una dintre cele mai bune ciorbe din lume :d :)))
Ingrediente
* un miel
* apa :))))
* 3 rosii
* doi ardei
* doi morcovi
* usturoi, (dupa gust)
* 1, 5 l jantuit( produsul ramas in urma prepararii casului la stana,;deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta:d )
* 500 gr smantana
* sare
* piper
* cimbru
* marar
* patrunjel
* leustean
* loboda
* tarhon
Mod de preparare
Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate lemne pui pe foc:))).
Cam..o ora ,o ora juma... zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.
Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute
In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.
OMG!!!! Nu pot decat sa-mi imaginez cat de bun e!!!!
RăspundețiȘtergereSa-ti fie rusine ca postezi asa ceva! Cum as putea eu sa gatesc asta in Bucuresti???? Cat de curand vin la tine sa gust. :)
RăspundețiȘtergereMama ce-as fi mancat si eu o strachina din bunaciunea asta !:)
RăspundețiȘtergereNo ase! Tu facut pofta la mine si eu nu mancat!!! Ia zi tu,cine te-a botezat de te-ai facut cu miel? Pana oi ajunge si eu la vreo stana sorbesc din priviri...
RăspundețiȘtergereDana, e grozava!!1
RăspundețiȘtergereBrandusa..ashea..cam prin iulie-august:)))
Lia..nu am cuvinte sa descriu gustul, atmosfera, aerul curat..hm..ce dor mi se face...
Miti, te pup, m-au botezat nasii:)))
Nu ma mai joc de-a bucatareala cu tine ca n-am de niciunele ca sa fac si eu asa bunatate! :)
RăspundețiȘtergere