Aaaaahh!!!! cat e de bun!!!! Sa ne traiesti Adi Hadean!!!Daca nu ma insel e exact reteta ca la Torta Caprese care mie-mi parea greu de facut :d.
Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 400 gr ciocolata neagra
- un pachet unt
- zahar pentru uns formele
Mod de preparare
BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:))
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.
Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.
Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.
Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:
Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.
Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.
Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.
Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.
Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.
Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.
Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.
Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:
Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.
Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.
Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.
Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.
Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.
Tipsuri
- 1respectati intocmai cantitatile.eu nu am avut 400gr cioco si am pus 300 si nu este suficient.
- 2in tava a doua, am adaugat in mijloc cate un patratel de ciocolata cu lapte.
- 3Nu am avut forme de aluminiu, am copt in doua ture. Prima in forme mici de tarte, a doua in tava de briose.
Ce bine arata!!! Sa aveti pofta la ea:)
RăspundețiȘtergerewooowww!!! ce apetisant!..am votat si meriti cu adevarat setul dorit. Bafta!
RăspundețiȘtergerenely, multumesc mult. Bianca, sarumana!>:d<
RăspundețiȘtergerenumai o intrebare !!!!
RăspundețiȘtergereDe ce sä träiascä Adi Hadean ??
Pentru cä a copiat o rezetä ( care de fapt este cam 15 ani veche)si a preparato ???
Este un pic de lingusire aicia sau numai naivä admiratie ??
unde este mindria ta de om liber si independent ???
Dacä ar fii inventat el ceva , nu ma-r fi deranjat deloc ....
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerecooky, "sa traiasca Adi Hadean "pentru ca la el am vazut-o ieri rasfoind blogosfera culinara, pentru ca are un stil aparte de-a explica simplu si fara secrete. Nu ma intereseaza cui apartine reteta, n-are decat s-o copieze de unde vrea, dar daca cu pagina lui deschisa am stat cand am facut reteta , lui am multumit. Te deranjeaza cu ceva?
RăspundețiȘtergereNaiva admiratie????Tu oare recitesti ce scrii? Pt ce sa-l admir io pe Adi, un om despre care n-am habar decat faptul ca gateste si e o perfecta sursa de inspiratie. Ete unde statea mandria mea.
Eu una nu-s nici naiva si nici lingusitoare...ca n-am nimic de castigat de la Hadean. :)) Dar dom'le ce-i al lui e al lui si nu stiu cati chiar ar putea sa-i conteste meritele.
RăspundețiȘtergereDelicios...yam, yam...
RăspundețiȘtergereun mic premiu la mine pe blog pentru o asa bunatate:http://claravinde.blogspot.com/
gaby, dacă ți-a ieșit pe plac, meritul e al tău:-)
RăspundețiȘtergeremeritul ca o savurez( am savurat-o) da:))), dar c-am facut-o e a celui care stie prin calitatea fotografiilor, explicatiile simple si incredere, sa te faca sa vrei s-o-ncerci;). Duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereCE bineeeeeeeeee arata !!!!!Felicitari pentru toate bunatatile pe care le faci.
RăspundețiȘtergere