Nu aveti idee cum miroase in casa cat e checul in cuptor.
Este grozav de bun si de pufos, la mine s-a papat imediat, iar nu am nimic bun pentru maine.
4 galbenusuri
70-80 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
50 ml suc portocala proaspat stors
50 ml ulei
zahar vanilat- 2 plicuri
2-3 linguri zahar
coaja rasa de la doua portocale
4 albusuri
8 gr amidon
75 gr zahar
Se amesteca galbenusurile cu zahar.
Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa.
Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma si se bate pana se topeste zaharul.
Se ia 1/3 din amestec si se adauga in cel de galbenusuri, omogenizand.
Se adauga apoi si restul, amestecand usor.
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge o forma cu diametrul de 17 cm (a mea a fost mai mare, data fiind forma)cu ulei si se tapeteaza fundul cu faina.
Se toarna amestecul si se introduce apoi tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Sursa
Arata super bine!!! Imi place ca ai schimbat fundalul...da foarte bine. Delicios!!!
RăspundețiȘtergereDraga mea tu esti super extra nu??? de fiecare data cand intru la tine, alt sablon.. unul mai fain ca altul !! Ce sa mai zic de dulcegarie?? e super ca de obicei.. astept si reteta!! ca stiu c-ai fost ocupata cu mine pe umarul tau la telefon:)) Pupici Gabyta si multumesc mult!!!!
RăspundețiȘtergereGabi,
RăspundețiȘtergeretu acuma vrei sa te razbuni pe noi si ne faci in ciuda.
ce te faci daca te trezesti cu toate pe cap ?
Hai! pune-te pe copt ca venim ....
Licutza, multumesc tare mult.
RăspundețiȘtergereDa'..am vrut o schimbare :)) dar mie-mi place mult si pe alb. Te pup.
Anto, sablonul e acelasi de vreo luna insa lucram la el :))).
RăspundețiȘtergereOcupata cu mare drag :P.Este foarte bun checul, foarte foarte bun. Al meu nu e asa inalt ca al sursei ca forma are 17cm doar la baza , in rest e mai mare, dar iar zic :)), e foarte bun.
Cu multa placere.Si eu .
Imi place ca incerci si alte fundaluri, cu albul te descurci super bine!Ori te-ai pus pe facut dulciuri ori nu...lasa ca eu o sa slabesc si tu o sa te ingrasi si ne intalnim la jumatate.
RăspundețiȘtergere:)))))))
RăspundețiȘtergereMiti, fac de toate dar de ex daca am fct pilaf,de cate ori sa-l pun ?:)))
Mai..am inceput sa nu mai pap seara, nu stiu cat ma tine :D :)))
eu as face unul cu portocale dar si unul cu lamaie asa de pofta.minunat!pup cu drag
RăspundețiȘtergereSaraaah, ce idee fainaaa!!!!O sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereSomnic bun!
Si la mine place mult......
RăspundețiȘtergereFrumos ca de obicei si gustos...
Super tare
Pufos si frumos.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa si racoroasa!
Foarte pufos si cred ca este si foarte bun!
RăspundețiȘtergerePai cum sa nu se manance imediat la cum arata?
RăspundețiȘtergereSe vede clar ca e pufos, seamana cu un buretel.
Clar il voi face si eu candva si ca sa nu uit reteta o salvez.
Prietene, asa de aromat si pufos a fost. Ca un buretel :))
RăspundețiȘtergereMedutz, nu ma sufoci destul? Tre' sa-ti mai raspund si aici??:))))
RăspundețiȘtergereCristina, este.Si o spun sincer!
RăspundețiȘtergereBucate Apetisante, astept impresii.Pupici.
RăspundețiȘtergereNeaparat tre sa incerc reteta!:)
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?v=M6WHSrX7Lhg&feature=related
:*:*