krem a la krem



O prajiturica care-mi facea de mult cu ochiul si nu stiu de ce-am asteptat atat s-o incerc

A intrat direct in topul preferintelor!

Ma mai gandesc,..ori detroneaza amandina ori o impinge putin mai incolo sa ocupe acelasi loc:d.

Este foarte simplu de facut!

Eu m-am apucat pe la 6seara si pana ce ne-am culcat era aproape gata(de mancat ,nu de facut:)) )


Blat

6oua

6linguri de zahar

Un plic Creme olle de ciocolata –dr oetker(eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata")

Separi galbenusurile de albus

Bati spuma albusurile,adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile

Pui si pliculetul de crema,omogenizezi si gata!

Zi ca nu-i mai mult decat simplu!

Pui intr-o tava tapetata (tava de 20/30)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25minute.


Crema?

E si mai simpla!

250ml frisca lichida(eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)

150ml lapte rece

Un plic de crème olle de vaniliei(idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva,nu-i crima:)) )


Pui totul in vas si mixezi

Trebuie sa devina o crema legata bine

Aaa!

Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei

Bagi la frigider.


Glazura

Intr-un ibric topesti 100gr ciocolata vrac cu 50gr frisca lichida ,50gr unt si o lingura de coniac

Cand s-a racit usor(deci…nu de tot,sa fie putin calduta)scoti prajitura si pui glazura peste.

Acum ar trebui sa urmeze fraza:”bagi la frigider si o lasi pana ce se intareste glazura”..insa…..cum pot eu cere altora ceva ce eu nu fac?:))))))))

Eu am ansamblat-o si m-am pus pe mancat:)))))


Voi faceti cum trebuie,nu va luati dupa mine.

riscati surplus de greutate:d.

Poate tinand-o la frigider va piere pofta si mancati mai putine bucatele.


Pozele nu-s de o calitate exceptionala

Am avut musafiri care asteptau si nu nu le puteam spune : stati ca eu am de facut poze pt blog:)))))

Iti multumesc frumos Mihaela pt reteta!

Am devenit fan al prajiturilor postate de tine!


5 comentarii:

  1. Apoi pana apuc eu sa le cumpar pe toate sa ma pun sa o si fac ma i-a cu rau fata!!!!
    De ce nu ai avut rabdare macar pan`la amiaza sa mi-o arati ?!! :D

    Arata super si e chiar simpla ,sigur o voi face! Mersic

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super prajitura''''''''''''''
    Buna vrei sa-ti adaugi blogul/urile pe directorul meu de bloguri?
    http://directordebloguri.blogspot.com
    Cu bine Hannah

    RăspundețiȘtergere
  3. http://i660.photobucket.com/albums/uu326/Veronik77_2009/P8210001.jpg
    ce sa spun sooper ..am reusit doar ca tava mea este putin mai mare..asta este!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  5. Hallo Gaby,

    La Combinatia asta incä nu am väzut pinä acuma Mofturosi. Este cu Garantie. Super fainä si super Creatia. Compliment.

    Multe Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes