Ingrediente
- o farfurie plina, cu varf, afine
- un kg. zahar
- zeama de la o lamaie.
Mod de preparare
Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:)))Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina.
Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic.
Se @spumuieste@ de cateva ori.
Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o ora scoatem pe o farfurie cam doua lingurite de dulceata si o lasam la racit. Unora le place mai lichida, altora mai legata. In functie de acest aspect o mai lasam sau nu la fiert.
Eu o fierb intr-un ceaun de tuci, nu se afuma;)
In ultimele 10 minute punem zeama de lamaie.
O punem fierbinte in borcane.
Duceata de afine este preferata piticilor mei.
La noi sezonul afinelor e in iulie.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa mai astept.
Pana atunci ma uit la dulceata ta si mananc din dulceata mea de anul trecut.:)
Lia:)) si la mine e tot atunci sezonul:))
RăspundețiȘtergereinsa mai postez undeva retetele si o perioada am neglijat blogul:)
acum "recuperez"
pupici, zi frumoasa.