Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate





Blat
6 oua
un pahar zahar
un pahar  si 1/3 faina
6 linguri ulei
3 linguri cafea
un vf. cutit sare



Crema 1
300 gr ciocolata amaruie
2 linguri zahar pudra
300 ml frisca lichida


Crema 2
300 ml frisca
3-4 linguri zahar
60 gr alune (nuci)

Sirop
3 linguri zahar
150 ml apa

aprox 300 ml frisca pentru ornat


Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam bine bine albusurile adaugand treptat zaharul.
Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa.

Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul.

Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 35-40 min.

Crema 1.
Punem intr-o cratita frisca la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere (nu clocotim!).
Adaugam ciocolata tocata grosier si zaharul pudra si amestecam bine pana la topire/omogenizare.
Dam la rece peste noapte (sau..cateva ore).
Scoatem vasul de la rece si mixam continutul pana obtinem o crema pufoasa , bine legata.

Crema 2.
Topim intr-o craticioara zaharul pana devine culoarea chihlimbarului. Dam deoparte si adaugam alunele(sau nuci).
Pe o hartie pentru copt intindem uniform amestecul.Lasam sa se raceasca bine apoi il tocam grosier, fie lovindu-l cu un obiect tare fie printr-o masina de rasnit.
Mixam bine frisca apoi incorporam alunele.

Sirop.
Caramelizam zaharul.
Adaugam apa peste caramelul fierbite si mai lasam pana la punctul de fierbere. Racim.

Asamblare
Taiem blatul pe orizontala in 3.
Insiropam usor primul blat, intindem jumatate din crema ganache , jumatate din frisca cu alune, asezam al doilea blat, insiropam, intindem uniform restul de crema apoi restul de frisca so asezam ultimul blat.
Il insiropam usor.

Ornam cu frisca.





19 comentarii:

  1. oau ce pofta mi-ai facut, arata extraordinar!felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si asta tot cu motz?Probabil si mai si ca are cafea in blat si imi place chestia asta de nu se poate!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai innebunit cu torturile tale!! minunata arata Gabyta!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu blat de cafea si doua feluri de crema trebuie sa fi fost un deliciu! Pupici Gabytzu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata! Ptr blat, cafeau este facuta, nu?! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place tare mult frisca si ciocolata,asa ca este pe placul meu.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. super...vad ca s-a deschis sezonul torturilor:)
    pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca cineva sarbatoreste tare mult , numa dulcegarii care mai de care mai aratoase ;) ... bravoo!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata superb!!!zici ca este din fulgi de nea alba si pufoasa,pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  10. mmmmmmmmmm.....deja simt toate aromele....ce combinatie....!!!!!!!!!mai ai o portie si pentru mine?

    RăspundețiȘtergere
  11. Si cu ciocolata, si cu cafea, si cu alune caramelizate?? Asa cevaaaa....toate-s moartea mea! pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Un tort elegant si foarte gustos dupa ce au pus in el. O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. o sa avem nevoie de terapie dupa ce vedem atat de multe bunatati pe care nu le putem gusta.pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Va pup pe toti si va multumesc.
    ps. nu dati tare ca raspund asa greu :))

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes