Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca





Am facut ieri un tort. Nu pentru mine :)
Danut m-a intrebat : si pentru noi..nimic?
Ca sa nu fac briose  simple (desi sunt grozav de bune si asa si recomand din suflet reteta; am preluat-o de la Iancu Lubita de pe bucataras.ro), le-am ornat cu crema si frisca ramase de la tort , transformandu-le intr-un desert fin, delicios.


Ingrediente

3 oua
o cana si 1/3 faina alba (200 gr)
100 gr zahar
o lingurita praf copt
100 gr unt
60 ml lapte


ganache de ciocolata amaruie
frisca

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute.
Mentionez ca untul era la temperatura camerei.


Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose.
Eu nu am forme pentru madlene asa ca le-am copt..in care le am.:P
Le-am lasat 15-20 min la foc mic, pana au crescut si s-au rumenit frumos.
Nu umpleti formele ci puneti compozitie pana la jumatatea formei pentru ca ele vor creste.

Le-am lasat sa se raceasca complet, am pus peste ele ganache si frisca si le-am dat la rece.

Pentru cine nu stie ce este ganache, mentionez ca e o crema fina , pufoasa si simplu de facut, cu ciocolata.
Se pregatesc cantitati egale de ciocolata si frisca lichida (in functie de cat aveti nevoie, fie pentru ornat, fie pentru un tort unde bineinteles veti mari cantitatile).
Daca o doriti mai cremoasa cantitatea va fi de  2:1 ,doua parti frisca una ciocolata (de ex 200 ml frisca, 100 gr ciocolata) iar daca o doriti mai tare cantitatea utilizata va fi 1:1 (cata ciocolata, atata frisca)
Puneti frisca intr-un vas , la foc mic, si lasati pana ajunge la punctul de fierbere.
(nu trebuie sa clocoteasca!)
Dati deoparte, adaugati ciocolata (amaruie, cu lapte, alba - de care preferati) facuta bucatele si amestecati pana se topeste complet.
Raciti bine apoi o dati la frigider pentru cateva ore bune (e preferabil peste noapte).
Scoateti vasul si mixati crema pana ce ajunge la consistenta dorita si necesara pentru ceea ce aveti nevoie.
Se orneaza tare fain cu ea mai ales daca folositi ciocolata amaruie pentru ca nu mai contine si ea lapte si devine foarte ferma.



Cred ca asa, in tinute de gala, merg si pentru provocarea lunii.octombrie gazduita cu drag de blogul My Fancy Cake
Merg sa recitesc tema sa vad daca le pot trimite.
edit: Merge ;)

18 comentarii:

  1. Eu n-am copt nimic dulce weekendul acesta si mi-e pofta de ce gasesc aici la tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se par perfecte pentru provocarea lunii octombrie sunt vesele si pline de fantezie!Si sunt tot un fel de muffin, cupcake.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt motzatele, vreau si eu una macar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt tare frumusele, numai bune de-o provocare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Apoi minunate-s cu tot cu motz!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Perfecte!Numai tu Gabitza puteai sa le faci motz:)

    RăspundețiȘtergere
  7. ce frumoase sunt ... chiar perfecte ptr provocare ;) ..... bravoo!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte faine! Iar ornamentele is bestiale! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata perfect, cred ca ma las de pariuri sportive live si ma apuc de culinarie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunate... nu stiu cum mi-a scapat pana acum. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos.
    Insist sa incercati reteta de madlene, e tare tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Related topic in this blog I am finding many place but this too batter information in this blog which I couldn’t find anywhere everything is beautiful and interesting. All thoughts of writer are visible in this blog. You should continue make this type of blog

    RăspundețiȘtergere
  13. Un articol foarte bun, are niste idei realizabile. Pana acum mergeam mult pentru bani la jocuri de noroc. Insa sper ca voi gasi se alte metode de a face bani.

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes