Milch schnitte sau "felii cu lapte"

Milch schnitte sau "felii cu lapte"



La reteta asta as putea scrie la sursa: "de pe net":))) ca am vazut-o pe multe bloguri, nu stiu exact cui apartine. Ce-i clar e ca:  nu-mi arog nimic :)))) 

Ingrediente

pentru blat
  • 4 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • o lingurita praf copt 
  • o lingura miere
  • 4 linguri ulei
  • 2-3 linguri lapte
pentru crema
  • 200 ml  lapte condensat indulcit
  • 200 ml frisca
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura  miere(eu zic..mai bine nu. e suficient de dulce laptele condensat+ frisca vegetala)

Mod de preparare

Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se deschid la culoare.
Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin.
Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec.
E timpul sa introducem in actiune mierea si uleiul.
Intr-o tava de marimea 34/30cm  tapetata cu hartie pentru copt, turnam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o la foc mediu pentru aproximativ 12-13 minute.
Acum...mie nu mi se pare suficient acest blat decat daca-l taiem in doua pe mijloc si suprapunem foile, asa ca avem doua variante:
1. coacem doua blaturi dubland cantitatile
2.impartim compozitia si coacem doua foi intr-o tavita mai mica.

Crema
Mixam frisca. Intr-un bol punem laptele condensat plus 50 ml lapte  peste care adaugam gelatina care a fost inmuiata doua minute in doua linguri apa si apoi dizolvata pe baie de abur in laptele ramas.
Adaugam frisca batuta, mierea si vanilia si  amestecam usor.
O lasam la frigider si cand incepe sa se intareasca o punem intre blaturi. (eu am pus putin si deasupra)
Crema in varianta mea
Prima data cand am facut aceasta prajitura, nu aveam lapte condensat si am inlocuit cu 150 ml smantana+50 ml lapte, indulcit dupa gust
Varianta asta mie imi place mai mult. E mult mai usoara si aerata crema comparativ cu cea care contine lapte condensat.
Prajiturica asamblata se da la rece pentru cel putin doua ore.
E delicioasa! Am facut-o doua zile la rand si parc-as face-o si azi :)))

Tipsuri

  • 1in mod normal, blatul va iesi mai inalt/pufos, insa mie, cand am facut-o pe cea din foto, nu mi s-au batut bine albusurile :d. ;asta n-a afectat cu nimic insa o sa revin si cu ea inalta:)))



6 comentarii:

  1. arata dementialD.M.E.N.T.I.A.L!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place asa cum arata aici cu blatul subtire. Nu iese prea inalta cu blatul mai gros? Te intreb pt ca ma tenteaza sa fac si eu. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu imi place nici mie cu blatul inalt, nici cea originala nu-l are, insa totusi din 4 oua e prea putin pentru doua blaturi facute in tava mare a aragazului. ar trebui o tava doar putin mai mica si e perfect. :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. CE BINE ARATA!UNDE AI GASIT AICI LAPTE CONDENSAT?

    RăspundețiȘtergere
  5. naty, cand am facut-o cu lapte condensat, l-am facut eu, laptele ; dar vezi c-am pus crema si intr-o alta varianta. pupici>:d<

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes