Pentru foi
4 linguri untură
600 -650 gr făină albă
o linguriţă praf de copt
200 ml lapte
două ouă
3 linguri zahăr
puţină sare
Umplutură
800 gr brânză de vaci dulce
3 ouă
6 linguri griş
o linguriţă coajă rasă portocale
o linguriţă esenţă de rom
4 - 5 linguri zahăr
50 grame stafide
Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul.
Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi.
Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna.
Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20-25 cm.
Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte.
Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.
Împărţiţi aluatul in două.
Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia .
Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.
Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul.
Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.
Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas.
Înţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.
Pudraţi cu zahăr pudră.
Călduţă....nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.
4 linguri untură
600 -650 gr făină albă
o linguriţă praf de copt
200 ml lapte
două ouă
3 linguri zahăr
puţină sare
Umplutură
800 gr brânză de vaci dulce
3 ouă
6 linguri griş
o linguriţă coajă rasă portocale
o linguriţă esenţă de rom
4 - 5 linguri zahăr
50 grame stafide
Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul.
Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi.
Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna.
Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20-25 cm.
Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte.
Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.
Împărţiţi aluatul in două.
Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia .
Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.
Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul.
Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.
Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas.
Înţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.
Pudraţi cu zahăr pudră.
Călduţă....nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.
Dai o bucatica langa cafeluta de dimineata?
RăspundețiȘtergereO saptamana linistita!
Minunata, imi place yumi,yumi...da oare mai ai si pentru mine? sau inghit in sec degeaba:)))
RăspundețiȘtergerepupici
Numai bunatati ai facut cat am lipsit eu , dulciuri care mai de care mai grozave !!! ;)
RăspundețiȘtergereGabi, ai pregatit o bunatate de praji.
RăspundețiȘtergerePuuup
Asta cu siguranta o voi face... de vreau sau nu :))! A vazut al meu pozele si... i-a cam facut cu ochiu` prajitura! :)
RăspundețiȘtergerePupici
Cel mai bun desert!!
RăspundețiȘtergereAceeasi prajiturica o fac si eu, ce-i drept extreeem de rar, si fara stafide.
RăspundețiȘtergereE singura prajitura cu branza dulce dupa care pot spune ca "ma dau in vant" . :)
foarte frumos blogul si retetele felicitari, chiar ca e papa bun peste tot yummy :)
RăspundețiȘtergereas face-o si eu dar nu ati gresit dimensiunile tavii?nu e prea mica pt cantitatile date?
RăspundețiȘtergereraluka, 20 cm pe 25cm nu e mica, iese inalta prajitura.
Ștergeredaca o vrei mai micuta o poti face in tava mare.
aa okei..eu o vreau inalta doar ca nu am asa micutza o taav dar o sa maresc ingredientele
RăspundețiȘtergere