treaba preparand blatul, asambland cupola de inghetata intercalata intre straturi cu caramel buclucas in timp ce-n dreapta mea, cuminte si discreta, Miha a preparat o lasagna delicioasa, iar Angelica, plina de incredere si pricepere a ocupat coltul opus al bucatariei.



Ma asteptam la o usoara tensiune, dat fiind faptul ca era atata lume necunoscuta, ca nu suport pe NIMENI in bucatarie cand gatesc :))), insa organizarea perfecta, naturaletea si veselia celor prezenti m-au facut sa ma simt ca acasa. Desi mi s-a parut ca au trecut multe ceasuri, aproape in acelasi timp, sau mai bine zis, la timpul potrivit am terminat toate. Primul fel, al Angelicai, a fost de exceptie. 

Delicioasele si aspectuoasele mini terine de pui au fost acompaniate perfect de un piure aromat cu dovleac si cartof, sosul de capere... si rosioarele cu usturoi. A urmat fiebinte, rumena si aburinda, lasagna Mihaelei, 


ca-n final sa apara si bomba calorica, Baked Alaska. 

Recunosc, n-a fost la fel de delicios ca cel preparat acasa, din lipsa timpului care ne-a impins sa apelam la inghetata cumparata, inegalabila cu inghetata de vanilie, cremoasa, din reteta originala. N-a contat, insa, a compensat seara minunata, atmosfera, zambetele de pe fata celor prezenti, spontaneitatea, dezinvoltura si ustensilele profesionale cu care am gatit.

PS: ma duc sa caut inghetata de vanilie. Din cea adevarata! :))))

                            foto.CatalinVoicu

21 comentarii:

  1. Frumos, foarte frumos.

    Ma bucur ca am putut lua parte la asta, ma bucur ca am cunoscut fete minunate. Mai ales pe tine, desigur. :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo ma fete frumoase si indemanatice si pricepute ...o experienta frumoasa si o intalnire cu persoane de calitate ,felicitari!!!pup Gabitza draga!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super ! Felicitarile mele, gabitzule! SI miha ....idem si pt tine,
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa rau imi pare ca fetele m-au lasat acasa de data asta...:( Mi-ar fi placut tare mult sa va cunosc si eu. Dar...timpul nu-i pierdut. Felicitari pentru tot ce faceti!

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari fetelor pentru organizare, tie Gaby pentru ca ai impartait cu noi experienta si la cat mai multe si placute

    RăspundețiȘtergere
  6. ce ma bucur! intalnirile astea sunt tare dragute. Cel mai rau imi pare ca n-am fost acolo sa cunosc si eu personal atatea doamne talentate :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari dragelor!!!!!!!
    Gaby, ai descris minunat ceea ce s-a intamplat acolo si sunt convinsa ca a fost o experienta minunata!!!
    Va imbratisez cu drag pe toate!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pentru tot Gabytzule drag!
    Esti minunata fata draga mie!
    Medi

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasa intalnire, sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari Gabitza!Frumoasa intalnire!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos, chiar te-am recunoscut intr-o poza pe facebook!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca ai reusit sa mergi la capitala! Bravo pentru bomba calorica, eu ma tot minunez de tortul asta! ...

    RăspundețiȘtergere
  13. DRACEEEEEEEEEEEEEEEEEEE , esti cea mai frumoasaaaaaaaaaaaaaa ... te-am recunoscut din prima , BINGO !
    Felicitari ptr intalnire si ptr bucatareala .
    Onestiul imbratiseaza moldovencele .

    RăspundețiȘtergere
  14. Reusite retete ca si bucataresele dealtfel!!!
    Sunte-ti superbe si eu tot visez la ziua aia cand vom sta la o terasa pe malul mariii!!
    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Gabyta draga ma bucur ca te-am cunoscut si v-am cunoscut dar mai ales ca am putut avea alturi de voi o zi atat de frumoasa !!!
    Felicitari tuturor!! ati fost la inaltime!!
    Pupici tuturor:*:*

    RăspundețiȘtergere
  16. Pfft! Tu și Miha fuserăți în București și pe la mine n-ați trecut. Tsk, tsk, tsk! Frumos articol! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce fain de voi ca v-ati intalnit si ati bucatarit impreuna!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes