Am refacut ieri prajiturica cu bombite cu branza, testata cu ceva timp in urma, savurata cu maaare placere dar..nerepetata
De ce?Nu stiu, poate stiti voi :)))
Daca data trecuta am ales blatul cu ciocolata, de data asta mi-am amintit de pufosenia Corinutei :)) si-am ales sa testez blatul ei.
Pe covor rosu, cu tacamul ursulino si inimioara la purtator :))) prezint cu voce tare "prajitura cu bombite de branza si cocos", episodul 2 :)))
ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))
Blat
4 oua
o cana zahar
50 gr cacao
o cana si jumatate faina
4 linguri ulei
1/2 plic praf de copt
un varf cutit sare
Bombite de branza
250 gr branza
3 linguri amidon
un ou
50 gr nuca cocos
50 gr zahar
doua plicuri zahar vanilat
Sos de ciocolata
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita unt
100 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Blat
Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute.
Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat.
Adaugati uleiul si mai mixati un minut.
Veti avea o crema pufoasa si fina.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.
Adaugati peste amestec si omogenizati usor.
Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .
Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.
Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.
Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul.
Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute.
Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati.
Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.
Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider.
Atat de usor si atat de bun :)
De ce?Nu stiu, poate stiti voi :)))
Daca data trecuta am ales blatul cu ciocolata, de data asta mi-am amintit de pufosenia Corinutei :)) si-am ales sa testez blatul ei.
Pe covor rosu, cu tacamul ursulino si inimioara la purtator :))) prezint cu voce tare "prajitura cu bombite de branza si cocos", episodul 2 :)))
ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))
Blat
4 oua
o cana zahar
50 gr cacao
o cana si jumatate faina
4 linguri ulei
1/2 plic praf de copt
un varf cutit sare
Bombite de branza
250 gr branza
3 linguri amidon
un ou
50 gr nuca cocos
50 gr zahar
doua plicuri zahar vanilat
Sos de ciocolata
120 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita unt
100 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Blat
Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute.
Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat.
Adaugati uleiul si mai mixati un minut.
Veti avea o crema pufoasa si fina.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.
Adaugati peste amestec si omogenizati usor.
Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .
Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.
Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.
Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul.
Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute.
Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati.
Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.
Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider.
Atat de usor si atat de bun :)
Minunata! Cu tot cu ursulet si inimioara!
RăspundețiȘtergereUooooofffff! Si ce pofta mi-ai facut cu sosul de ciocolata:)) Pup Gabytza harnicuta! >:D<
O da !! imi place maxim prajitura asta!!! si cum arata Gabyta... ce le tot faci?? pupici
RăspundețiȘtergerefoarte faina,jos palaria.in ce tava ai copt prajitura,adica ce dimensiuni are?pupicei
RăspundețiȘtergerece bine arata..cred ca e dlicioasa!Pup
RăspundețiȘtergereFoarte buna. Am testat-o si noi si merita efortul...)))
RăspundețiȘtergerePupici
Poftesc de multa vreme la prajiturica asta.
RăspundețiȘtergereFoarte buna!!! Imi place combinatia de branza si cocos! Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! O voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ! am s-o testez si eu! Pup!
RăspundețiȘtergeremmmmm :D yummyyyy
RăspundețiȘtergereAi apucat sä o bagi la Frigider ?? Cred cä nu, sau ???
RăspundețiȘtergereSä-ti bati Copii !!!
Arata minunat si cred ca-i delicioasa!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Ce delicioasa tre sa fie,imi place mult combinatia!Pupici!
RăspundețiȘtergereCa bine zici... ia sa-mi fac si eu! :))
RăspundețiȘtergerePlaceeeeeeeeeeeee , deci tre' sa-mi fac , de la tine nicio sansa sa primesc , nu ? Am salvat-o , da ?
RăspundețiȘtergereTe ,,imbratosaza" cu drag ,
Diana .
super!!!
RăspundețiȘtergereingrediente 100 % pe gustul meu !!!!! ... arata minunat !!!
RăspundețiȘtergereAsta e reteta de retinut!
RăspundețiȘtergerearata minunat
RăspundețiȘtergere