Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))
Ingrediente
un dovlecel mic
3 oua
100 gr branza de vaci
50 gr cascaval
doua linguri faina
jumatate ceapa
cateva boabe coriandru
busuioc
sare
piper
Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.
Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.
Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.
Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.
Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))
Ingrediente
un dovlecel mic
3 oua
100 gr branza de vaci
50 gr cascaval
doua linguri faina
jumatate ceapa
cateva boabe coriandru
busuioc
sare
piper
Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.
Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.
Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.
Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.
Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.
gabyzto esti maestra in ale fotografiei!!!felicitari, nici nu mai sunt in stare sa citesc reteta, la cat de faine-s pozele!!!!
RăspundețiȘtergereBravo tie ;)
te pup.
o zi minunata!
Felicitari pentru o reteta de vis!
RăspundețiȘtergereVreau si eu o portie...dau la schimb o felie de chec cioco-ghimbiros :P
RăspundețiȘtergereDe cind este Ansoa Condiment Michelin?????
RăspundețiȘtergereSi mi-ai povestit ceva....Tu ai fäcut Souffle !!!
Tare Fotochip !!!
Ce-mi place ..de fapt orice cu dovlecel printre ingrediente ,mi se pare delicios :)
RăspundețiȘtergerepup
Ce fain arată! Vreau si eu... :)
RăspundețiȘtergereArata minunat sufleul, iar foto de 10*... Puup!
RăspundețiȘtergereiar salivez.pozele astea ma fac sa plag,zau asa.pup
RăspundețiȘtergereSufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul... de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte gustos si pozele sunt minunate !
RăspundețiȘtergerePupici!
Mama cat de bine arata!! si ce vase misto ai!!
RăspundețiȘtergereDelicios si arata senzational!pupici!
RăspundețiȘtergereDanutzo, ceau. Hai mah ca nu-i chiar asa de spectacol:)))
RăspundețiȘtergerePutina culoare da bine ;
). pupici.
Alexandrina, multumesc. Daca-ti place dovleacul, e super.
RăspundețiȘtergerePup.
Alice, vreau. Eu nu am nik bun :d.
RăspundețiȘtergerePrietene,multumesc.
RăspundețiȘtergereDe lamurit...ne lamurim pe unde putem :)))
>:d<
Gospodinutzo, si mie mi-a placut.Pup si eu.
RăspundețiȘtergereClaudiu, si oare sa-ti dau? :D :)))
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Adela, sarumana!
RăspundețiȘtergereSeara minunata!
Sarah, te fac sa suferi ?:))
RăspundețiȘtergereEsti dulce, multumesc.
Multumesc frumos Sara si Miki, dar Cristi n-a vrut sa faca sufleu, a mixat toatul odata, nu avea cum sa iasa pufos :d.
RăspundețiȘtergerePupici mari pentru voi!
Mimmi, multumesc.
RăspundețiȘtergereSi tu faci poze frumoase :)
Anto, asa-i?:)))
RăspundețiȘtergerepup,pup,pup.
Flory, sarumana!
RăspundețiȘtergereCe apetisant arata....si-mi da idei...
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Ce bine arata ! Ti-a iesit perfect, eu eramn stresata ca se "lasa", tot aveam in minte imaginea din filme cand il scoteau din cuptor rumenit si crescut si apoi se lasa imediat.Se pare ca nu-i chiar asa :)) Urmatorul va fi cu conopida.
RăspundețiȘtergerePetro, daa, se poate jongla cu arome si gusturi.
RăspundețiȘtergereZi minunata! >:d<
Laura, da, a iesit bine.
RăspundețiȘtergereDar cred ca au aport si cele doua linguri de faina. Sunt sufleuri in care nu se pune deloc, alea chiar se lasa, c-am facut si asa.
Si eu o sa mai fac. Vad eu cu ce..
Zi frumoasa sa ai!
Merci pentru inspiratie!Arata foarte bine sufleul.
RăspundețiȘtergerePupici cu lipici :D
Buna seara, Maya.
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Lipici de care, Super Glue? :))
Ziua era frumoasă cu sufleu de dovlecei, dar până te-ai tot gândit dacă să-mi dai sau nu, a trecut. :(
RăspundețiȘtergereDa..Claudiu..sunt o insensibila, o zgarcita, o rautacioasa inumana.Ador sa stric zila oamenilor!
RăspundețiȘtergere:))))
Hai ca fac azi numa' pentru tine, da? :)))
http://www.youtube.com/watch?v=fY9Io7lne2w&feature=related
ziua*
RăspundețiȘtergereNu, nu esti. Din contră. Da, vreau... :)
RăspundețiȘtergerece frumoasa prezentare !! :0
RăspundețiȘtergerenumai perfect pentru un desert, nu?
RăspundețiȘtergere