Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

Pentru foi
4 linguri untură
600 -650 gr făină albă
o linguriţă praf de copt
200 ml lapte
două ouă
3 linguri zahăr
puţină sare

Umplutură
800 gr brânză de vaci dulce
3 ouă
6 linguri griş
o linguriţă coajă rasă portocale
o linguriţă esenţă de rom
4 - 5 linguri zahăr
50 grame stafide




Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul.
Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi.
Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna.
Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20-25 cm.
Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte.
Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.

Împărţiţi aluatul in două.
Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia .
Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.

Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul.
Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.

Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas.
Înţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Pudraţi cu zahăr pudră.
Călduţă....nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.

11 comentarii:

  1. Dai o bucatica langa cafeluta de dimineata?

    O saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata, imi place yumi,yumi...da oare mai ai si pentru mine? sau inghit in sec degeaba:)))
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai bunatati ai facut cat am lipsit eu , dulciuri care mai de care mai grozave !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, ai pregatit o bunatate de praji.
    Puuup

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta cu siguranta o voi face... de vreau sau nu :))! A vazut al meu pozele si... i-a cam facut cu ochiu` prajitura! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceeasi prajiturica o fac si eu, ce-i drept extreeem de rar, si fara stafide.
    E singura prajitura cu branza dulce dupa care pot spune ca "ma dau in vant" . :)

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos blogul si retetele felicitari, chiar ca e papa bun peste tot yummy :)

    RăspundețiȘtergere
  8. as face-o si eu dar nu ati gresit dimensiunile tavii?nu e prea mica pt cantitatile date?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. raluka, 20 cm pe 25cm nu e mica, iese inalta prajitura.
      daca o vrei mai micuta o poti face in tava mare.

      Ștergere
  9. aa okei..eu o vreau inalta doar ca nu am asa micutza o taav dar o sa maresc ingredientele

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes