Lasagne cu carne si vinete

Oooof ,ca greu mai ajung la provocare.
Draga noastra Betty, ne-a propus pentru luna septembrie sa gatim cu vinete si pere.
Deocamdata onorez provocarea cu o reteta cu vinete si, daca mai am timp, nu promit, voi face ceva si cu pere.

Avem nevoie de
250 gr foi lasagne nefierte
 Sos bechamel preparat din :
700 ml lapte
3 linguri faina
o lingura unt
putina nucsoara
sare
piper



  Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
o vanata mare
4 catei usturoi
sare
piper
zeama de lamaie
busuioc
ulei de masline

cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata


Pentru inceput preparam sosul rosu.

Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat,  busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.

Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.


Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.


Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .


19 comentarii:

  1. Offf D-ne ce bunatate! Prima venita , prima servita! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adela nu papa tot,mai lasa si pentru mine:)
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Vinetele sunt grozav de bune.Vreau si eu.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai, ca de multa vreme nu am mai facut lasagna. Tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adela e mereu pe faza! Las si mie ceva!
    Arata în cel mai mare fel! Super!
    Un we frumos si multi pupici de la mine! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata! Imi place mult lasagnia!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu ...............Sarah,Ancutza sper ca nu a-ti papat tot?pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine arata lasagna ta, iar cu vinete cred ca e buna buna :)

    RăspundețiȘtergere
  9. A trecut o groaza de vreme de cand n-am mai facut lasagna.
    Am facut mereu doar cu carne iar varianta ta si cu vinete imi surade.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dacä asi fii Italian asi zice " Ca la Mama Acasä"
    Sä-ti bati Copii, si dacä nu ai pe alui Vecinu:-))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce apewtisant arata. Poza e minunata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu clar nu mai prind nimik :( .... arata extraordinar de bine !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte buna!! preferata sotului ..;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ma omor dupa vinete, dar dupa lasagne cu carneee! Ioaaaaaai!
    Auzi, da oleaca de marar nu puteai sa pui si tu acolo? ;):))
    Puuuuuuuuuuuuuup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow! :) Si sunt tare flămând. Am tot fost după melci, da' ce să fac cu ei? :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Gabyta, greu negreu..da eu astept mail-ul de la tine cu date si poze.:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Gabi ai un blog foarte util!
    Te felicit pentru tot ce faci aicila papa bun!
    Sunt in cautare de galusti cu prune....

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes