Nu mă consider fan cheesecake (poate şi pentru că prefer brânza în poale-n brâu, brânzoaice sau clătite la cuptor), dar la desertul ăsta am visat de când am gustat dulceaţa de dovleac a Ramonei.
Cu toţii dorim să ne hrănim cât mai sănătos şi natural iar Bunătăti din natură ne vine în ajutor cu produse preparate fără adaosuri chimice, conservanţi si E-uri şi-n plus cu multă pasiune şi drag de natură.
Mi-a plăcut atât dulceaţa cât şi acest desert de n-am cuvinte.
Bază sfărâmicioasă, miez pufos cu brânzică de casă şi topping aromat de dovleac - pentru mine a fost combinaţia perfectă.
Blat de biscuiţi
300 gr biscuiti măcinaţi
180 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte
Crema
350 gr brânză de vaci
3 linguri iaurt de casă
2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
100 gr ciocolată albă, rasă
20 gr gelatină
450 ml frişcă îndulcită
Topping
dulceată de dovleac
Blat.
Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă.
Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă.
Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.
Mixăm frişca.
Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos.
Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm.
Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic.
Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.
Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul.
Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte).
Scoatem tava, , întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul şi servim.
Cu toţii dorim să ne hrănim cât mai sănătos şi natural iar Bunătăti din natură ne vine în ajutor cu produse preparate fără adaosuri chimice, conservanţi si E-uri şi-n plus cu multă pasiune şi drag de natură.
Mi-a plăcut atât dulceaţa cât şi acest desert de n-am cuvinte.
Bază sfărâmicioasă, miez pufos cu brânzică de casă şi topping aromat de dovleac - pentru mine a fost combinaţia perfectă.
Blat de biscuiţi
300 gr biscuiti măcinaţi
180 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte
Crema
350 gr brânză de vaci
3 linguri iaurt de casă
2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
100 gr ciocolată albă, rasă
20 gr gelatină
450 ml frişcă îndulcită
Topping
dulceată de dovleac
Blat.
Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă.
Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă.
Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.
Mixăm frişca.
Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos.
Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm.
Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic.
Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.
Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul.
Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte).
Scoatem tava, , întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul şi servim.
cat de bine arata! Anul acesta, daca mi se fac dovlecii in gradina bine, am sa fac si eu dulceata.
RăspundețiȘtergereFoarte fin!!!
RăspundețiȘtergereJ'adore les chessecake et le tien est superbe sans doute bien gourmand!
RăspundețiȘtergereBisous
imi ploua in gura, ce caut eu pe bloguri la ora asta? Cum faci dulceata de dovleac?
RăspundețiȘtergereStrumfitzo, neatza!
RăspundețiȘtergereAm pus link in introducerea retetei. Dulceata e de la BUCATATI DIN NATURA si e o minunatie!
Mona, Beth, Alinutzika, multumesc mult!
oh, scuze, eram cam obosita ieri si nu vedeam. Multumesc
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata dulceata de dovleac.. dar n-as refuza un bocan! :) Ca sa ma satur calumea :P
RăspundețiȘtergereDelicios cheesecakeul!! Nu-ti cer o portie ca stiu ca ... nu mai ai! :P
Pupici
Bun cheesecake-ul dar prajitura cu nuca si frisca o iau toata!Pupici!
RăspundețiȘtergereMmm, tare apetisant!!!Nu am mancat dulceata de dovleac, dar dupa cum arata cred ca e tare delicioasa!Pupici!
RăspundețiȘtergereArata minunat si cred ca a fost tare bun!!!!
RăspundețiȘtergerePuup
Absolut delicios!Imi ploua in gura!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult.
RăspundețiȘtergereA fost un desert atat de usor si aromat!
Sa aveti un week-end frumos si spor la bucatarit!
Super delicios! Ador dulceata de dovleac!
RăspundețiȘtergerePupicei
Eu in schimb ador cheesecake-urile :P asa ca reteta ta a zburat pe lista de asteptare :))
RăspundețiȘtergerePupici
Ce bine arata! O combiantie super. Bravo
RăspundețiȘtergere