Ingrediente
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină (sau 3 linguri amidon)
- 1 cană şi ½ apă
- 4 linguri de smântână
- 2 plicuri gelatină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1000 gr. frişcă lichidă
- Fructe (dupa preferinţe, acum am pus ananas şi banane, la cerere)
- pişcoturi
Mod de preparare
Mixati frişca şi o lasaţi deoparte.
Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.
Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.
Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă, până ce compoziţia se îngroaşă.
Daţi la răcit.
Între timp dizolvaţi gelatina în două ceşcute apă căldută..
În timp ce se răceşte crema, amestecaţi mereu cu o furculiţă în vasul în care aţi pus gelatina, până la diluarea completă a cristalelor.
(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi îl puteţi folosi pe cel cu care lucraţi in mod obişnuit)
Când s-a răcit crema, să fie doar uşor călduţă, adăugaţi în fir subţire gelatina diluată, apoi frişca (700gr-restul rămâne pentru decor).
Montaj:
Tapetaţi un vas cu folie de plastic.
Aşezaţi pe laterala pişcoturi.
În fundul vasului aşezaţi fructe (după cum doriţi să arate forma finală).
Turnaţi jumătate din amestecul cu gelatină, fructe, apoi restul amestecului. Puteţi amesteca fructele cu crema, cum doriţi.
Acoperiţi totul cu pişcoturi.
Băgaţi la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Aşezaţi deasupra vasului un platou şi răsturnaţi cu o mişcare fermă.
Ornaţi după imaginaţie.
Aici reţeta cu mai multe imagini din timpul preparării.
super arata tortul!!!!
RăspundețiȘtergerete astept la mine sa-ti ridici premiile si lasa lenea :P :)):))poop gabitzule :*:*:*
pe cat de simplu,pe atat de gustos!ai premii la mine pe blog...cu drag!
RăspundețiȘtergereFrumos si gustos........tare bine mai arata.
RăspundețiȘtergerePup!
Arata foarte foarte apetisant!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
multumesc! >:d<. esti persoana care urmareste blogul, cu numarul 100 :))).tre' sa-ti dau un premiu' ceva:)))
RăspundețiȘtergere