Oooof ,ca greu mai ajung la provocare.
Draga noastra Betty, ne-a propus pentru luna septembrie sa gatim cu vinete si pere.
Deocamdata onorez provocarea cu o reteta cu vinete si, daca mai am timp, nu promit, voi face ceva si cu pere.
Avem nevoie de
250 gr foi lasagne nefierte
Sos bechamel preparat din :
700 ml lapte
3 linguri faina
o lingura unt
putina nucsoara
sare
piper
Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
o vanata mare
4 catei usturoi
sare
piper
zeama de lamaie
busuioc
ulei de masline
cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata
Pentru inceput preparam sosul rosu.
Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat, busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.
Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.
Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.
Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .
Draga noastra Betty, ne-a propus pentru luna septembrie sa gatim cu vinete si pere.
Deocamdata onorez provocarea cu o reteta cu vinete si, daca mai am timp, nu promit, voi face ceva si cu pere.
Avem nevoie de
250 gr foi lasagne nefierte
Sos bechamel preparat din :
700 ml lapte
3 linguri faina
o lingura unt
putina nucsoara
sare
piper
Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
o vanata mare
4 catei usturoi
sare
piper
zeama de lamaie
busuioc
ulei de masline
cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata
Pentru inceput preparam sosul rosu.
Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat, busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.
Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.
Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.
Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .
Offf D-ne ce bunatate! Prima venita , prima servita! Pup!
RăspundețiȘtergereAdela nu papa tot,mai lasa si pentru mine:)
RăspundețiȘtergerepupicei
Vinetele sunt grozav de bune.Vreau si eu.Pupici!
RăspundețiȘtergereVai, ca de multa vreme nu am mai facut lasagna. Tare bine arata!
RăspundețiȘtergereAdela e mereu pe faza! Las si mie ceva!
RăspundețiȘtergereArata în cel mai mare fel! Super!
Un we frumos si multi pupici de la mine! :*
Ce bine arata! Imi place mult lasagnia!Pup!
RăspundețiȘtergeresi eu ...............Sarah,Ancutza sper ca nu a-ti papat tot?pup
RăspundețiȘtergereCe bine arata lasagna ta, iar cu vinete cred ca e buna buna :)
RăspundețiȘtergereA trecut o groaza de vreme de cand n-am mai facut lasagna.
RăspundețiȘtergereAm facut mereu doar cu carne iar varianta ta si cu vinete imi surade.
Bun bunut! ;)
RăspundețiȘtergereDacä asi fii Italian asi zice " Ca la Mama Acasä"
RăspundețiȘtergereSä-ti bati Copii, si dacä nu ai pe alui Vecinu:-))))))
Ce apewtisant arata. Poza e minunata. Pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata !
RăspundețiȘtergereeu clar nu mai prind nimik :( .... arata extraordinar de bine !!!
RăspundețiȘtergerefoarte buna!! preferata sotului ..;)
RăspundețiȘtergereNu ma omor dupa vinete, dar dupa lasagne cu carneee! Ioaaaaaai!
RăspundețiȘtergereAuzi, da oleaca de marar nu puteai sa pui si tu acolo? ;):))
Puuuuuuuuuuuuuup!
Wow! :) Si sunt tare flămând. Am tot fost după melci, da' ce să fac cu ei? :))
RăspundețiȘtergereGabyta, greu negreu..da eu astept mail-ul de la tine cu date si poze.:)
RăspundețiȘtergereGabi ai un blog foarte util!
RăspundețiȘtergereTe felicit pentru tot ce faci aicila papa bun!
Sunt in cautare de galusti cu prune....