Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. :)
De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.

3 oua
100 gr zahar
1/2 lamaie ( zeama)
sare- 1/4 lingurita
40 gr unt
40 gr lapte
3 lingurite amidon
2 lingurite faina
400 gr branza de vaci, dulce 9in reteta scria crema de branza, eu nu cumpar asa ceva atata timp cat am asigurat natural si bun : P )
o lingura smantana


Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.
Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.

Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.
Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.
O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.

Turnam compozitia .
Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam tava cu desertul (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).

Lasam initial 10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem cutitul in mijlocul prajiturii sa il scoatem curat).

Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .

O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.


ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))







22 comentarii:

  1. Arata bestial !
    Iar servetelele alea si tacamurile vesele intregesc capodopera . :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia, e asa de buna ca nu te poti opri din mancat :))
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti foarte fericita ca ai branza de la sursa...eu i-am uitat gustul!!!si ma multumesc cu crema de branza...deci pare foarte buna si usor de facut si o voi face si eu dar...cu crema de branza din pacate!
    O seara placuta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara., Petronela! :)
    Sa-mi zici impresiile, eu sunt foarte incantata.
    E asa de usoara si buna.
    Seara placuta si tie.

    RăspundețiȘtergere
  5. ffffffffffff mult imi place ! sunt sigura ca e delicioasa.
    arata fffffff fffff bine gaby!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prajitura asta o sa ma bantuie :D. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. :))))Nu-i nimic, Ancutzo.
    Dacva ar fi grea si costisitoare ar fi grav :))), dar asa,pt. ca mai ambranza, maine o fac iar.
    Cred ca 15 minute iti ia facutul.
    Spor !:))
    Noapte buna, fata draga >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. Alinuta, multumesc fffffff mult :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. O sa revin cu impresii.
    Noapte buna! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte, foarte frumos.
    Päcat cä nu ai fotografiat si intreagä , a iesit tare fein..

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc.
    Acum am pus altul la cuptor, dar am pus mai multa branza si am pus si ciocolata topita.

    ps.Uite, am pus o poza cu el intreg, desi nu era pe farfurie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce splendoare in casuta ta !! plin de arome... sa va fie bine.. asa mi-ai amintit ca am si eu o branza pe teava ;)) Te pup Gabyta

    RăspundețiȘtergere
  13. Gata, nu ma mai bantuie :D. L-am executat si e bun si finut. L-am "pozat" rapid, ca sa fiu sigura ca mai prind :))
    Noapte buna!

    P.S. Ma bantuie si alte "chestii", dar le las pe maine :D

    RăspundețiȘtergere
  14. :)),Buna dimineata!
    Ma bucur ca-ti place, Anca.
    Oricum nu cred ca sperai sa fie ca o amandina de bun :))))), ca e totusi o prajitura din branza :)).
    Eu l-am facut ieri ,iar, dar am pus si ciocolata, sa nu-l fac exact la fel :)), si am dublat cantitatile.
    Mai este un colt mic, mic.
    Zi frumoasa, Ancuto!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anto, te pup si eu.
    Sunt curioasa ce faci cu branzica.>:d<

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu ciocolata cred ca e si mai bun.
    Sigur ca nu e amandina :))), dar a fost foarte bun. Mi-a placut textura: interesanta si foarte fina.

    Weekend cu soare!

    RăspundețiȘtergere
  17. sa mai trag cu ochiul, din cand in cand ,imi zisei;),pup gaby ,o zi faina!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Seara buna, Mona.
    Multumesc de vizita :-*
    TE PUP SI EU >:D<

    RăspundețiȘtergere
  19. O minunatie...multumesc pentru asa o reteta superba!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Asta trebuie s-o încerc neaparat!O trec la catastiful de retete de facut!
    Merci si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna dimineata, Maya.
    Atat de mult mi-a placut incat a doua zi am facut-o iar.

    Pupici. Week-end frumos.

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes