Paine cu branza si usturoi

Reteta cu care particip la Provocarea Dulce Romanie, luna februarie, gazduita de Vio


Ingrediente
500 gr făină
25 gr drojdie proaspătă
100 gr unt
un gălbenuş de ou
250  ml lapte
o linguriţa sare mare
o lingură zahar
ulei de măsline - 50 ml.


pentru uns
60 gr unt
un albuş de ou
100 gr caş frământat, sărat (aici puteţi pune ce brănză doriti; fie caşcaval, brânza burduf,parmezan, telemea rasă , crema de brânză...dar eu recomand să alegeţi o branză mai uscată)
o linguriţă oregano uscat
o linguriţă mărar uscat
o linguriţă pudră de usturoi

un ou pentru uns deasupra


Mod de preparare
Într-un vas încăpător punem faina, drojdia bucăţele mici, zahărul, sarea şi gălbenuşul.
Încălzim laptele şi adăugăm în el untul tăiat cubuleţe. Lăsăm câteva momente pănă se topeşte uşor apoi începem să adaugăm puţin câte puţin din amestec peste făină framântând uşor până obţinem un aluat elastic .Dacă este prea moale mai punem puţină făină iar dacă e mult prea ferm mai punem lapte călduţ.
Frământăm aluatul timp de 10 -15 minute adăugând treptat 50 ml ulei de măsline.
Ungem cu puţin ulei, acoperim vasul cu un şervet curat şi lăsăm aluatul la dospit  la loc cald timp de o ora si jumatate - două ore.

Pe masa de lucru înfăinată răsturnăm aluatul şi intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Din unt, brânză, ierburi, albuşul de ou şi pudra de usturoi facem o pastă pe care o distribuim uniform, cu mâna, peste aluat.
Cu un cuţit ascuţit taiem aluatul în patrate (sau dreptunghiuri, depinde de mărimea tăvii) pe care le suprapunem oblic lasănd cîţiva cm liberi din fiecare patrat (se înţelege mai bine din imagine).
Luăm uşor "pachetul"format şi-l transferăm în tava în care am pus hârtie pentru copt.
Batem usor un ou si cu o pensulă ungem întreaga suprafaţă a pâinii.
Mai lasam 15 minute la loc cald, preîncalzim cuptorul şi coacem pâinea la foc mediu până se rumeneşte frumos.






12 comentarii:

  1. Cred ca e suuuuper buna!Vai ce mult imi place cum arata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gaby, cat de bine arata! este superba, isi aduce putin cu "garlic bread" cu mai putine calorii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, cred ca e tare buna!!!Arata grozav de bine!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata!!!!
    Parca ii simt aroma!!!!!!!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaai, ce apetisant arataaaa! , imi imaginez cum mirosea in casa cand ai copt! Yumiii

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumoasa a iesit painica! Trebuie incercata! Neaparat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce rumena si frumoasa este!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bunatate!!! Neaparat trebuie probata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Sorry this is in English, but wow, this is amazing bread - I'm in love! The color, the texture, everything is incredible... I have featured this post in today's Friday Food Fetish roundup. Let me know if you have any objections and thanks for the inspiration

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata fantastic! Am mai vazut modelul, si chiar ma gîndeam cum ar iesi un cozonac modelat asa?!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes