Hribi cu smantana

exista ceva mai bun pe lume? ..aa..da..clatitele banatene :)), da' si hribiiii..mmmmmm 

Ingrediente

  • 1kg hribi fierti
  • o ceapa mare
  • 50 gr unt
  • 400gr smantana
  • o lingura faina
  • un varf linguritza rozmarin
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • doua polonice de lapte
  • 3 catei usturoi
  • delikat

Mod de preparare

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )
Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.
Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )
Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.
Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.
Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul  si gata.
CE FIIN..CE BUUN...! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))


3 comentarii:

  1. Ce bunatate !!! Excelenta orice mancare cu hribi, imi place f mult. Gaby sper ca nu te deranjeaza dar te-am trecut si pe lista mea favorita de bloguri sa pot sa te urmaresc mau usor, plus ca admir toate bunatatile tale, pupici .

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes