Foi cu frisca si nuca

O prajitura simpla, din vremea copilariei mele. Nu o facusem de muuuuult.
Ingrediente

pentru foi:

* 10 linguri lapte
* 10 linguri ulei(sau 100 gr margarina)
* 10 linguri zahar
* un ou
* o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
* putina sare
* faina cat cuprinde (aprox500-600gr)- pentru a obtine un aluat maleabil din care vom intinde trei foi

Umplut:

* 600 gr smantana pentru frisca (aici sunt o norocoasa la ce smantana gasesc eu)
* 150 gr nuca macinata
* 8 linguri cu varf zahar

Mod de preparare

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.

Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.

Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina, (tava de20/30 ), la foc mediu pentru aprox. 20 minute (aveti grija sa nu le ardeti, depinde de cuptor).

Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.

Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.

Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.

Deasupra am pudrat cu pudra de ciocolata.

Se taie doar dupa 24 ore.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes