Ingrediente
- ingrediente pentru 45-50 bucati:
- 250 gr untura
- 250 ml + 200 ml smantana
- drojdie 20 grame
- un ou
- 150 gr zahar
- un varf cutit sare
- faina cat cuprinde
- 300 ml frisca lichida
- zahar pudra
Mod de preparare
Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.Impartim aluatul in 3.
Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.
Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).
Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.
Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.
Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua- trei zile se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )
Cateva poze din timpul prepararii
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu